חללי שירות בתי הסוהר צורפו לנוסח "יזכור"
שר הביטחון אישר את המלצת חברי המועצה להנצחת החייל. "מדובר באמירה ערכית, נמשיך לחבק את המשפחות השכולות"
חללי שירות בתי הסוהר ייכללו החל מיום הזיכרון הקרוב בתפילת "יזכור" בטקסים הממלכתיים, כך אישר היום (א') שר הביטחון, אהוד ברק.
עוד בערוץ החדשות:
ברק אישר את המלצת חברי המועצה הציבורית להנצחת החייל - שמורכבת מ-29 נציגים, ובהם הורים שכולים - בעניין קריאת "יזכור". "צירוף חללי השב"ס לאמירת 'יזכור' הינה אמירה ערכית, המצטרפת לחקיקה שאנו מובילים בנושא חוק בתי קברות צבאיים, שנועדה לאפשר קבורת חללי כוחות הביטחון, המשטרה, המוסד והשב"ס בבתי עלמין צבאיים", אמר.
לדבריו, "משרד הביטחון, באמצעות אגף משפחות והנצחה, נערך בימים אלה באופן מקיף ואינטנסיבי לטקסי יום הזיכרון וימשיך לתמוך ולחבק את המשפחות השכולות כפי שנעשה בכל ימות השנה".
אלי בן שם, יו"ר יד לבנים, הגדיר את ההחלטה כ"מחויבת המציאות", ואמר כי "שנים נקברו חללי משטרה, מוסד, שב"כ בחלקות חללי ישראל בניגוד לחוק, אז כחלק מן ההסדר וההכרה, ישנה גם הכללתם ב'יזכור'. זו החלטה קשה אבל היה בה היגיון וגם עניין משפטי".
בקיץ שעבר, עמד נוסח תפילת "יזכור" במוקד ויכוח ציבורי ער, בעקבות הכוונה לאחד את נוסחי התפילות תחת "יזכור אלוקים
את בניו ובנותיו". עשרות אלפי בני אדם חתמו על עצומה נגד המהלך, שהיה בסיס לדיונים בוועדת החינוך של הכנסת וכן בוועדת המשנה של ועדת חוץ וביטחון.
בסופו של דבר, קבעה ועדה בראשותו של האלוף (מיל') ישי בר כי יש לאמץ את הנוסח הממלכתי של "יזכור עם ישראל" כנוסח שבו משתמשים ביחידות הצבא. בכך קיבלה הוועדה את עמדת המתנגדים לאיחוד הנוסחים. מיד לאחר פרסום המסקנות אישר אותן הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ.
Read this article in English