שתף קטע נבחר

 

סלאח שב לישראל: "חזרתי כמו חייל פלסטיני"

מאות חברי התנועה האיסלאמית קיבלו בנתב"ג את פני מנהיג הפלג הצפוני, שנחת בישראל לאחר 10 חודשים בבריטניה. נאסר עליו להיכנס לירושלים עד סוף החודש: "לא אפסיק את מאבקי למען אל-אקצה". אמו: "חזרתו - ניצחון לחברה הפלסטינית"

לאחר כמעט שנה שבמהלכה היה עצור בבריטניה, שב אמש (יום ב') מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שייח ראאד סלאח, לישראל. באולם מקבלי הפנים בטרמינל 1 בנתב"ג חגגו עמו את חזרתו כ-270 חברי התנועה האיסלאמית, שצעקו: "אללה אכבר". הוא תושאל במשך זמן קצר על ידי המשטרה, ונאמר לו כי נאסרת עליו הכניסה לירושלים עד סוף החודש. כעבור דקות ספורות הוא שוחרר. "לא אפסיק את מאבקי למען אל-אקצה, גם אם ימשיכו לנסות למנוע ממני להיכנס אליה", אמר סלאח.

 

סלאח שב לישראל: "חזרתי כמו חייל פלסטיני"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד בחדשות ynet:

 

בנאום מול תומכיו בטרמינל אמר סלאח כי "כל ניסיונותיהם של הציונים נכשלו, נסעתי לבריטניה ונשאתי על כתפיי את מצוקת אל-אקצה ואת חלומו של העם הפלסטיני להקמת מדינה". לדבריו, "חזרתי כמו כל חייל פלסטיני. ניצחנו מול כל הניסיונות הלא הוגנים בשל עמדתנו הנחושה והסבלנות שלנו". הוא הוסיף כי "הציונים הפעילו לחץ כדי שיגרשו אותי מבריטניה, אבל אני התנגדתי ללחץ המגעיל הזה, ואמרתי שכמו שנכנסתי מרצוני הטוב, כך גם אצא ממנה".

  

סוכריות על שייח סלאח בנתב"ג (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סוכריות על שייח סלאח בנתב"ג(צילום: מוטי קמחי)

 

את פניו של סלאח קיבלו גם חברי הכנסת טאלב א-סנע וג'מאל זחאלקה וכן ראש ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל מוחמד זידאן. דובר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית זאהי נג'ידאת, אמר ל-ynet כי "המאבק הזה היה קשוח. ניסו להרחיק את השייח. הוא ניהל מאבק עיקש מאוד ובסוף ניצח והניצחון שלו לגיטימי כמנהיג וסמל לעניינים שבהם הוא מטפל".

 

ח"כ א-סנע אמר כי "ביום הזה, הציבור הערבי שמח על הניצחון של השייח המסמל ניצחון לזכות ולרצון, אחרי שישראל ובריטניה ניסו לגרש ולעצור אותו. הבריטים נפלו למלכודת הישראלית כשניסו להפיל עליהם את התיק והם יעשו את העבודה המלוכלכת עבור ישראל. השייח עמד מולם, החזיר מלחמה טהורה וניצח בגדול. מה שעבר עליו הוא ניסיון לסתימת פיות".

 

רקיה מחאג'ני, אמו של סלאח אמרה אתמול בנתב"ג כי היא "מאוד שמחה שהבן שלי חזר והדבר שהכי משמח אותי זה שהוא זכה בבית המשפט. זה ניצחון לכל החברה הערבית והפלסטינית. ביקרתי את בני בבריטניה פעמיים והיה לי כיף לראות שהוא נאבק בשביל כולם. לא דאגתי כשהוא היה במעצר או שהוא היה מועמד לגירוש, מפני שידעתי שבסוף הוא ינצח".

 

מאות חיכו בנתב"ג למנהיג הפלג הצפוני (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מאות חיכו בנתב"ג למנהיג הפלג הצפוני(צילום: מוטי קמחי)

 

עם הגעתו לאום אל-פחם קיבלו את פניו של סלאח כאלפיים איש. מחר, יום רביעי, צפויה להתקיים בעיר מסיבה לרגל חזרתו לארץ. בדבריו בפני הקהל, הוא סיפר על מעצרו: "מספר שוטרים פרצו לחדרי בבית מלון ולא ידעתי מה הסיפור. אחרי שעצרו אותי המשיכו לנקוט צעדים כדי להפחיד אותי במטרה שאסכים לגירושי.

 

"שוטרים נכנסו אליי לכלא ואמרו לי שיש לי אשה וילדים, ואמרתי להם שהעניין כאן לא אישי אלא העניין נוגע לכל העם הפלסטיני. אני כאן למען כל מי שנגרם לו עוול", הוא הוסיף. על הרחקתו מירושלים אמר: "אני לא יודע למה נאסר עליי להיכנס לירושלים. אני הייתי בבריטניה ולא עשיתי כלום בארץ, וההחלטה הזו היא מוזרה לגמרי".

 

המעצר, הערעור והניצחון בבריטניה

ביוני האחרון נעצר סלאח בבריטניה כיוון שהיה מסורב כניסה בשל עמדותיו הקיצוניות. הוא שוחרר כעבור שלושה שבועות, אך משרד הפנים בלונדון החל בהליך גירושו מהממלכה כיוון שככל הנראה שינה אות בשמו בעת הכניסה למדינה.  סלאח סירב לעזוב את המדינה וערער נגד ההחלטה. בית משפט, בערכאה נמוכה יותר,

דחה את בקשתו, אך סלאח מחה ואמר: "נכנסתי לבריטניה בצורה חוקית, ואצא ממנה בלי שיגרשו אותי".

 

בשבוע שעבר התקבל ערעורו של סלאח נגד גירושו בערכאה העליונה בבריטניה, ובכך נסללה הדרך לשובו ארצה  אחרי כעשרה חודשים בבריטניה.

 

מספר חודשים לאחר מעצרו קבע בית משפט בבריטניה כי סלאח זכאי לפיצוי, משום שבמשך יומיים לא הסבירו לו מדוע נעצר. פקיד ההגירה בנמל התעופה הית'רו התעלם מהוראה ברורה למנוע את כניסתו. סלאח נעצר רק שלושה ימים אחרי נחיתתו בלונדון, וכמעט הספיק להשתתף באירוע בפרלמנט הבריטי.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 16/04/2012 20:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראאד סלאח מתאחד עם אמו
צילום: מוטי קמחי
סלאח בנתב"ג. "ניסיונות הציונים נכשלו"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים