שתף קטע נבחר

 

התאבדה פקיסטנית שהפכה סמל לתקיפות חומצה

בשנת 2000 נפלה פקרה יונוס קורבן לתופעה מזעזעת הרווחת בפקיסטן, כשבעלה השחית את פניה אחרי שברחה ממנו. אחרי 12 שנה ועשרות ניתוחים שלא הצליחו, היא קפצה מבניין ברומא

אחרי 12 שנה של סבל וקרוב ל-40 ניתוחים, בשבוע שעבר התאבדה פקרה יונוס, האישה הפקיסטנית שהפכה לסמל אחרי שבעלה שפך עליה חומצה והשחית את פניה ואת גופה. יונוס, בת 33 במותה, קפצה מהקומה השישית של בניין ברומא, שבו התגוררה ועברה טיפולים בשנים האחרונות.

 

נאנסות, נדקרות - ונאסרות. חיי הנשים האפגניות לא טובים יותר

 

יונוס בצעירותה, ואחרי התקיפה. סמל עבור אלפי נשים (צילום: AP) (צילום: AP)
יונוס בצעירותה, ואחרי התקיפה. סמל עבור אלפי נשים(צילום: AP)

 

מאז מאי 2000, אז תקף אותה בעלה, הפכה יונוס לסמל עבור אלפי נשים פקיסטניות שנופלות קורבן לתרבות במדינה, המאפשרת לגברים קנאים לתקוף נשים על ידי שפיכת חומצה מבלי לשלם על כך. המקרה שלה התפרסם בעולם, והיא התאבדה פחות מחודש אחרי זכייתו באוסקר של הסרט הדוקומנטרי הפקיסטני Saving Face בפברואר האחרון, שעסק בנושא זה בדיוק.

 

בעברה הייתה יונוס רקדנית, עד שבגיל 19 התחתנה עם בילאל חאר, חבר פרלמנט פקיסטני ובן למשפחה עשירה, גרוש פעמיים ומבוגר ממנה במעל עשר שנים. כמה שנים אחרי החתונה, אחרי שהחל להכות אותה, ברחה יונוס מבית בעלה כשהיא לוקחת עמה את בנם המשותף,

ועברה לבית אמה.

 

מאוחר יותר הואשם חאר שהגיע לבית והיה זה ששפך חומצה על פניה, אולם הוא זוכה – ורבים בפקיסטן משוכנעים שהצליח לחמוק מעונש על ידי ניצול מעמדו וקשרים משפחתיים.

 

על פי ארגוני זכויות בפקיסטן, ב-2011 נרשמו 8,500 מקרים של תקיפות חומצה על ידי בעלים אלימים, נישואים כפויים ועוד. אולם נתוני הארגונים מתבססים רק על דיווחים בעיתונות, לכן סביר שהמספרים גבוהים הרבה יותר.

 

"מה שעצוב הוא שהיא ככל הנראה הבינה שהשיטה בפקיסטן לא תספק לה תרופה או עזרה", אמרה פעילה בארגון נשים בהתייחסה להתאבדות של יונוס. "היא מאוכזבת מכך שלא התאפשר לה לזכות בצדק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יונוס. "לא התאפשר לה לזכות בצדק"
צילום: AP
יונוס אחרי התקיפה
צילום: AP
מומלצים