שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

35 ילדים מתו השנה משריפות ותאונות בבית

"בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר הילדים הנפגעים בבית, שהפך באופן אבסורדי לאחד המקומות הפחות בטוחים לילדים", מזהיר יו"ר המועצה לשלום הילד. לדבריו, בתאונות בית וחצר המודעות חסרה מאוד ומשרדי הממשלה לא עושים די

השריפה שבה נספו בני משפחת שאער ברחובות הותירה סימני שאלה בנוגע לבטיחותם של ילדים בביתם. מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה, כי שריפות מהוות אחד הגורמים המרכזיים למותם של ילדים בתאונות המתרחשות בבית. כ-500 ילדים מגיעים מדי יום לחדרי המיון עקב תאונות בית, תאונות במוסדות החינוך, בפעילויות פנאי ובדרכים.

 

משפחה נמחקה - דיווחים נוספים ב-ynet:

האם: "אין לי יותר שום דבר בעולם לחיות בשבילו"

"האב חירף את נפשו ומת בשביל להציל את ילדיו"

הערכה: קצר במטען חשמלי גרם לשריפה הקטלנית

 

בנוגע לשריפה בבית המשפחה, במכבי האש ובמשטרה העריכו שמטען של מכשיר חשמלי שהיה מחובר לקיר הוא שגרם לשריפה, שבה נספו גיא שאער וחמשת ילדיו - אליאב, אביתר, אמיתי, שירה ואיתמר.

 

מסע הלווייה של ששת הנספים בשריפה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על פי נתוני "בטרם", חנק, נפילות, טביעה ושריפה הם הגורמים העיקריים המובילים למות ילדים בביתם. בכל אחת מהשנים 2008-2006 מתו בממוצע 114 ילדים עקב פגיעות לא מכוונות כמו תאונות בבית ובחצר, הרעלות ותאונות דרכים. בשנת 2010 נרשמו 163 מקרי מוות של ילדים בביתם, ובשנת 2011 נרשמה ירידה בנתונים - 106 ילדים הלכו לעולמם בנסיבות מצערות אלה. 

 

השוואה של נתוני תמותת ילדים בין הרבעון הראשון של 2012 לבין התקופות המקבילות בשנים 2010 ו-2011, מצביעה על עלייה של 10% בתמותת ילדים בגין היפגעות בלתי מכוונת, ועל פי נתוני הארגון מתו 35 ילדים השנה ובכללם בני משפחת שאער.  

 

חמשת בני משפחת שאער נספו כשביתם עלה בלהבות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, "בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר הילדים שנפגעים בביתם. הבית באופן אבסורדי הוא אחד המקומות הפחות בטוחים לילדים". לטענתו, "אחד הגורמים לעלייה הזו נעוץ בהעדר מודעות ובהסברה חסרה. בתחומים שבהם ערכו קמפיינים, למשל בנוגע לתאונות דרכים, רואים ירידה בתאונות. לעומת זאת בתאונות בית וחצר המודעות חסרה מאוד ומשרדי הממשלה לא פועלים מספיק כדי להגבירה".

 

קדמן ביקש: "חייבים לעשות יותר כדי לשמור על הילדים. יש לקדם תקן של 'בית בטוח לילדים', שיחייב בין היתר כיסוי של כל השקעים, התקנת גלאי עשן והתקנת סורגים בדירות הממוקמות בקומות גבוהות".

 

אליאב, אביתר ואמיתי שאער. הלכו לעולמם (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
אליאב, אביתר ואמיתי שאער. הלכו לעולמם(צילום: עופר עמרם)

 

רהיטים שעלו באש בדירת המשפחה (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
רהיטים שעלו באש בדירת המשפחה(צילום: גלעד מורג)

 

אנשי "בטרם" בשיתוף ח"כ זבולון אורלב (האיחוד הלאומי-מפד"ל) מקדמים זה מספר שנים אמות מידה לבית בטוח לילדים. בארגון אומרים כי "תקן לבניית בית בטוח לילדים יציע שפה אחידה ואמות מידה ברורות בנושא. ריכוז תקנות, תקנים והמלצות מומחים במסמך אחד יהווה כלי עבודה יעיל במיוחד".

 

אורלי סילבינגר, מנכ"ל "בטרם", אמרה ל-ynet: "ביום שבו משפחה שלמה נמחקה באירוע שריפה טראגי, צריך לזכור שתוכניות התערבות שהתקיימו בחו"ל ובמסגרתן חולקו גלאי עשן למשפחות שגרות במקומות מועדים לשריפות, סייעו לירידה בכ-80% ממקרי התמותה ו-74% מהפגיעות משריפות בבתים". סילבינגר קראה לקבלנים וליזמים להירתם לקידום בטיחות ילדים ולאמץ את אמות המידה לבניית בתים המותאמים לבטיחותם של ילדים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני משפחת שאער מובאים למנוחות
צילום: נועם מושקוביץ
בית המשפחה
צילום: דוברות כיבוי והצלה
הבית לאחר הדליקה
צילום: עופר עמרם
מפנים את תכולת הדירה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים