פצצה גרעינית על וושינגטון? העיר לא תימחה
מחקר של סוכנות החירום האמריקנית מנסה לחזות מה יקרה אם תוטל פצצת אטום על בירת ארה"ב. התוצאות: 45 אלף הרוגים, אך נזק בטווח מצומצם בלבד. ומה מייעצות הרשויות?
פצצת אטום של עשרה קילוטון במרכז וושינגטון תגרום ל-45 אלף מתים ול-323 אלף פצועים, אבל מי שיהיה מחוץ לאזור הפגוע ישרוד. מהמחקר עולה שפצצה כזו תפגע ברדיוס של קילומטר וחצי ממקום הנפילה ותגרום בטווח הזה להרס מוחלט של מבנים שיהפכו לעיי חורבות, בדומה לנזק שגרמו הפצצות כוחות הברית על ברלין הנאצית.
מדובר במחקר של 120 עמודים של הסוכנות הפדרלית למנהל חירום, הבוחן נזקי מתקפת טרור גרעיני. המחקר נערך בנובמבר ולא פורסם בפומבי, אבל התפוצה שלו התרחבה בחודשים האחרונים. קולונל בדימוס רנדי לרסון, מנהל "המכון להגנת המולדת", אמר ל"דיילי ניוז" הניו יורקי: "זה לא יהיה סוף העולם. זה לא תסריט מימי המלחמה הקרה".
לא לברוח - לרדת
התרגיל בחר בפינת הרחובות 16 ו-K, כמה רחובות מצפון לבית הלבן, כמוקד הפיצוץ הבדיוני. במקרה זה חוזה המחקר כי טווח הפגיעה של הפיצוץ ישתרע ממטה ה-FBI ממזרח ועד אחרי מדשאתו הדרומית של הבית הלבן.
כמעט כל המבנים בשטח הפגוע יקרסו והאזור יוכרז כמזוהם רדיואקטיביות וייסגר לבני אדם במשך ימים. על פי תסריט כזה גבעת הקפיטול, בית המשפט העליון, המבנים שבין הקפיטול לבין אנדרטת וושינגטון, מצבות הזיכרון לנשיאים לינקולן וג'פרסון ובניין הפנטגון יהיו אזורי "פגיעה קלה", שבהם יישברו זכוכיות ויירשמו פציעות קלות בלבד.
על פי המחקר, הפיצוץ ייראה למרחק של מאות קילומטרים ופטריית העשן שתיתמר ממנו תגיע לגובה של שמונה קילומטרים, אך תתפוגג לאחר כמה דקות. הבהק הנפץ יגרום לעיוורון זמני לנמצאים בטווח במרחק
של כ-20 קילומטרים, כולל נהגים בכביש המהיר המקיף את וושינגטון. ארבעה בתי חולים לפחות ייפגעו קשות או ייצאו מכלל פעולה וארבעה נוספים יסבלו מנשורת רדיואקטיבית.
הפגיעה שתגרום הקרינה תלויה בעונת השנה, בכיוון הרוח ובעוצמתה. עם זאת, לאחר שעתיים, תפחת הסכנה. חרף האינסטינקט המיידי להימלט, עצתה של הממשלה לתושבים היא להיכנס לתוך מבנים ולרדת למרתף או לחניון תת-קרקעי כדי להימנע מהקרינה.