ר"מ מלזיה לשעבר לאולמרט: תומך בכינון יחסים
הנציג המלזי בכנס ראשי ממשלות לשעבר הביע תמיכה בכינון קשרים דיפלומטיים בין ישראל לארצו, ואף הביע רצון לבקר בירושלים. אולמרט נשאל גם על המחאה החברתית ואיראן. "ארה"ב לא תאפשר לישראל לתקוף בקרוב", טענו הלשעברים
ישראל ומלזיה מתקרבות, לפחות ברמת ראשי הממשלות לשעבר. אהוד אולמרט, שהשתתף היום (ג') בכינוס מנהיגי מדינה לשעבר בדרום קוריאה, קיבל הצעת חברות לא צפויה מראש ממשלת מלזיה לשעבר, עבדאללה אחמד בדאווי, שהביע תמיכה בכינון יחסים בין שתי המדינות.
עוד בערוץ החדשות:
אובמה: ארה"ב תשלם מחיר על תקיפה טרם זמנה
לייק לנשיא: פרס הראפר מבקש חברות באנגליתמלזיה היא מדינה מוסלמית המונה כ-30 מיליון תושבים ואינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל. בדאווי, שישב על במת הכנס לצד אולמרט, הסכים עמו כי יש לכונן יחסים בין המדינות, הצהיר שמדינתו שוחרת שלום ואף הביע רצון לבוא לישראל ולהתפלל במסגד אל-אקצה בירושלים.
הכנס שנערך בימים אלו דן בעיקר במשבר הכלכלי העולמי, בהשתתפות עשרה ראשי מדינות לשעבר. מלבד אולמרט ובדאווי, נוטלים בו חלק גם ראש ממשלת איטליה לשעבר רומנו פרודי, ראש ממשלת שבדיה לשעבר גורן פרסון, מנהיג הולנד בדימוס ווים קוק, לשעבר ראש ממשלת יפן יוקיו הטויאמה וראש ממשלת תאילנד לשעבר טקסין שינווטרה. באירוע משתתפים גם רבים ממנהלי המוסדות הפיננסיים הגדולים בעולם וצמרת הממשל הקוריאני.
ראשי הממשלות לשעבר תיארו בפני משתתפי הכנס, כל אחד בנפרד, את המצב הכלכלי בארצם וסיפרו כיצד התמודדו הממשלות שבראשן עמדו עם המשבר הכלכלי העולמי. אולמרט סיפר לנוכחים כי הממשלה בראשותו נקטה ריסון ואיפוק, ולא נכנעה ללחצים כבדים לפרוץ את מסגרת התקציב ולסייע לגופים פיננסיים פרטיים על חשבון משלם המסים. לדבריו, התנהלות זו היא שאפשרה את המשך צמיחת המשק גם בתנאי משבר.
משתתפי הכנס הקדישו תשומת לב מיוחדת למחאה החברתית שהתרחשה בישראל בקיץ האחרון, והמחישו בדיוק עד כמה עיני העולם היו נשואות לשדרות רוטשילד בתקופת המאהלים. בתגובה לשאלות בנושא, הסביר אולמרט כי בניגוד למחאות חברתיות אחרות שמאפיינות דווקא את המעמד הנמוך, המחאה בישראל נבעה מאכזבת מעמד הביניים שהרגיש שהוא הולך ונשחק.
הנוכחים התייחסו גם לסוגיה האיראנית, וטענו כי המתח במזרח התיכון סביב תוכנית הגרעין והאפשרות לתקיפה ישראלית הם שגורמים לעלייה במחירי הנפט - זאת, בשעה של מיתון עולמי שאמור לגרום דווקא לירידה במחיר. אולמרט נשאל שוב ושוב אם ישראל מתכוונת לתקוף באיראן, אולם הוא סירב להשיב בעניין זה ואמר כי הנושא נתון כולו להחלטת הממשלה המכהנת. משתתפי הכנס טענו מצדם כי ארה"ב לא תאפשר לישראל לתקוף בזמן הקרוב ולכן העריכו כי עליית מחיר הנפט תתמתן בזמן הקרוב.