מאהל יוצאי אתיופיה: "את משפחת שליט לא פינו"
בית המשפט הותיר על כנה החלטה שקבעה כי מאהל המחאה בירושלים יפונה עד אמצע החודש, אך יושביו מבהירים כי לא יוותרו: "החברה רוצה אותנו חמודים, שקטים ומדוכאים"
"מותה של הדמוקרטיה לאדם השחור", כך הגדירו היום (ב') דיירי מאהל המחאה שהוקם מול בית ראש הממשלה בירושלים את החלטת בית המשפט המחוזי בעיר לדחות את הבקשה לעכב את פינויו. "אנשים צריכים להבין שזו לא מלחמה אישית שלנו, אלא מאבק של החברה כולה נגד אפליה וגזענות", אמר טריקו ארש בן ה-29. "אנחנו לא מתכוונים להתנגד בכוח לפינוי, נעשה הכול דרך מחאה ציבורית לגיטימית".
עוד בערוץ החדשות:
לדברי טריקו ארש, "החלטת השופט מוכיחה שהאפליה נמשכת גם בבית המשפט. אף אחד מאיתנו לא רוצה לגור באוהל ולעזוב משפחות, אבל אין לנו ברירה. במשך שנתיים היה כאן המאהל של משפחת שליט והעירייה לא ביקשה פינוי. לנו לא נותנים אפילו חודשיים. החברה מתייגת ודוחה אותנו, ורוצה אותנו חמודים, שקטים ומדוכאים".
הפנייה הוגשה על ידי שישה יוצאי אתיופיה, שביקשו לעכב את פינוי המאהל, שמתוכנן ליום ראשון הקרוב, לאחר כחודשיים וחצי של מחאה. השופט דוד מינץ השאיר על כנה החלטה קודמת של בית המשפט, ולפיה יושבי המאהל ייאלצו להתפנות עד 15 באפריל, בהתאם לדרישת עיריית ירושלים.
אלמיטו פרדה בת ה-30, אחת ממקימות המאהל, הוסיפה: "החלטת השופט היא מותה של הדמוקרטיה לאדם השחור. לא נשקלה הזכות שלנו למחאה אל מול הסדר הציבורי ולכן מדובר בהמשך של הקיפוח והאפליה שאנחנו חווים". היא
הוסיפה כי "כל המחאה שלנו היא על זכויות, וכאן הגיע השופט ונטל מאיתנו את הזכות הכי בסיסית שלנו, הזכות למחות".
עו"ד אסנת שוורץ, שמייצגת את העותרים ומתכוונת להגיש בקשה נוספת לעיכוב ביצוע לבית המשפט העליון, הבהירה כי "בית המשפט גילה אטימות ולא היה ער למצוקות העותרים כמייצגים של קהילה בת 140 אלף איש, שמזה שלושה עשורים מקופחת על ידי המדינה".