שתף קטע נבחר
 

פברואר: ירידה של 5.5% בגביית המסים

למרות שהממשלה רשמה בחודש שעבר גירעון תציבי של כ-3 מיליארד שקל, בשני החודשים הראשונים של השנה גביית המסים הייתה גבוהה ב-6.3% בהשוואה לאשתקד והעודף המצטבר עומד ל-3.5 מיליארד שקל

אחרי גביית המסים הגדולה במיוחד שנרשמה בינואר, התהפכה בחודש שעבר המגמה וסך הגבייה בפברואר היה נמוך בשיעור ריאלי של 5.5% מגביית המסים בחודש המקביל בשנה שעברה. יחד עם זאת, בשני החודשים הראשונים של השנה גבוהה עדיין גביית המסים ב-6.3% מזו שנרשמה בחודשים ינואר ופברואר 2010.

 

ynet כלכלה - כותרות נוספות

 

מנתונים שמפרסם היום (ד') אגף החשב הכללי באוצר מתברר כי בגביית המסים הישירים (מס הכנסה, מסי נדל"ן ומס רווחי הון) נרשמה בפברואר ירידה ריאלית של 11.1%. בגביית המסים העקיפים (מע"מ, מס קנייה, מכס, מס על הדלק ועל הסיגריות ועוד) נרשמה לעומת זאת עלייה ריאלית מתונה של 1.8%.

 

גביית המסים משוק ההון ירדה בפברואר ב-33.5%, אחרי הזינוק של 68% שנרשם בה בינואר. גביית מס רווחי הון מניירות ערך ירדה ב-57%, על רקע המכירה הרעיונית שביצעו משקיעים זרים בסוף השנה שעברה. ירידה ריאלית של 16.8% נרשמה בחודש שעבר גם בהכנסות ממיסוי מקרקעין. ירידה גדולה במיוחד של 27% נרשמה בגביית מס רכישה, והיא משקפת את הירידה בהיקף הפעילות בשוק הנדל"ן, ובמיוחד בשוק הדירות להשקעה וקרקעות.

 

ההכנסות ממע"מ ירדו בחודש שעבר בשיעור ריאלי של 5.8%. הירידה בגביית המס הקיפה את רוב ענפי המשק, פרט לענפי התעשייה והמסחר. גביית מס קניה על מוצרי יבוא זינקה בשיעור חד של 31.3%, כתוצאה מהעלייה בהכנסות מיבוא כלי רכב ומהכפלת הגבייה של מס קנייה על יבוא סולר.

 

כתוצאה מהירידה בגביית המסים, רשמה הממשלה בחודש שעבר גירעון תקציבי של כ-3 מיליארד שקל, לעומת עודף של כ-6.5 מיליארד שקל בחודש הקודם. בחודשיים הראשונים של השנה צברה לכן הממשלה עודף מצטבר של כ-3.5 מיליארד שקל, לעומת יעד גירעון של כ-31 מיליארד שקל המתוכנן השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטרות כסף שקלים money bills
צילום: shutterstock
מומלצים