מחקר אמריקני: פופקורן בריא יותר מפירות וירקות
הוא דל בשומן ובקלוריות ועשיר בפוליפנולים, נוגדי חמצון חיוניים המגינים עלינו מפני סרטן וכולסטרול גבוה - פופקורן הוא החטיף הבריא המושלם, כל עוד לא מוסיפים לו חמאה ומלח כמובן
בשורה משמחת למכורים לנשנושים: מחקר חדש מגלה כי פופקורן מכיל יותר נוגדי חמצון בריאים מאשר ירקות ופירות. החוקרים מאוניברסיטת סקרנטון בפנסילבניה טוענים כי הדבר הופך את הפופקורן ל"חטיף המושלם".
מנה ממוצעת של פופקורן, כך התברר במחקר, מכיל עד 300 מ"ג פוליפנול, נוגד חמצון שמיוחסות לו תכונות בריאות כמו הורדת כולסטרול ומניעה של סוגי סרטן מסוימים.
עוד נשנושים שטובים לבריאות:
- חטיף בריא: 8 נשנושים למניעת סוכרת
פרופ' ג'ו וינסון, מי שעמד בראש המחקר, אמר כי בכל צורת הכנה, במיקרוגל או במכשיר, הפופקורן נשאר דגן מלא בלתי מעובד ב-100%. מנת הגשה אחת של פופקורן מספקת 70% מהקצובה היומית המומלצת של דגנים מלאים, וגם נוגדי חמצון חיוניים.
נוסף על כך, כשהוא ללא תוספים מכיל הפופקורן פחות שומן וקלוריות מחטיפים אחרים.
על פי הדיאטניות, פוליפנולים הופכים יותר ויותר לרכיב הסודי בחטיפים בריאים, אך כשהם מדוללים במים הם מאבדים את רוב היתרונות הבריאותיים שלהם. בפופקורן יש כ-4% מים בלבד, לעומת כ-90% מים ברוב הפירות והירקות, המכילים גם כמות פחותה יותר של החומר - 255-218 מ"ג לעומת 300 מ"ג כאמור.
למרות הממצאים, נראה שמוקדם מדי לגשת אל הקולנוע ולמלא בלב שקט את קרטוני הענק בפופקורן: דיאטניות קליניות מציינות שבשילוב של פופקורן בתפריט האישי יש להקפיד במיוחד על החומרים המוספים לו: חמאה, מלח או שמן - כפי שנהוג ברוב בתי הקולנוע - הופכים אותו לחטיף שמן ורווי קלוריות ולאסון תזונתי.