שתף קטע נבחר

 

"לא מגרשים, אך לא מחדשים אישורי שהייה"

משרד הפנים התחייב להימנע מפעולות אכיפה נגד מאות מיועדים לגירוש, אך מנגד לא מחדש את אשרות שהייתם בארץ. בשל כך נמנעה העסקתם מחדש ובארגוני הסיוע רוטנים: "זה מצב בלתי אפשרי". רשות ההגירה: "לא אמונים על מציאת מקומות עבודה"

"נגמר לנו מעט הכסף שהיה לנו ואין לנו במה להאכיל את ילדינו או לשלם את שכר הדירה". כך קונן השבוע מוזס גדיה, פליט מדרום סודן שמתגורר באילת עם רעייתו ושלושת ילדיהם. מוזס שפוטר מעבודתו בבית מלון באילת ומאות מבני הקהילה הדרום סודנית השוהים בישראל ומבקשים מקלט, היו אמורים להיות מגורשים כבר בתחילת החודש. אך בשל עיכוב משפטי שהותיר אותם בארץ נמנע מהם למצוא תעסוקה מחדש.

 

לצפייה בדרישת הח"כים מנתניהו למנוע את הגירוש - לחצ/י כאן

 

בעקבות עתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם נגד הגירוש, קבע בית המשפט שרשות האוכלוסין תמסור את תשובתה עד 15 באפריל, אך משרד הפנים ביקש ארכה להגשת תגובתו עד לשישה במאי. במהלך תקופה זו התחייב משרד הפנים להימנע מפעולות אכיפה נגד המיועדים לגירוש, אולם במקביל התברר שרשות ההגירה לא האריכה את אשרות השהייה שלהם. בשל כך, מעסיקים שפיטרו את רוב הפליטים סמוך למועד הגירוש המתוכנן, נמנעים מלהעסיקם מחדש.

 

בארגוני הסיוע לבני הקהילה דורשים שרשות האוכלוסין תחדש את אשרות השהייה: "משרד הפנים אינו אוכף אמנם את איסור ההעסקה, אך גם אינו מחדש את הוויזות ולכן בני הקהילה אינם יכולים למצוא עבודה. דוחקים אותם לפינה ובעצם מעמידים בפניהם שתי ברירות גרועות. האחת, לרעוב בישראל והשנייה 'לחזור מרצון' למלחמה בדרום סודן", אמרו בארגוני הסיוע.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הסמח"ט: עוברים עליי זמנים קשים, נעבור את זה

בג"ץ: אסור לעשן מריחואנה בעצרת בתל-אביב

שילמו, נישאו לנרקומן וקיבלו אישור שהייה

 

נאיפור פוט, דרום סודנית ואם לשישה ילדים שמתגוררת בערד, פוטרה אף היא מעבודתה בסוף חודש מרס. לדבריה, "אני רוצה לשאול את ממשלת ישראל, מה אתם מבקשים מאיתנו, לחזור למולדתנו עם הקרבות שמשתוללים שם ושבכל רגע עומדת לפרוץ שם מלחמה? עצרתם את הגירוש אבל אתם לא נותנים לנו אפשרות להאכיל את ילדינו. למה מתעללים בנו כאן בישראל?"  

 

"מדובר במשפחות חסרות פרוטה". הפגנה נגד הגירוש (ארכיון) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"מדובר במשפחות חסרות פרוטה". הפגנה נגד הגירוש (ארכיון)(צילום: גיל יוחנן)

 

אורית רובין, מנהלת התחום הפסיכו-סוציאלי בארגון הסיוע "א.ס.ף", סיפרה על "משפחות וילדים שהגיעו לפת לחם, שיושלכו בימים הקרובים לרחוב בגלל חוסר יכולת לשלם שכר דירה". רובין הוסיפה כי "מדובר במשפחות חסרות פרוטה שגם ככה חיות מהיד לפה. ללא עבודה ופרנסה, ההורים והילדים נמצאים במצב בלתי אפשרי. על רשות ההגירה לחדש את אשרות השהייה".

 

במקביל, עשרה חברי כנסת פנו היום במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בקריאה לדחות את גירושם של בני הקהילה הדרום סודנית. "אנו חברי וחברות כנסת מסיעות שונות, פונים אליך בדאגה ובבהילות נוכח החלטת משרד הפנים לבטל את ההגנה הזמנית הניתנת לפליטי דרום סודן השוהים בישראל ולשלחם לדרום סודן למרות המצב הביטחוני וההומניטרי החמור השורר באזור", נאמר במכתב.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה לטענות הפליטים וארגוני הסיוע כי "הרשות התחייבה שלא לאכוף את העסקת האזרחים הדרום סודנים עד לקבלת החלטה בבית המשפט. זה התחום שעליו אנו אמונים. הרשות אינה אמונה על העסקתם ו/או מציאת מקומות עבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"למה מתעללים בנו בישראל?" (אילוסטרציה)
צילום: התנועה האיסלאמית בקנלסוואה
מומלצים