הממ"דים הלא תקינים: "עלול לסכן חיי אדם"
במשטרה אמרו כי המהנדס העובד עם פיקוד העורף, נתן אישורים בניגוד לתקנות בפרויקט בנייה באשקלון - תמורת שוחד. גורמים בצה"ל אמרו כי המהנדס ניצל את העובדה שלא היה מעקב או ביקורת תמידית על עבודתו
במשטרה הגדירו את הפרשה שנחשפה ב-ynet, במסגרתה נעצרו קבלנים, אנשי מקצוע ומהנדס העובד יחד עם פיקוד העורף - כחמורה מאוד. במשטרה חושדים כי המהנדס אישר ממ"דים תמורת שוחד, למרות שהם לא היו תקינים. קצינים בכירים בפיקוד העורף אמרו כי המעשים "עלולים לסכן חיי אדם".
עוד בחדשות:
הכדורים ב"אח הגדול" - לבדיקת משרד הבריאותמטוס קל התהפך בנחיתה - הטייסים לא נפגעו
אובמה מחמם מנועים לקראת הבחירות. צפו
החקירה נוהלה בזרוע תשתיות ביחידה הכלכלית, בפיקודו של נצ"מ אלון גרוסמן. בין היתר התנהלה חקירה סמויה נגד חברה קבלנית ומהנדס של פיקוד העורף באשקלון. הבוקר (יום ו') התקיים דיון בבית המשפט השלום בפתח-תקווה, לשם הובא אחד החשודים - אשר כהן - החשוד כי נתן שוחד למהנדס, כדי שיאשר ממ"דים, למרות שלא עמדו בדרישות החוק.
במהלך הדיון חשף החוקר אסף לאופר את חומרת החשדות. "התברר הליך של מתן אישורים לממ"דים וחדרי מיגון בבניינים באשקלון, שעומדת תחת איומים של רקטות...", אמר נציג המשטרה. "מדובר בקשירת קשר לתת היתרים שלא כדין בניגוד לתקנות של פיקוד העורף לממ"דים, בפרויקט שהחשוד היה מעורב בבנייה שלו, והכל תמורת טובות הנאה". עוד הוסיף כי בשלב הזה של החקירה ישנן ראיות שקושרות את המעורבים לפרשה.
כבר אתמול עצרה המשטרה עורכת דין ועוד שני גברים שנחקרו ושוחררו למעצר בית. כהן, גמלאי של צה"ל, עובד עשר שנים בחברות קבלניות. במשטרה מתכוונים להעביר את חומר החקירה לרשויות התכנון, כדי שאלה יבדקו האם הבתים שנבנו על פי החשד שלא על פי התקן - בטוחים.
עו"ד דוד גולן, בא כוחו של החשוד, הכחיש את המיוחס למרשו וטען: "הוא רק עובד ולא בעל מניות או בעלים... אין לו כל עניין לא בחברות, לא בבניינים עצמם חוץ מן העובדה שהוא פועל ומבצע שליחויות". במהלך הדיון התברר כי כבר באמצע השבוע הגיעו לאתר הבנייה של החברה שוטרים עם סרטי מדידיה על מנת לבדוק את גודל הממ"דים.
השופט הישאם אבו שחאדה החליט בסופו של הדיון לשחרר את כהן למעצר בית, כפי שעשתה המשטרה עם שאר החשודים בפרשה. יחד עם זאת כתב השופט בהחלטתו: "הוא חשוד במתן שוחד למהנדס פיקוד העורף באשקלון וזאת לצורך זירוז מתן אישורים לבניינים שונים. החשד הסביר בנוגע לחשוד עולה מתוך המסמכים שהוגשו לפניי".
נמצאו ליקויים במקלטים ובמרחבים מוגנים
בצה"ל אמרו כי את החקירה יזמו קצינים בכירים בפיקוד העורף, כבר לפני מספר חודשים. אל אותם קצינים הגיע מידע על אי תקינות מקלטים ומרחבים מוגנים, שאושרו על ידי מהנדס במחלקת המיגון בפיקוד, ושהובילו ל"סיכון חיי אדם".
החקירה היזומה הובילה למציאת ליקויים במקלטים ובמרחבים מוגנים שאושרו על ידי המהנדס, שכפוף באופן ישיר לפיקוד העורף.מהנדסי פיקוד העורף, בהם המהנדס שנעצר, מאשרים אלפי יחידות מיגון בבתים ובמבנים, ולפי החשד המהנדס ניצל את העובדה שלא היו מעקב או ביקורת תמידית על הממ"דים הרבים שאישר.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "החל משנת 1991 כל מבנה במדינת ישראל מחויב לבניית ממ"ד על פי תקנות של חוק הג"א. בפיקוד העורף מייחסים חשיבות רבה למוכנות האזרחים לשעת חירום. לאור חשד שעלה בפיקוד העורף כי בתחום אישורי בניית הממ"דים נעשות עבירות העלולות לסכן חיי אדם, ולאור החשיבות הרבה בנושא, הועבר הנושא לחקירת מצ"ח. מפני שמדובר באזרחים, הועברה החקירה גם למשטרת ישראל".