שתף קטע נבחר

 

פינוי בחברון? ברק: הצו תקף, אבל יש עוד שיקולים

צו המינהל האזרחי מורה על פינוי עד 15:00, אולם נתניהו ביקש משר הביטחון לחכות. השר כץ מהליכוד בא להביע תמיכה: "החלטה כזו צריכה להיות של הממשלה ולא רק של משרד אחד". ברק מתעקש: הצו לא בוטל, יש שיקולים מבצעיים

מי קיפל את מי בסיפור הבית בחברון? אחרי זעקות שרים מהליכוד, פנה אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר הביטחון אהוד ברק, וביקש ממנו לעכב את הפינוי מ"בית המכפלה" ולאפשר למתנחלים למצות את ההליך המשפטי כדי להוכיח שהבית נרכש כדת וכדין. מלשכת שר הביטחון נמסר הבוקר (יום ג') כי " הפרשנות שניתנה לבקשת ראש הממשלה לא נכונה. זה לא נכון שהצו בוטל. למתנחלים ניתן עד 15:00 להוכיח את שעליהם להוכיח. אם לא יצליחו להוכיח זאת, החוק ייאכף".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בסביבתו של ברק מציינים כי אין להתייחס ל-15:00 כשעת הפעולה של כוחות הביטחון למימוש צו הפינוי: "החוק ייאכף בהתאם לשיקולים המבצעיים". בלשכת ראש הממשלה מעריכים כי יינתן למתנחלים הזמן הדרוש, אך שם ציינו כי אם הם לא יצליחו להוכיח בעלות, החוק ייאכף.

 

שר התחבורה מהליכוד, ישראל כץ, ביקר היום בבית בחברון ואמר: "אני משוכנע שיהודים ימשיכו לגור בבית הזה. אין כאן מצב ביטחוני חריג, לא מדובר בבעיה של חוקיות הרכישה". לדברי השר, "החלטה על צעד כזה צריכה להיות של הממשלה ולא רק של משרד אחד".

 

ישראל כץ, הבוקר בחברון (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
ישראל כץ, הבוקר בחברון(צילום: נועם מושקוביץ)

 

בתוך בית המכפלה בחברון ()
בתוך בית המכפלה בחברון

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

"אני חושב שהתושבים צריכים להישאר בבית הזה, שנרכש כחוק", אמר כץ. "ראיתי את המסמכים, כל עוד זה נעשה כחוק ולא על חשבון אנשים אחרים, הממשלה צריכה לעודד את זה. העובדה שהרשות הפלסטינית עצרה ומאיימת על חייהם של המוכרים, זו חרפה, והממשלה צריכה לפנות לגורמים בעולם להוקיע את זה ולדרוש מהרשות לשחרר אותם". 

 

ח"כ ציפי חוטובלי, אף היא מהליכוד, אמרה במהלך ביקורה בבית המכפלה כי "ברור לראש הממשלה בנימין נתניהו, שאם דרכו הפוליטית חשובה לו, ויותר מזה דרכו האידיאולוגית - בית המכפלה לא יפונה. מי שחושב שאין ליהודים זכות לקנות בית בארץ ישראל ולגור בו, הוא לא יותר מאנטישמי".

 

מוקדם יותר אתמול הוציא המינהל האזרחי צו פינוי המורה למתנחלים, שנכנסו לבית בשבוע שעבר, לפנותו בטענה ששהותם בו מפרה את הסדר הציבורי, וכן כיוון שלא קיבלו אישור מהמינהל להתיישב במקום. למרות ההמולה שנוצרה סביבם, סירבו אמש התושבים להתרגש מצו הפינוי, שקובע כי עליהם לפנות את הבית עד 15:00.

 

כץ התייחס לפינוי פוטנציאלי, ואמר כי "אנחנו לא רוצים להגיע למצבים שליליים. החובה שלנו היא לבוא ולאשר את הרכישה. אם בוושינגטון או בטולוז היו אומרים ליהודים שהם לא יכולים לרכוש בית, כולם היו מתקוממים וכאן בחברון, שכל העולם מכיר את הקשר של העם היהודי אליה, לא ייתכן שלא יגורו יהודים. לא צריך להיות גאון אסטרטגי כדי לראות שהבית הזה לא מהווה אילוץ ביטחוני חדש".

 

כץ סמוך לבית המכפלה, הבוקר (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
כץ סמוך לבית המכפלה, הבוקר(צילום: נועם מושקוביץ)

 

שוטרים מחוץ לבית המכפלה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שוטרים מחוץ לבית המכפלה(צילום: גיל יוחנן)
 

חוטובלי סמוך לבית המכפלה, הבוקר (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
חוטובלי סמוך לבית המכפלה, הבוקר(צילום: נועם מושקוביץ)
 

מתיעוד שהגיע לידי ynet מתוך הבית עולה כי דרי המקום נערכים לשהות ארוכה בו. לאורך החדרים בשתי קומות המגורים של הבית נפרשו מזרנים, מיטות תינוק וחפצים המעידים שבכוונת המתנחלים לשהות בו תקופה ארוכה. ברחבי הבית פוזרו משחקים לטובת הילדים הרבים שהגיעו עם הוריהם אל הבית, וכן הוכנסו ספרי קריאה וקודש אל הארונות שהותירו אחריהם

התושבים הערבים.

 

"אנחנו לא עוסקים בהיערכות לפינוי, ואין לנו שום כוונה לצאת מפה. בכוונתנו לערוך כאן את סדר פסח", אמר ל-ynet שלמה לוינגר, אחד ממנהיגי התושבים. לפני 44 שנה נכנס אביו, הרב משה לוינגר, לבית אחר בעיר האבות בערב פסח. "במקרה שלי התפוח לא נפל רחוק מהעץ וכמו שאבא שלי גר כאן, גם אני אמשיך להתגורר כאן".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 03/04/2012 08:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראל כץ, הבוקר בחברון
צילום: נועם מושקוביץ
מבט לתוך בית המכפלה
חוטובלי, הבוקר בחברון
צילום: נועם מושקוביץ
"זכותו של כל יהודי"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים