שתף קטע נבחר

 

מעדן סיני: ביצים מבושלות בשתן ילדים

צהריים בעיר דונגיאנג שבמזרח סין . ההורים ממהרים להביא את ילדיהם מבית הספר, והרוכלים ממהרים לבקר בשירותים של אותו מוסד. הם מוציאים דליים של שתן משירותי הבנים כדי להכין את המעדן האביבי המקומי – "ביצי בנים בתולים", ביצים קשות מבושלות בשתן של ילדים, רצוי מתחת לגיל עשר.

 

צפו בהכנת המאכל המסורתי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרוכלים המבשלים את המטעמים בסירים מהבילים ברחובות העיר, מספרים כי הכנתם דורשת יום שלם. תחילה הם משרים את הביצים בנוזל הריחני, אז מבשלים אותן ואחר כך שוברים את הקליפות וממשיכים בהשרייה. שוב ושוב הם מוסיפים שתן לסיר, כדי לשלוט בטמפרטורה ולמנוע בישול יתר.

 

סיר רגיל לעומת סיר "ביצי בתולים צעירים". מחיר כפול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סיר רגיל לעומת סיר "ביצי בתולים צעירים". מחיר כפול(צילום: רויטרס)

 

על פי המקומיים, מדובר במסורת עתיקת יומין לקראת האביב, היפה לבריאות. גר ייאווה, בן 51, מחזיק באחד הדוכנים הוותיקים בעיר ומתגאה בריחן ובסגולותיהן של הביצים. "אם תאכל את זה, לא תסבול ממכות חום.

המשפחה שלי אוכלת אותן בכל ארוחה. בדונגיאנג, כל משפחה אוהבת לאכול אותן". הוא מוכר את הביצים המבושלות במחיר כפול מזה של ביצים רגילות.

 

אבל לא כולם מסכימים. "אני לא אוהבת לאכול את הביצים האלה. אנשים אחרים כאן אוהבים את זה כי יש לנו מסורת כזו כאן שהן טובות לבריאות ומונעות דברים כמו שפעת. אני לא מאמינה בזה, אז אני לא אוכלת", אמרה וונג ג'ונשינג, בת 39.

 

עם זאת, יש משפחות הטורחות לאסוף שתן מבתי ספר בעצמן ולהכין את המעדן בבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הביצים. "אנרגיה בעבודה"
צילום: רויטרס
יש משפחות שאוספות ומבשלות בבית
צילום: רויטרס
מומלצים