הצצה ראשונה למתקן המסתננים: עץ, מגרש וגדר
במשרד הביטחון גיבשו מפרט טכני הכולל הדמיות של מתקן המסתנים שיוקם על חורבות הבסיס הצבאי בקציעות. במתקן, שעלותו כ-250 מיליוני שקלים, יותקנו מצלמות, ועל השוהים בו תהיה בקרה ביומטרית. הם יוכלו ליהנות ממגרש כדורסל וספרייה
לקראת הקמתו של מתקן כליאה למסתננים במקום שבו שכן בסיס קציעות הישן יחלו בימים הקרובים דחפורים ומשאיות לפנות את חורבות הבסיס הצבאי. מפרט טכני שגובש במשרד הביטחון כולל הדמיות הנותנות מושג ראשוני כיצד ייראה מתקן הכליאה בדרום הארץ. במתקן צפויים לשהות אלפי מסתננים, שחדרו לישראל דרך הגבול עם מצרים.
עוד בחדשות ynet:
לכל אחד מהשוהים במתקן יוקצו 4 וחצי מ"ר בחדר המגורים, באופן שיאפשר להם הכנסת פינת כתיבה, שולחן או ספה. במתחם הגדול, שיתפרס על פני 750 דונם, יוקם משרד שישמש את עורכי הדין שייצגו את המסתננים בדיונים שייערכו במקום, באולמות דיונים שיוקצו לכך.
בנוסף, ייבנו במתחם מרפאות רגילות, מרפאות חירום, מרפאות שיניים ומרפאות מומחים. לצד חדרי האוכל, קיוסק, כיתות הלימוד, מועדון וספרייה, ייבנו גם חדר תפילה, גן שעשועים ומתקני ספורט כמו מגרשי כדורסל.
פרט לכך המסתננים יוכלו להשתמש בשירותיה של עובדת סוציאלית במקום. בשל קרבת המקום לרצועת עזה, ייבנו במתחם מרחבים מוגנים מפני ירי הקסאמים.
המבנים יהיו דו קומתיים ובצורת ח', על מנת ליצור תחושה של שכונת מגורים וקהילה שבמרכזה מדשאה. בנוסף, התכנון הוא להעביר לשוהים במתקן הכשרה חקלאית בשטחים החקלאיים שבאזור, על מנת לאפשר להם לרכוש ידע בתחום, למקרה שיבחרו לעסוק בו לאחר חזרתם לארצם או אם ישובו לאחר מכן לישראל.
המתחם יגודר ויוצבו בו מצלמות, והוא יועבר עם סיום הקמתו לתפעול ואחזקה מלאה של שירות בתי הסוהר. חלק מהבקרה על השוהים במתקן תהיה ביומטרית. מתקן השהייה יתוכנן ויופעל במודל "קמפוס" עם הפרדה למתחמים ואגפים, שיאפשרו אכלוס לפי קהילות המוצא, הקמת מבני ציבור ודת ייעודים באופן שיאפשרו קיום חיי קהילה.
את תכנון המתקן, שעל הקמתו החליטה הממשלה לפני כשנה ככלי מרכזי להתמודד עם תופעת המסתננים, הוביל אגף מבצעים לוגיסטיים במשרד הביטחון. עלות הקמתו מסתכמת בכ-250 מיליוני שקלים.
יוכל לאכלס 11 אלף מהגרי עבודה
בחודשים האחרונים התייעצו גורמים במשרד הביטחון ובצה"ל עם יועצת חברתית שליוותה את הליך תכנון המתקן בכל אחד משלביו, על מנת לבחון ולהבין לעומק את האוכלוסייה שתשהה במתקן, ועל מנת לתת מענה לכל היבטי החיים של המסתננים במקום.
בשלב הראשון ייבנו בו 3,000 מקומות ובשיאו יוכל המתקן לאכלס כ-11 אלף מהגרי עבודה. המתקן תוכנן באופן שניתן יהיה לפרקו בעתיד ולהשתמש במתקניו לצרכים לאומיים אחרים.
המסתננים ירוכזו במתחם עד שיוחלט אם להחזירם לארצם.
"בדקנו במדינות שונות באירופה כמו הולנד, איטליה וגרמניה כדי לראות כיצד נתכנן מתקן הראוי לסגנון חייהם של השוהים בו", הסביר ל-ynet ראש אגף מבצעים ונכסים במשרד הביטחון, בצלאל טרייבר, "המתקן יאפשר לשוהים בו תנאי מחייה בסיסיים ונוחים עם אפשרות תעסוקה עתידית".
Read this article in English