מגעים מתקדמים לקראת הסדר בדלק נדל"ן
מסתמן הסכם בין יצחק תשובה לחברות הביטוח המחזיקות באג"ח של דלק נדל"ן. על פי ההבנות המתגבשות, מחזיקי אגרות החוב של דלק נדל"ן יהנו מעלייה עתידית במניות של קבוצת דלק. עלייה זו צפויה להגיע לכשימומשו תגליות הגז
האם אחת מפרשיות החוב המסעירות של השנים האחרונות מתקרבת לקצה? יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, נועד היום (ו') עם נציגי הגופים המוסדיים (חברות ביטוח וקרנות פנסיה) המחזיקים באגרות החוב של חברת דלק נדל"ן - חברת בת לשעבר של דלק שנקלעה לקשיים ואינה מסוגלת עוד לעמוד בתשלומי החוב שלה למשקיעים.
בפגישה התגבשו הבנות לקראת הסכמה עקרונית להסדר, זאת, לאחר חודשים רבים של מאבק ומשא ומתן בין נציגי תשובה לנציגי הסדרות השונות של אגרות החוב. מדובר בפריצת דרך שכן זו הפעם הראשונה שתשובה מגיע להסכמות עם מקבלי ההחלטות בשתי הסדרות המשמעותיות. עם זאת, הדרך להסדר סופי עוד ארוכה וצריכה לעבור דרך אסיפת בעלי האג"ח.
מצד בעלי החוב נכחו בישיבה אמיר הסל, ראש חטיבת ההשקעות של חברת הביטוח הראל; יוני טל, מנהל ההשקעות של חברת הביטוח מנורה ושרון חינקיס, סגן מנהל ההשקעות בחברת הביטוח מגדל. מצד דלק נדל"ן נכחו, לבד מתשובה עצמו, מנכ"ל החברה, ערן מיטל, ויד ימינו של תשובה, עידן ולס.
על פי ההבנות המתגבשות, מחזיקי אגרות החוב של דלק נדל"ן יהנו מעלייה עתידית במניות של קבוצת דלק. עלייה זו צפויה להגיע לכשימומשו תגליות הגז בים התיכון, שלהן שותפה דלק. מחזיקי אגרות צפויים ליהנות מרווח כאשר המניה תעלה מעל לשער מסוים. ככל הנראה, ההסכם יקיף 2% ממניות קבוצת דלק.
כמו כן, תשובה הסכים להגדיל את היקף ההון שיזרים לטובת הבראת החברה מ-40 מיליון על פי סיכומים קודמים לסכום הגדול בעשרות מליונים. מדובר בסכום שיוזרם לחברה ביום החתימה על הסדר החוב. "בשורה האחרונה הייתה התקדמות רבה", אמר אחד מנציגי המוסדיים שנכחו בהסכם, "אך נותרו סוגיות שצריך לסגור". לדבריו, נושא הזכויותשיינתנו לבעלי אגרות החוב במניות קבוצת דלק ונושא הזרמת ההון היו שני נושאים חשובים מאוד במשא ומתן.
הסדר זה מבוסס על המתווה שאליו הגיעו נציגיו של תשובה בעבר, במשא ומתן נפרד מול סדרות ד' ו-ה'. נציגי הסדרות נסוגו בסופו של דבר מהמתווה הזה, מהלך שהביא את חברת דלק נדל"ן בשבוע שעבר לסף פירוק. במסגרת המתווה הקודם היה אמור תשובה להזרים הון לחברה לאורך תקופה.
דלק נדל"ן חייבת לבעלי אגרות החוב שלה סכום כולל של כ-2.15 מיליארד שקל. החוב מתחלק ל-3 סדרות אג"ח שונות כאשר החוב העיקרי הוא לסדרה ה', 1.4 מיליארד שקל לפירעון ארוך טווח. החוב לסדרה כ"ה עומד על 600 מיליון שקל שמועד הפירעון שלהם כבר עבר וכמו כן קיים חוב של 150 מיליון שקל לפירעון קצר טווח לסדרה ד'.