שי לחג: תגלית גז חדשה - הפעם בקידוח "תנין"
הקידוח מכיל כ-31.5 מיליארד מ"ק גז טבעי ומדובר בתגלית הגז השלישית בגודלה מול חופי ישראל, אחרי "תמר" ו"לוויתן". בעתיד ניתן יהיה לחבר את מערכת המאגר לזו של "לוויתן"
קידוח "תנין 1",
שממוקם ברישיון "אלון A " כ-120 קילומטר מערבית לחופי ישראל, מכיל 1.1 TCF גז טבעי, שהם כ-31.5 מיליארד מ"ק גז טבעי. מדובר בכמות גז יותר הגדולה מזו שבמאגר "ים תטיס" המתכלה וגילויה ממקם אותה כתגלית הגז השלישית בגודלה שנמצאה מול חופי ישראל, אחרי "לוויתן" ו"תמר".
ההתנגדויות לא הועילו: מתקני הגז יוקמו ביבשה
בישראל קיים מחסור של מומחי גז טבעי
- חצי מהגז במאגרים גדולים - לייצוא לחו"ל
ים או יבשה?
המאבק על מתקני הגז מתחדש
אביטל להב
משבר האנרגיה חידד את הדחיפות שבהקמת תחנות קליטה לגז. הוועדה לבחינת משק הגז המליצה להקים עוד 2 תחנות בצפון והפעם רה"מ נחוש שלא לתת להתנגדות תושבים לטרפד את המהלך. בקרוב יוצת הדיון: היכן צריכה ישראל לטפל בגז שלה?
העבודות בקידוח "תנין 1" החלו באוגוסט האחרון בעלות של כ-50 מיליון דולר, והם כללו גם קידוחי אימות (אקספלורציה) לעומק של כ-5.5 קילומטר. לפני כחודשיים הודיעו השותפות במאגר, דלק קידוחים ואבנר , על מציאת "סימני פטרוליום (גז טבעי) משמעותיים" במבנה "תנין 1", בהיקף דומה לזה שמפורסם היום.
בשל קרבתו של הקידוח הנוכחי למבנה "לוויתן" ניתן יהיה בעתיד לחבר את המאגרים לאותה מערכת הולכה, מה גם שאחרי פרסום מסקנות הביניים של ועדת צמח מדובר במשימה שהשותפות שם יחויבו לעמוד בה בעתיד. השותפות ברישיון "אלון" הם נובל אנרג'י (47.06%) שמשמשת גם כקבלן הקידוח, וחברות "דלק קידוחים", ו"אבנר", שתיהן מחזיקות 26.47% כל אחת.
יצחק תשובה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים