התוצאות בצרפת בעולם: "אל תספידו את סרקוזי"
ה"טיימס" הלונדוני בישר כי נשיא צרפת המכהן "עומד בפני תבוסה" להולנד הסוציאליסטי בסיבוב השני, בעוד ה"פייננשל טיימס" הבינ"ל היה זהיר יותר ואמר כי המרוץ לארמון האליזה פתוח לגמרי. אך ברוב עיתוני העולם תמימות דעים: לה פן מהימין הקיצוני מחזיקה בידיה את הקלף שעשוי להשאיר לסרקוזי סיכוי
חדשות נוספות מהעולם הגדול :
- צ' קוריאה: נחסל ממשל הדרום ב'פעולות מיוחדות'
"סרקוזי עומד בפני תבוסה", בישרה הכותרת בעיתון "טיימס" הלונדוני בידיעה שבה נכתב כי הולנד נמצא במרחק נגיעה מארמון האליזה בפריז. העיתון הכלכלי הבינלאומי "פייננשל טיימס" היה זהיר יותר ואמר כי נותרו עוד כמה מהלכים לשחק במרוץ לנשיאות צרפת. הוא ציין כי כמחצית מהאנשים שהצביעו בקלפי לא בחרו בשני המועמדים המובילים הולנד וסרקוזי ובכך השאירו את המרוץ פתוח לגמרי.
הולנד וסרקוזי אמנם העפילו לסיבוב השני, אך מי שגנבה את ההצגה הייתה מנהיגת הימין הקיצוני לה פן, שקיבלה מקום בולט בעיתוני העולם בעקבות הגעתה למקום השלישי. ה"דיילי מייל" פרסם בעמודו הראשי את תמונתה של קרלה ברוני-סרקוזי, רעייתו של הנשיא הצרפתי. בעיתון הבריטי ציינו כי אף על פי שסרקוזי הפסיד בסיבוב הראשון, הוא עדיין יכול להישאר בשלטון אם יאסוף את קולות תומכיה של לה פן.
"מושפלת - אבל הימין הקיצוני עשוי להשאיר את קרלה באליזה", נכתב מתחת לתמונתה של ברוני.
"סרקוזי כבר החל לקרוץ למצביעי לה פן"
ב"גרדיאן" הבריטי גם ציינו כי סיכוייו של סרקוזי להישאר בארמון האליזה תלויים כעת בקולות שיאסוף מלה פן והזכירו כיצד הוא קרץ לבוחריה מיד לאחר פרסום התוצאות הראשונות כשאמר כי "צריך לטפל בהגירה".
"אני קורא לכל העם הצרפתי שמעמיד את אהבתו למדינה מעל לפוליטיקה המפלגתית להתאחד ולהצטרף אליי", אמר סרקוזי בנאום שכאילו נלקח מבית מדרשו של הימין הקיצוני, ציין ה"גרדיאן".
ב"ניו יורק טיימס" האמריקני נכתב כי ניצחונו של הולנד בסיבוב הראשון והישגה של לה פן והימין הקיצוני משקפים את הרצון לשינוי בצרפת לאחר 17 שנות שלטון נשיאים שמרניים. עוד נכתב כי ייתכן והתוצאות בצרפת ימשיכו את המגמה של חילופי שלטון במדינות אירופיות בעקבות המשבר הכלכלי הקשה שפוקד את מערב היבשת, בה שולטות ממשלות מרכז-ימין - מבריטניה לספרד וגרמניה.
גם בעיתון "וושינגטון פוסט" ייחסו את הפסדו של סרקוזי למצב הכלכלי בארצו. "כמו מנהיגים אירופאים אחרים, סרקוזי ראה כיצד צונחת הפופולריות שלו בעת החמרת המשבר תחת נשיאותו, ולפיכך פיגרה מפלגתו מאחורי זו של פרנסואה הולנד".
בניגוד לתחזיות: "יותר מ-80% הצביעו"
בעיתון האמריקני ציינו כי למרות התחזיות לשיעור הצבעה נמוך ותלונות על כך שהמועמדים נמנעו מלעסוק בבעיות העיקריות, הצרפתים הלכו בהמוניהם לקלפיות, שם נרשם שיעור הצבעה של יותר מ-80 אחוזים.
גם בעולם הערבי התייחסו בהרחבה לבחירות בצרפת וכתב רשת "אל-ג'זירה" הקטארית בפריז, נאדים באבא, אמר כי אחד הדברים החשובים ביותר שעולים מהתוצאות הוא ש"זו הפעם הראשונה שנשיא מכהן שרץ לבחירה מחדש, לא מנצח בסיבוב הבחירות, אולם פריצת הדרך האמיתית שייכת ל'חזית הלאומית', הימין הקיצוני", אמר באבא.
לדבריו, התוצאות בצרפת ביטאו את מחאתם העצומה של האזרחים הצרפתים והזניקו את הימין הקיצוני. הוא הוסיף כי במהלך המרדף אחר קולותיהם של מצביעי הימין הקיצוני, סרקוזי עלול לאבד את קולות המצביעים מהמרכז, בסיס התמיכה המרכזי שלו.
הנושא העיקרי שהעסיק את הצרפתים במערכת הבחירות הזו הייתה הכלכלה. שיעור האבטלה בצרפת, הכלכלה השנייה בגודלה באירופה, הגיע לשיא של 12 שנים. הולנד, בן 57, מבטיח לצרפתים תוכנית קיצוצים דרסטית פחות מזו של סרקוזי, ורוצה להשית מסים כבדים יותר על העשירים.
אם ינצח, הוא יהיה הנשיא הסוציאליסטי הראשון של צרפת מאז פרנסואה מיטראן, שניצח בבחירות ב-1981.