שתף קטע נבחר

 

ילדים נגד גירוש חבריהם לכיתה: "עלולים למות"

מוזס ולוינה, תלמידי כיתה ו', יצאו לחופשת הפסח יחד עם חבריהם לבית הספר ברמת אביב, אך לעת עתה לא ברור אם יחזרו לספסל הלימודים או שיגורשו לדרום סודן. "גלה רגישות, אנו עומדים נבוכים מול שאלות ילדינו", כתבו ההורים לשר החינוך

חג החירות בישראל: מוזס ולוינה, תלמידי כיתה ו' בבית הספר היסודי רמת אביב ג' בתל אביב, יצאו הבוקר (יום ד') לחופשת הפסח יחד עם חבריהם לכיתה. אך בזמן שכל הילדים יחגגו את החופש שמביא עמו החג, צפויים שני הילדים לאבד כבר מהשבוע הבא את חירותם ולהיות מגורשים חזרה לדרום סודן, מולדתם.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

השניים מתגוררים עם הוריהם בדרום תל אביב ומדי יום הם נוסעים במונית שירות לבית הספר בשכונה היוקרתית. מוזס הצטרף לחבריו כשהיו בכיתה ב' ואילו לוינה הגיעה לבית הספר בשנה שעברה. במרוצת הזמן, השתלבו שניהם מבחינה חברתית - השתתפו בטיולים, בחגיגות ימי הולדת ואפילו בחוג הג'ודו שבקאנטרי השכונתי. "זה עצוב לי מאוד שהחבר הכי טוב שלי יעזוב את הכיתה וייסע לארץ רחוקה", אמר בצער דניאל כהן, בן כיתתם. "אנחנו משחקים כל הזמן כדורגל בהפסקות ואני רוצה שהוא יישאר בישראל, כי כאן זה הבית שלו ואנחנו החברים שלו".

 

מוזס וחבריו לכיתה באימון כדורגל ()
מוזס וחבריו לכיתה באימון כדורגל

 

"הם ילדים מקסימים שמיד נכנסו לכולנו לנשמה", סיפרה דלית, אמו של דניאל. "כיוון שהחברות כל כך עזה, רשמנו אותם ביחד גם למחנות קיץ ולצופים ומדי שבוע הם נשארים לישון אצל אחד מילדי הכיתה. כשסיפרתי לדניאל שמוזס יעזוב בקרוב את ישראל הוא מיד פרץ בבכי ושאל אותי למה המדינה שולחת ילדים למקום שבו הם יכולים למות, ולא הייתה לי תשובה בשבילו".

 

קרן, אם לתלמיד אחר בבית הספר, הוסיפה כי "אנחנו לא תמימים ובהחלט מבינים את המצוקה האמיתית של המדינה, אבל מצד שני, קוראים למקבלי ההחלטות לגלות רגישות ולפחות לחכות לסוף השנה ולא לקרוע את הילדים ברגע אחד מהחברים שלהם בכיתה".

 

הפגנה נגד גירוש פליטים לדרום סודן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הפגנה נגד גירוש פליטים לדרום סודן(צילום: ירון ברנר)

 

בתחילת השבוע, שלחו ההורים והתלמידים מכתב לשר החינוך גדעון סער, ובו ביקשו ממנו לפעול להשארת חבריהם בישראל. "התמזל מזלנו וילדינו זכו ללמוד בכיתה אחת

עם ילדים אחרים ושונים, ילדים שעזבו את ארצם כשהיו פעוטות, נקלטו בחום בין ילדינו והפכו לחבריהם", צוין במכתב. "היום אנו עומדים נבוכים מול השאלות הנשאלות על ידי

ילדינו. אנו לא מבקשים שיישארו פה כי הם 'ילדים ישראלים', אלא שלא ישלחו אותם למקום שבו חייהם יהיו בסכנה אמיתית".

 

אזרחי דרום סודן יגורשו למולדתם בהתאם להחלטה שקיבלה רשות ההגירה והאוכלוסין בסוף ינואר, לפיה כל מבקשי המקלט מדרום סודן מתבקשים לצאת מישראל עד סוף מרס, ואם לא יעשו זאת - יגורשו. על פי הרשות ומשרד החוץ, שינוי המצב בדרום סודן לאחר הכרזת העצמאות מאפשר את חזרתם של מבקשי המקלט למולדתם. מנגד, בני הקהילה וארגוני הסיוע טוענים כי המצב במדינה האפריקנית עדיין מסוכן.

 

הנתונים הנוגעים למספר הדרום סודנים החיים בישראל אינם חד משמעיים. לפי הערכת הארגונים המסייעים למבקשי המקלט ועל פי מפקד שערכו בני הקהילה בישראל, כ-

700 מבקשי מקלט מדרום סודן חיים בקרבנו, מתוכם יותר מ-400 ילדים. ברשות האוכלוסין וההגירה מעריכים את מספרם בכ-3,000 בני אדם.

 

הבוקר פנו לראש הממשלה בנימין נתניהו חוקרי יבשת אפריקה בשיתוף עמותת א.ס.ף, שמסייעת לפליטים ומבקשי מקלט, בקריאה לביטול המהלך. "אנחנו, שעוסקים בלמידה ובמחקר אודות אפריקה, פונים למחויבות המוסרית והדיפלומטית של רשויות מדינת ישראל ודורשים שלא לגרש 770 יוצאי דרום סודן ולהפקירם למלחמה משתוללת, לרעב ולמחלות שמשמעותם סכנת חיים", ציינו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים