שתף קטע נבחר

 

הדמיון בין נורות חסכוניות עולה לכם 80 שקל

ברשתות השיווק נמכרים מארזי נורות חסכוניות בכ-100‬ שקל, לעומת המארזים המסובסדים שעולים 20 שקל בחנויות פרטיות. הבעיה: הדמיון בין האריזות מבלבל את הצרכנים

לפני כחודש עלו על המדפים מארזים חדשים של שלוש נורות חסכוניות ב‭20-‬ שקל. נורות אלה נמכרות במחיר מסובסד, בעקבות התוכנית של משרד האנרגיה והמים להחדירן לשוק. המשרד השקיע בפרויקט הנורות ‭4.25‬ מיליון שקל (לא כולל קמפיין) כדי שאנחנו נלמד להתייעל ולחסוך בחשמל, ולפיכך הוזיל את הנורות הללו משמעותית.

 

 

בעקבות המעבר לנורות אלה אנו חוסכים לא רק למשק החשמל, אלא גם לתקציב המשפחתי. מדובר בנורות מסוג ‭,CFL‬ פלורסנטיות קומפקטיות, שנמצאות על המדפים במותגים רבים ושונים כבר כמה שנים. הן מחליפות את נורות הליבון הזולות אך הבזבזניות (מרמה של 60 ואט ומעלה‭.(‬

 

מצאו את ההבדלים. היבואנים: "האריזות הדומות קיימות כבר כמה שנים" (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
מצאו את ההבדלים. היבואנים: "האריזות הדומות קיימות כבר כמה שנים"(צילום: דני גולן)

 

רק ספק אחד זכה במכרז של משרד האנרגיה: חברת מ.ש. מועלם, יבואן המספק נורות "סאנלייט" של חברת ניסקו. על פי תנאי המכרז, החברה אמורה למכור ‭1.5‬ מיליון נורות 20 ואט (מקביל ל-100 ואט בנורת ליבון) בחצי מיליון מארזים בתוך חצי שנה, או עד גמר המלאי. אלא שבעוד שנורות אלה נמכרות בחנויות חשמל פרטיות, הנכללות במבצע, נמצאות נורות חסכוניות רבות אחרות ברשתות השיווק, רשתות החשמל, רשתות עשה זאת בעצמך ובטמבוריות, ומחירן גבוה בהרבה מהנורות המסובסדות.

 

מעבר לכך, ברשתות השיווק אפשר למצוא אריזות של נורות של המותג ג'קו, הדומות שתי טיפות אור לאריזות הנורות המסובסדות, אך מחירן גבוה בהרבה: מחיר שלוש נורות ג'קו עולה 93 שקל ברשת מגה, 103 שקל בשופרסל, ו‭55-‬ שקל בחצי חינם. זאת לעומת 20 שקל לשלוש נורות סאנלייט המסובסדות. ההבדל היחיד באריזה הוא החותמת של משרד האנרגיה על נורות הסאנלייט. צרכנים שאינם שמים לב, או כאלה שאינם מודעים לנקודות המכירה המוגבלות של הנורות המסובסדות, עלולים לרכוש בטעות את הנורות היקרות. 

 

בתשובה לפנייתנו בנושא אומרים במשרד האנרגיה כי כדאי לבדוק באתר האינטרנט של המשרד את רשימת החנויות, המוכרות את הנורות המסובסדות. "אנו ממליצים לצרכנים לשים לב לחותמת המשרד על האריזות וליהנות מהמבצע עד גמר המלאי‭,"‬ אומרים במשרד.

 

ומה אומרים הספקים? ‬האריזות הירוקות-שחורות שלנו קיימות על המדפים הרבה לפני שהמכרז בכלל יצא לדרך‭,"‬ אומר יעקב מועלם, יבואן נורות ג'קו. "גם האריזה שלנו קיימת על המדפים שנים רבות‭,"‬ אומר אבי וייץ, יבואן נורות סאנלייט, שזכו במכרז‭".‬כל השנים לא הייתה לנו או למתחרים כל בעיה עם האריזות הדומות, שכן נקודות המכירה שלנו שונות לחלוטין‭."‬

 

המתחרים מוזילים 

המבצע של משרד האנרגיה והמים טילטל, כאמור, את כל השוק, וכדי לא להישאר עם כל המלאי במחסנים מנסים גם היבואנים האחרים לצאת במבצעים ולהוריד מחירים.

 

לא כולם יכולים לעמוד בזה. אותו יבואן שזכה במכרז הממשלתי עם נורות סאנלייט, הפסיק להפיץ מותג אחר, נורות אוסרם, בגלל מחירן הגבוה. לעומת זאת, חברת פיליפס יוצאת במבצעים". ‬פיליפס מייצרת נורות פלורוסנט חסכוניות תחת תקני בקרת איכות בינלאומיים מחמירים ביותר‭,"‬ אומרים בחברת פיליפס. "אי לכך אין באפשרותנו להוריד מחירים לרמה שנקבעה בקמפיין האגרסיבי של משרד התשתיות. עם זאת, אנחנו עושים כל מאמץ להגיע לצרכן במחירים הטובים ביותר האפשריים‭."‬ החברה מציעה היום מבצע של ‭1+1‬ ב‭50-‬ שקל ברשתות אופיס דיפו ושופרסל.

 

מי בכל זאת מצליח לצאת במבצעים אטרקטיביים? רשת מחסני תאורה, לדוגמה, הכריזה על המחיר הנמוך ביותר בשוק‭6:‬ שקלים לנורה חסכונית של 20 ואט. אלא שכאן יש קאץ‭:'‬ זוהי נורה "מהדור הישן‭,"‬ כלומר נורה מאורכת שאינה מתאימה לכל בית מנורה, בשונה ממנורות הספירלה החדשות.

 

גם נורות יונדאי נמכרות בימים אלה במחיר אטרקטיבי של 3 נורות ב‭20-‬ שקל ברשת הום סנטר (עד 15 באפריל או עד גמר המלאי‭.(‬ "הפריסה הגדולה של הרשת מקלה על הצרכנים להגיע לחנויות‭,"‬ אומרים בחברת סימיקום, המשווקת את הנורות.

 

בשופרסל ניתן למצוא מבצע של נורות פיילוט אקו (אם כי של 26 ואט, ולא 20 ואט כמו השאר): 20 שקל למארז של שתי נורות, במקום 40 שקל. אשר למחיר הגבוה של נורות ג'קו – היבואן טוען כי המחיר נקבע על ידי רשתות השיווק.

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נורה חסכונית
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים