פלסטינים ופעילי שמאל נכנסו לבית בחברון
כוחות הביטחון פינו כ-20 פלסטינים ופעילי שמאל שניסו להשתלט על בית ליד מחסום השוטר. הבית אינו מאוכלס משום שהוא חולש על נקודת חיכוך בין פלסטינים למתנחלים. הפלסטינים: יש לנו אישור מהמינהל האזרחי
כ-20 פלסטינים ופעילי שמאל פונו הערב (יום ד') מבית שאליו נכנסו ליד מחסום השוטר בחברון. למקום הגיעו גם מתנחלים, וכוחות הביטחון חצצו ביניהם.
הבית שאליו נכנסו הפעילים נמצא כקילומטר מבית המכפלה שפונה בצהריים בפעולה קצרה של כוח יס"מ. הפלסטינים שנכנסו לבית טוענים שיש להם אישור מהמינהל האזרחי. מדובר בבית שאינו מאוכלס בהוראת הצבא משום שהוא נמצא במיקום אסטרטגי - נקודת חיכוך בין מתנחלים לפלסטינים.
סערת בית המכפלה בחברון:
- המתנחלים לשוטרים שפינו: תסתכלו לנו בעיניים
- "תג מחיר" נגד ברק: ראשות ועדת החינוך בסכנה
- תושבי בית המכפלה מאשימים: נתניהו שיקר לנו
- נתניהו: "מחויב להתיישבות, הפינוי היה מתואם"
אחד הפלסטינים שנכנסו לבית אמר בשיחה עם ynet כי הוא חלק ממשפחה פלסטינית ששכרה את הבית הזה באופן חוקי. לדבריו, למשפחה אין שום אג'נדה פוליטית והיא ביקשה באופן שגרתי להיכנס לבית שהושכר. הפלסטיני טען כי כוחות הצבא שממוקמים במחסום שנמצא ממש מול הבית הבינו כי לא מדובר בסיפור פוליטי, ולכן אפשרו את כניסת המשפחה לבית.
בן המשפחה אמר עוד כי כשהמתנחלים ראו את שקורה הם הגיעו והחלו להתלונן כי הבית נמצא בבעלותם, וכי לבני המשפחה אסור להיכנס לבית. גורם פלסטיני אחר מחברון שפעיל פוליטית בעיר ציין כי בשל הרגישות הגדולה שהתעוררה היום סביב פינוי בית המכפלה, והסיכוי שיתפתח עימות סביב השתלטות המשפחה הפלסטינית על הבית שאליו נכנסה הערב - הוחלט בצבא שלא לאפשר לבסוף לבני המשפחה לאכלס אותו.
בסביבות השעה 14:00 בצהריים פרצו כוחות יס"מ לבית המכפלה, ופינו את השוהים בו תוך דקות ספורות בשקט וללא עימותים מיוחדים. רק כמה אנשים סירבו לצאת מהבית, והוצאו בכוח על-ידי השוטרים. כשעה קלה לאחר מכן הגיעו כמה בני נוער יהודים מחברון לשכונת אבו סנינה בעיר והתעמתו עם תושבים ערבים. כוחות מג"ב הגיעו למקום במטרה לפנותם.
בית המכפלה הפך בשבוע האחרון למוקד מתיחות בעיר האבות. עשרות מתנחלים נכנסו אל הבית, הסמוך למערכת המכפלה, בשעת לילה בשבוע שעבר, והסבירו כי רכשו אותו מאדם פלסטיני. הפלסטינים מצדם טענו כי עסקה כזו לא הייתה. המקום הוכרז כשטח צבאי סגור, ובצו נטען עוד כי "בחברון נשמר סטטוס קוו עדין בין האוכלוסייה הישראלית לפלסטינית כדי למנוע חיכוך בין האוכלוסיות שעלול להביא לפגיעה בנפש".
המתנחלים שנכנסו אל הבית דוחים את הטענות האלה, ואומרים כי המינהל האזרחי כלל לא בדק את חוקיות הרכישה של המבנה. לטענת דרי הבית שפונו, פקידים בכירים במינהל האזרחי אמרו להם כי מסמכי הרכישה חוקיים. אבל על רקע
הסערה הציב שלשום המינהל האזרחי אולטימטום למתנחלים, לפיו עליהם לפנות את הבית עד היום שלמחרת ב-15:00 בצהריים, בטענה ששהותם במקום מפרה את הסדר הציבורי ושלא קיבלו אישור מהמינהל להתיישב במקום.
אחרי לחץ של שרים מהימין, ביקש שלשום ראש הממשלה בנימין נתניהו משר הביטחון אהוד ברק לעכב את הפינוי, כדי לאפשר למתנחלים לפעול במישור המשפטי ולהוכיח שהבית נקנה כדין. מלשכת ברק נמסר אתמול כי "למתנחלים ניתן עד 15:00 להוכיח את שעליהם להוכיח. אם לא יצליחו להוכיח זאת, החוק ייאכף". עם זאת, בסביבת השר ציינו כי אין להתייחס לשעה זו כשעת הפעולה של כוחות הביטחון למימוש צו הפינוי: "החוק ייאכף בהתאם לשיקולים המבצעיים". היום בוצעה האכיפה הזו.
Read this article in English