משעל בטורקיה: מאבק בישראל - בזירה הפוליטית
במהלך ביקורו באנקרה, קרא מנהיג החמאס לפלסטינים להניח בצד את המחלוקות למען הפיוס הלאומי. "נמשיך להילחם בישראל בשדות הפוליטיים, הדיפלומטיים והתקשורתיים", אמר - וטען כי ירי הרקטות בשבוע שעבר היה אקט של הגנה עצמית
"נמשיך את המאבק בישראל בשדות הפוליטיים, הדיפלומטיים והתקשורתיים. נמשיך לנסות להשיג את התמיכה החזקה ביותר מהעולם" - כך אמר היום (א') ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, במהלך ביקורו בטורקיה.
עוד בערוץ החדשות:
לוחם "כיפת ברזל" הציל טכנאי רגע לפני שיגור
סוריה בוערת: הרוגים בפיצוץ מכונית תופת בחלב
לדברי משעל, שיגור הרקטות לעבר ישראל בשבוע שעבר - שמאחוריו עמדו ועדות ההתנגדות העממית והג'יהאד האיסלאמי - היה אקט של הגנה עצמית, בתגובה לתקיפות ישראליות ברצועה. הוא שב על הדברים שאמר בפגישתו עם ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן לפני יומיים, וטען כי ישראל השתמשה בעזה כאתר לניסוי מערכת "כיפת ברזל" על רקע המתיחות עם איראן.
לפי העיתון הטורקי "זאמאן טודיי", מנהיג החמאס דחה את האפשרות שהמהפכות בעולם הערבי יגרמו לירידה במידת התמיכה של העולם הערבי בפלסטינים. "אנחנו חושבים שהאביב הערבי מהווה אבן דרך בהיסטוריה של הקהילה שלנו, ולדעתנו מדובר בלידה מחדש", אמר, "האביב הערבי הוא הדרך שבה אומות מבטאות את רצונן לקבוע החלטות בעצמן, והוא יביא לצמיחה כלכלית ופיתוח פוליטי ותרבותי".
פגישותיו של משעל באנקרה עסקו בין היתר בתהליך הפיוס הפלסטיני. "אנחנו רוצים לפתוח דף חדש, ואנחנו חושבים שיצרנו אווירה לשלום. שלום הוא הכרחי, ועל הפלסטינים להיות מאוחדים. הנושא הפלסטיני הוא המטרה שלנו והעמדה שלנו לגבי הכיבוש זהה", אמר.
"אני רוצה להעביר מסר לכל הפלסטינים שחיים בפלסטין ומחוץ לה", הוסיף מנהיג החמאס, "בואו נעשה
מאמצים רציניים וכנים על מנת להגיע להסכם פשרה פנימי. עלינו להקריב את הדעות האישיות והפוליטיות שלנו למען המטרה הפלסטינית".
ראש הלשכה המדינית של חמאס הגיע לאנקרה ביום שישי ונפגש באותו יום עם ראש הממשלה ארדואן ושר החוץ אחמט דבוטאולו. אתמול הוא נפגש עם הנשיא הטורקי, עבדאללה גול, שקרא לחמאס ולפתח ליישר את ההדורים ביניהם. משעל הודה היום לטורקיה על תמיכתה בתהליך הפיוס ואמר כי בחמאס מעריכים מאוד את מערכת היחסים עם אנקרה.
משעל והנשיא הפלסטיני אבו מאזן הסכימו בפברואר על הקמת ממשלת אחדות זמנית בראשותו של אבו מאזן, שתשלוט הן ברצועת עזה והן בגדה המערבית. ההסכם, שהושג בתיווך קטאר, אמור לסלול את הדרך לבחירות חדשות לפרלמנט ולנשיאות הפלסטינית. אולם, עד כה לא הוקמה ממשלת האחדות ולא נקבע תאריך לבחירות.