בקולומביה אין יותר חטופים מכוחות הביטחון
ארגון המורדים FARC שחרר את עשרת השוטרים והחיילים האחרונים שהחזיק ברשותו כמחווה של רצון טוב, אחרי 12 שנה בג'ונגלים. ייתכן שהארגון ממשיך להחזיק באזרחים כבני ערובה
עידן חדש בקולומביה? ארגון המורדים המרקסיסטי "צבא המהפכה של קולומביה" (FARC) שחרר הלילה (יום ג') עשרה אנשי כוחות הביטחון שהחזיק כבני ערובה במשך 12 שנים לפחות במחנותיו בג'ונגלים. אלה הם המשוחררים האחרונים שהוחזקו על-ידי המורדים לצורכי מיקוח עם הממשלה.
עוד חדשות מהעולם:
- מסע ירי באוניברסיטה דתית באוקלנד: "7 נרצחו"
- "שליט צפון קוריאה היה התלמיד הגרוע בכיתתו"
- מכסיקו: רעידת אדמה בעוצמה 6.3 בדרום המדינה
המשוחררים, ארבעה חיילים ושישה שוטרים, הועברו לידי משלחת הומניטרית מטעם הצלב האדום הבינלאומי. מריה כריסטינה ריוורה, דוברת מטעם הצלב האדום, אמרה כי הם חולצו במסוק של חיל האוויר הברזילאי, ויועברו לעיר וילאוויסנצ'ו וממנה לבוגוטה.
המורדים הציעו לקיים שיחות שלום, ולפני כחודש הכריזו על הפסקת חטיפות לשם קבלת כופר, כמחווה של רצון טוב. אז גם הודיעו כי ישחררו את בני הערובה האחרונים. הנשיא, חואן מנואל סנטוס, אמר כי לפני שיסכים לשיחות שלום, הוא רוצה הוכחה שהם אכן יפסיקו לחטוף. הנשיא בירך על השחרור, ואמר כי זהו צעד חשוב מצד המורדים, אך אינו מספיק.
400 חטופים נעדרים
מי שהייתה המתווכת בעסקה היא פיידאד קורדובה, חברה של נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס. הודות לפעילותה, מאז 2008 שוחררו 20 בני ערובה. פיידאד, העומדת בראש הארגון "קולומביאנים למען שלום", אמרה כי בכוונתה לשאול כמה אזרחים מחזיק הארגון, היות שהוא הודה בפומבי רק בהחזקת בני ערובה "בעלי ערך", כמו אנשי ביטחון ופוליטיקאים.
FARC, שהוקם ב-1964, הוא ארגון המורדים הוותיק ביותר בדרום אמריקה. מקור המימון המרכזי שלו הוא סחר בקוקאין. המאבק בארגון גבר בשנים 2009-2006, כאשר סנטוס היה שר ההגנה, והודות
לסיוע אמריקני. הלחץ מצד הצבא הקשה עליהם מאוד לחטוף בני ערובה נוספים. לפי ארגון זכויות מקומי, מאז 1996 חטפו המורדים לפחות 400 בני אדם שעקבותיהם נעלמו.
בשלוש השנים האחרונות נכשלו שני ניסיונות למשא ומתן בין הארגון לממשלה, ובשבועות האחרונים אף חלה החמרה בעימות ביניהם. לפני כשבועיים הרגו המורדים 11 חיילים ופצעו שניים נוספים במזרח המדינה. בתגובה הפציץ הצבא את מחנותיהם והרג יותר מ-60 מפעילי המחתרת.
פרשנים סבורים כי שיחות שלום ייערכו, אם בכלל, רק בעוד זמן רב ולא לפני 2014, השנה שבה ייערכו בחירות לנשיאות.