שתף קטע נבחר
 

שתלים בשיניים: 5 כללי זהירות לפני שמתחילים

לא להתפתות למחירים זולים, לא לבצע כשאי אפשר, להקפיד על מיקום ובעיקר - על זמן נכון. קבלו את חמשת כללי הזהירות החשובים ביותר לפני שמחליטים ללכת על אופציית השתלים הדנטאליים

חיוך יפה מוביל להצלחה בטוחה. על זה אף אחד לא יוכל להתווכח. כל אחד מאיתנו רוצה בן או בת זוג עם חיוך חושף שיניים לבנות וצחורות שממיס לבבות, כמו גם שכל בוס או בעל עסק יעדיף עובד או עובדת שבעזרת חיוך אחד גדול יפתרו את רוב הבעיות.

 

אבל מה לעשות שלא כולנו בורכנו בשיניים יפות, לבנות ומבהיקות שעומדות בשורה מסודרת כמו קבוצת חיילים מתוחי חזה?במשך עשרות בשנים הפתרון היה כתר, גשר או מערכת שלמה של שיניים תותבות. אלא שלשיטות אלו חסרונות רבים - הכתר או הגשר נתמכו על-ידי שיניים קיימות שהושחזו כדי לתמוך ולהחזיק, מה שגרם במקרים רבים לנפילה של הכתר או הגשר סתם כך או בשעת אכילת מזונות קשים כמו תפוחים. מערכת שלמה של שיניים תותבות אף פעם לא הרגישה חלק אינטגרלי מהפה ותמיד נתנה תחושה של חלק לא טבעי מהגוף, מה שפגם באיכות החיים של המטופל.

 

זו אולי הסיבה שכאשר הוצגו לציבור השתלים הדנטאליים, ההתעניינות והביקוש היו גודלים. אלא שלמלאכת ההרכבה של השתלים דרוש דיוק רב הרבה יותר מאשר זה שנדרש בהרכבת גשר או כתר, ולא תמיד רופאי השיניים שמציעים את הטיפול, יספקו את העבודה המדויקת והרצויה.

 

מתכוונים לבצע שתלים? הנה 5 עצות לדרך:

 

1. לא להתפתות למחיר זול

לא כל רופאי השיניים שמציעים טיפולי שתל הם מומחים לשיקום הפה. אמנם החוק לא מחייב מומחיות שכזו, וכל רופא שיניים יכול לעבור השתלמות ולבצע את הטיפול בלקוחותיו, אבל רק אלו שממש מתמחים בנושא והקדישו שנים ללימודו, יכולים להבטיח טיפול לא מאכזב. שימו לב שלמומחה בהשתלות שיניים יש שני מספרי רשיונות - האחד כרופא שיניים כללי והשני כמומחה. לכן, גם אם הרופא מספר לכם שיש לו ניסיון של שנים רבות בהשתלות, זה לא אומר כלום, ואפילו יכול להדאיג. כי אם אין לו רשיון מומחה לשיקום הפה, יכול מאוד להיות שבמשך כל אותן שנים שהוא מבצע השתלות, הוא חוזר על טעויות במטופלים רבים. בנוסף, יש לוודא שבמרפאת הרופא נמצאת מכונת עיקור (אוטוקלב), שאמנם אינה נדרשת בחוק בישראל, אבל באירופה כן. רופא רציני בתחום - לא ייוותר על מכונה מסוג זה.

 

2. שתלים לא מתאימים לכל אחד

השתל הדנטאלי הוא פתרון אסתטי ויפה, אבל הוא בהחלט לא מתאים לכל מטופל. כדי לבצע שתל דנטאלי חייב הרופא לוודא דרך צילומי CT שהעצם בלסת חזקה מספיק כדי לתמוך בשתל. רופאים רבים לא מפרשים נכון את הצילומים, מבצעים את השתל במקום בו אין תמיכה מספקת של העצם, ובסופו של דבר – תוך זמן קצר השתל נופל. במקרים כאלו צריך להוציא את השתל ולחכות חודשים ארוכים עד שהעצם מתאחה ויכולה לקבל שתל חדש.

 

3. יש שתלים ויש שתלים

עם פריחת ענף השתלים הדנטאליים, קמו להן חברות רבות שמספקות את חומרי הגלם לשתלים. תחרות המחירים גרמה לכך שחלק מהחברות מייצרות שתלים שאינם איכותיים מספיק. לא כל רופא שיניים יכול להיות מודע לטיב של השתל אם אין לו מספיק ניסיון בטיפולים מסוג זה, לכל חשוב לפנות לרופא שמבצע מספר רב של שתלים, והוא בעל ניסיון בתחום כדי להבין ולדעת איזהו השתל האיכותי היותר.

 

4. לוקיישן, לוקיישן!

כמו בקניית דירה, כך גם בשתלים – המיקום הוא אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחת השתל. נכון, השתל יכול להיות חזק ויציב, אבל לא תמיד רופא השיניים ימקם אותו נכון בפה. שתל חייב להיות במיקום מושלם – לא יותר מידי גבוה ולא יותר מידי נמוך, לא יותר מידי בחוץ ולא יותר מידי בפנים יחסית לשיניים הסמוכות. קו הלהבים, למשל, חייב להיות מקביל לאישונים, ומרכז פנים חייב להתאים בדיוק לחיבור בין שתי השיניים המרכזיות העליונות. לא פעם, השן המורכבת על השתל נראית לא טבעית בגלל שקוטר השתל לא תוכנן בהתאמה מושלמת לכותרת שתופיע מעל החניכיים. שתל צר מידי ייתן לשן מראה של פטרייה, בעוד ששתל רחב מידי יבצבץ עם מתכת שחורה בצידי השן הלבנה.

 

5. טיימינג שגוי

רופאי שיניים רבים מנסים לחסוך למטופל זמן וכסף, ומבצעים את טיפולי השתלים מיד לאחר עקירה, מבלי לקחת בחשבון שעלולים להיווצר שינויים של בין 20-40 אחוזים בעצם לאחר העקירה. זה גורם למקרים רבים של שיניים לא סימטריות.

 

סייע בהכנת הכתבה: ד"ר דוד לביא, רופא שיניים ומומחה לשיקום הפה, השתלות דנטליות





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שתלים. ואם הלסת עדיין לא התאוששה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים