אשכנזי: עברתי מתקפה, אפיק לקחים מהדו"ח
על רקע סערת דו"ח המבקר שהטיח בו ביקורת קשה, חנך הרמטכ"ל לשעבר רחוב על שמו באור יהודה והודה שעשה טעויות. "בניגוד לאחרים שאני שומע, אני לא חושב שיש פה סיבה לעליצות ולשמחה", עקץ את מקורבי שר הביטחון אהוד ברק
הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף (מיל') גבי אשכנזי, הגיע הבוקר (יום ב') לאור יהודה כדי לחנוך רחוב שנקרא על שמו, על רקע הסערה שעוררה חקירת מבקר המדינה במערכת הביטחון. בעוד המארגנים התעקשו כי מדובר בעיתוי מקרי לטקס, שנדחה מהשבוע שעבר בשל מזג האוויר, עקץ אשכנזי את אהוד ברק: "מעולם לא ברחתי מכלום, אלמד את הדו"ח ואפיק לקחים ממנו".
הקרב על הביטחון - כותרות אחרונות ב-ynet:
אשכנזי, שהגיע לטקס כשהוא מלווה באשתו רונית ובתו גלי, התקבל בתשואות. הוא התייחס לדו"ח מבקר המדינה על מערכת היחסים העכורה בינו לבין שר הביטחון, אהוד ברק, ואמר כי "הדבר הכי חשוב בעיניי זה שאת הלקחים שיש להפיק נפיק, על מנת שבעתיד לא תהיינה מערכות יחסים כאלה בין לשכות ובין שר ביטחון לבין רמטכ"ל".
אשכנזי פנה לנוכחים ואמר כי "כפי שאתם יודעים, אני מעולם לא ברחתי מכלום, לא בשדה הקרב ולא מביקורת כשהיא מוטחת בי. קראתי את הדו"ח ואני לומד אותו. אני מודה למבקר על העבודה הרצינית, אני מכבד את מוסד המבקר ואנחנו נענה באופן ענייני אחרי שנלמד את כל הדברים".
"בניגוד לאחרים שאני שומע", עקץ אשכנזי את מקורבי ברק, "אני לא חושב שיש פה סיבה לעליצות ולשמחה. יש דברים שצריך לתקן אותם. אני, משפחתי ואנשיי עברנו קמפיין ומתקפה לא פשוטה. בדרך אולי גם עשינו כמה טעויות".
הרמטכ"ל לשעבר ציין כי בדו"ח נקבע כי אף אחד מצה"ל לא היה מעורב בכתיבת "מסמך גלנט" שנועד להכפיש את האלוף יואב גלנט בזמן שהיה מועמד לתפקיד הרמטכ"ל.
"אף אחד לא התערב במינוי הרמטכ"ל", אמר אשכנזי, "אף אחד לא ביקש שנה חמישית או רצה שנה חמישית וכיוצא באלה דברים, שניסו לומר ונמצאו כלא נכונים. כאמור, נגיב לדו"ח, נענה באופן ענייני, ובעיניי הדבר הכי חשוב זה להפיק את כל הלקחים על מנת שדברים מהסוג הזה לא יישנו".
הרמטכ"ל לשעבר התקבל בכבוד מלכים בעיר, שכבר לפני כשנתיים קראה על שמו כיכר בכניסה ליישוב. ילדי העיר ביקשו להצטלם עמו ותושביה זיכו אותו בחיבוקים רבים. "ההבדלים כאן נותנים לי הרבה תקווה ואופטימיות לגבי החברה בישראל. אני עוד לא מתרגל לשדרות אשכנזי, אבל אני רואה בכך ביטוי להכרה ולאהבה שלכם לצה"ל, שאני נציגו".
אשכנזי דחה את הספוקלציות שעוסקות בכניסתו העתידית לפוליטיקה ואמר כי "אנחנו עוסקים בתחום האנרגיה, ואת כל השאר נשאיר לעוד כמה שנים טובות. כשייגמר הצינון נדבר על זה, אבל כרגע אין על מה לדבר".
מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, קבע אמש כי "אווירת המלחמה" בין לשכתו של הרמטכ"ל ללשכת שר הביטחון הזיקה למדינת ישראל. הוא מתח ביקורת על התנהלות לשכתו של אשכנזי, ובמיוחד על עוזרו, אל"מ ארז וינר, שעמד בראש קבוצת אנשים אשר עסקו באיסוף חומרים על שר הביטחון.
הטיוטה, הנפרסת על-פני 200 עמודים, מתארת לפי גורמים שראו אותה "אווירת מלחמה" בין לשכת הרמטכ"ל לשעבר לבין לשכתו של שר הביטחון. המבקר מתאר במילים חריפות את מה שאירע בין שתי הלשכות ואת "הדם הרע" שעבר ביניהן.
פרסום הטיוטה הוביל למתקפה חריפה של לשכת שר הביטחון על הרמטכ"ל לשעבר. "מהתמונה הידועה לציבור מזמן, עולה קיומה בעת האירועים של תת תרבות ארגונית מסוכנת שבה חבורה מצומצמת מאוד בצמרת צה"ל, בסיוע מספר אזרחים (שפעלו בלא סמכות כלשהי) פועלת כנגד הדרג המדיני הממונה עליו וכנגד פקודים שלו עצמו בדרכים חמורות ולא
ראויות. וייתכן שעדיין בפנינו רק קצה הקרחון", נמסר מלשכת ברק.
זמן קצר לאחר מכן, נודע ל-ynet כי חומר הראיות שעמד בפני המבקר בעת חקירת הפרשה היה בלתי סימטרי: בעוד שאשכנזי העביר ללינדשטראוס מאות שעות הקלטות מלשכתו, בלשכת ברק ניטרלו את מערכת ההקלטה באופן סלקטיבי ו"לא מצאו" מסמכים רבים. בלשכת ברק הכחישו את הדברים.