שתף קטע נבחר

בריטניה: חוות טורבינות רוח הכי גדולה בעולם

בממלכה לא מפחדים מאנרגיות מתחדשות - כ-200 טורבינות, כל אחת בגובה גורד שחקים - יוקמו בחופיה הדרומיים ויספקו חשמל לכ-800 אלף בתי אב. אבל רבים מתנגדים לתוכנית, בתוכם הנסיך פיליפ, מחשש לפגיעה בלתי הפיכה בנוף ובזרמי המים

חוות ייצור אנרגיית הרוח הגדולה בעולם תוקם בשנים הקרובות לחופיה הדרומיים של בריטניה, עם כ-200 טורבינות, כל אחת בגובה של גורד שחקים. עם זאת, התוכנית גוררת ביקורת רבה מצד מתנגדים שחוששים מהרס הנוף וגם מצד איגוד השייט המלכותי, שחושש מההשפעה על מסלולי השייט. כך דווח השבוע בטלגרף.

 

עוד על אנרגיה - בערוץ כלכלה ירוקה :

חסמי רוח: מה עדיין מונע ייצור חשמל בטורבינות

שי לחג: תגלית גז חדשה - הפעם בקידוח "תנין"

עוצרים את התנופה: למה נוצרה מצוקת אנרגיה בישראל?

 

החווה מתוכננת לקום במפרץ בשם נאביטוס. היא צפויה להכניס לבעליה, חברה הולנדית בשם אנקו (Eneco), יותר מרבע מיליארד ליש"ט בשנה רק מסובסידיות. העלות הצפויה של הפרויקט עומדת על 3 מיליארד ליש"ט, ותוחלת החיים שלה תהיה 25 שנים.

 

באנקו טוענים כי החווה תאפשר  להוליך חשמל לחצי מיליון עד 800 אלף בתים. הליך התכנון לא צפוי להסתיים לפני שנת 2014. מהתוכניות הראשוניות עולה, כי גובה הטורבינות יעמוד על 204.2 מטר, במרחק של עד 12.8 ק"מ מהחוף. 

 

טורבינות (אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טורבינות (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

 

רוח גבית מהנסיך

לא מדובר בפרויקט ייצור חשמל מרוח היחיד באזור - בשנת 2010, חברת Crown Estate שמנהלת את הים לחופי בריטניה, ערכה מכירה פומבית לפיתוח חוות ייצור אנרגיית רוח מסביב לבריטניה. כתוצאה צפויות להיבנות 9 יוזמות, אחת מהן אף יותר גדולה מזו של Eneco, בגודלה של מחצית מדינת וויילס.

 

מתנגדי התוכנית, שפצחו נגדה בקמפיין, טוענים כי החווה תהרוס את נופי החוף בדרומה של המדינה לדורות הבאים. כריס רדפורד, שמנהל את הקמפיין נגד החווה, מסר כי "החווה עשויה לפגוע ביופי של הטבע, אתר מורשת עולמי ובנוסף בתיירות, ניווט ימי בטוח, צלילה ודייג". לדבריו, פרויקט בכזה סדר גודל לא הוקם אי פעם כל-כך קרוב לאזור תיירותי.

 

גם אגודת השייט היוקרתית ביותר בבריטניה שבראשותו של הדוכס מאדינבורו ובתמיכת המלכה - עורך קמפיין נגד התוכנית מחשש להשפעה על מסלולי השייט שלהם. "אנחנו מבינים כי אנרגיה מתחדשת היא דבר חשוב, אבל קשה לנו להבין למה החווה צריכה להיבנות כל-כך קרוב לחוף, באזור שייט כה פופולרי", אמר כריס מייסון, מזכ"ל אגודת השייט.

 

המתנגדים לחווה אף קיבלו רוח גבית מצידו של הנסיך פיליפ, שכינה את התוכנית "בושה וחרפה". מנגד, אנקו אומרת להגנתה, כי החווה תייצר משרות ותפיק חשמל לבתי אב רבים. עוד היא מציינת, כי כי מספר הטורבינות וגובהן עדיין לא הוחלט, כשרובן יהיו במרחק של כ-19 ק"מ לפחות מהחוף, ובגובה של 45 מטר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורבינות רוח סקוטלנד
צילום: רויטרס
מומלצים