שתף קטע נבחר

 
צילום: ראובן שוורץ

הכל מתחיל בראש / לקראת משחק מספר 2

לא חשוב אם שחקני מכבי ת"א ישמרו אישית או איזורית מול פאו, מה שכן חשוב זה שהם ישמרו. עם כל הכבוד לנס שחוללה סיינה בעונה שעברה, כדי שנס יקרה צריך לעשות משהו. אריה מליניאק מוכן למשחק השני

הדיבורים על נס סיינה, שהפכה בעונה שעברה תבוסה ב־48 הפרש לאולימפיאקוס בפיראוס במשחק מספר 1 לניצחון חוץ מדהים במשחק מספר 2, הם נחמדים. אבל אסור לשכוח שנסים לא מתרחשים בכל יום, ובשביל שיקרו צריך לעשות משהו.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

הכל מתחיל ונגמר בראש. שלשום ראינו קבוצה אחת נחושה ומשוחררת, מול קבוצה מבולבלת. לא חשוב אם אתה שומר אישית או אזורית, השאלה איך אתה שומר. צריך לחזור לדברים הבסיסיים שכבר הביאו הצלחות העונה.

 

דייויד בלאט ודריק שארפ, מחפשים פתרונות (צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת"א) (צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת
דייויד בלאט ודריק שארפ, מחפשים פתרונות(צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת"א)

 

ההבדל החשוב בין מכבי ת"א לפאו הוא בעמדת הרכז. בדקות השבירה שיחקה מכבי מול שלושה מובילי כדור, שכולם גם קולעים וחודרים. ייתכן שיוגב אוחיון לא בשיאו. יכול להיות שתיאו פפאלוקאס לחוץ מהקהל הירוק. בכל מקרה, מטוס ללא טייס טוב לחיסולים ממוקדים בעזה, לא באתונה. אוחיון, טל בורשטיין, קית' לנגפורד ודמונד מאלט לא יכולים לעזוב את השחקנים שלהם ולעזור בפנים, כיוון שאז דיאמנטידיס ושאראס מוצאים את באטיסט ומאריץ' לחגוג ברחבה.

 

טורים נוספים של אריה מליניאק

 

כשאתה משחק נגד קבוצה עם שחקנים יותר טובים, שגם משחקת יותר קבוצתי, אין לך הרבה ברירות. אתה חייב לשחק אגרסיבי. אין סלים קלים. צריך להשתמש בספסל, לתת עבירות כדי לעצור מתפרצות. זה לא נראה יפה, זה מרגיז את הקהל, ולפעמים לא נעים. אבל אין מצב שנגד צורת משחק כזאת אתה חוטף 90 נקודות.

 

שחקני מכבי ת"א, מוכנים לגיים 2 (צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת"א) (צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת
שחקני מכבי ת"א, מוכנים לגיים 2(צילום: עומר גבע, אתר מכבי ת"א)

 

פיני גרשון השתמש בגישה דומה כשהייתה לו קבוצת התקפה פנטסטית. בשביל לעשות פאול לא צריך לדעת כלום, ואם אתה קולע 90־100 נקודות, זה כמעט מבטיח ניצחון. לבלאט אין מוסר כמו וויצ'יץ', אין רכז כמו שאראס (העדיפו את פפאלוקאס בתחילת העונה), ואין קלע ושומר כמו אנתוני פארקר. מכבי ת"א תנצח, או תפסיד, כקבוצה. כשמוביל הכדור שלך הוא קית' לנגפורד, אתה בידיים שלו, תרתי משמע.

 

המבחן של קבוצה גדולה הוא התגובה שלה לתבוסה. האם היא מסוגלת למחוק מהדיסק הקשיח שלה את חוויית המכה, ולעלות למשחק הבא כמו שהוא מתחיל באמת: 0:0. לא צריך לנצח ב-21 הפרש. מספיק ניצחון בנקודה כדי להעביר את ההכרעה לנוקיה.

 

שחקני פאו חוגגים. לא צריך לנצח ב-21 הפרש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שחקני פאו חוגגים. לא צריך לנצח ב-21 הפרש(צילום: AFP)

 

אני לא מאמין שגם הערב יהיו לנו 27 דקות גארבג' טיים. זה הזמן להשתמש בכל מה שיש. בסקירה לקראת משחק מספר 1, עסקתי בשיקולים של המאמנים לוותר על משחק שנראה גמור, כדי לשמור כוחות או "שפנים" למשחקים הבאים. אני חושב שאוברדוביץ' הבין שניצחון ב-35 הפרש הוא רע ליוונים, והוריד את הרגל מהגז.

 

לדייויד בלאט, דווקא בגלל התבוסה, יש פריבילגיה לעשות מה שהוא רוצה. הוא יכול ללחוץ, להחליף שמירות, להקריב שחקנים, לשחק בהרכב נמוך או עם שני גבוהים. מה יש להפסיד? גרוע יותר ממשחק מספר 1 לא יהיה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים