שתף קטע נבחר

Fitch הותירה את דירוג האשראי של ישראל על A

כלכלת ישראל שומרת על דירוג האשראי שלה בסוכנות Fitch, בעקבות תחזית שבה לא נלקחו בחשבון תגליות הגז וגם לא האפשרות שיפרוץ עימות עם איראן. ב-Fitch צופים כי המשק הישראלי יצמח ב-2013 ב-3.5% ומציינים כי אם יחס החוב תוצר של ישראל יירד, ישקלו להעלות את דירוג האשראי

חברת הדירוג הבינלאומית Fitch אשררה היום (ד') את דירוג האשראי של מדינת ישראל, והותירה אותו על רמת "A" עם תחזית יציבה. בהודעתה ציינה לחיוב חברת הדירוג את הביצועים המקרו-כלכליים המרשימים של הכלכלה הישראלית המתאפיינת בגיוון מקורות ומאזן חיצוני חזק.

 

  • בריטניה נכנסה למיתון כפול; בורסות אירופה עלו

 

ריצ'רד פוקס, אנליסט בכיר בחברת Fitch, ציין כי התחזית אינה מביאה בחשבון את האפשרות של התדרדרות ביחסים עם איראן, בשל התרשמות החברה שהסנקציות האחרונות נגד איראן מקטינות את הסבירות לעימות קרוב. כמו כן, התחזית אינה מביאה בחשבון את השפעת תגליות הגז על כלכלת ישראל, שכן השפעה זו תורגש רק בטווח הזמן הרחוק. 

 

חברת Fitch צופה כי לאחר הצמיחה הכלכלית המרשימה בגובה של4.8% שרשם המשק הישראלי בשנים 2010 ו-2011, הצמיחה ב-2012 תהיה מעט נמוכה יותר ותעמוד באופן זמני על כ-3%. עם זאת, ב-2013 צופים בסוכנות Fitch צמיחה בגובה 3.5% מהתוצר, בהתחשב בהתאוששות הכלכלה הגלובלית.

 

ב-Fitch מציינים לחיוב את הירידה המתמשכת ביחס החוב לתוצר של ישראל בשנים האחרונות, אך טוענים כי המצב הגיאופוליטי של ישראל וההוצאה הביטחונית הגבוהה הנגזרת ממנו מחייבים אותה ליחס חוב תוצר נמוך יותר ממה שנדרש ממדינות אחרות בעלות מאפיינים זהים.

 

במידה והמשמעת הפיסקאלית של הממשלה תביא להמשך הורדת יחס חוב-תוצר, או מידה שיחול שיפור במצב הגיאופוליטי של ישראל, ב-Fitch ישקלו את העלאת הדירוג של המדינה.

 

"לנוכח המצב הכלכלי בשווקים הבינלאומיים, אשרור הדירוג הינו עדות ליציבותה ולחוסנה של הכלכלה הישראלית" אמר היום שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, בעקבות ההודעה. לדבריו, "הודעת החברה מדגישה שוב את החשיבות בשמירה על משמעת פיסקלית".

 

"הודעת החברה כי דירוג המדינה נשאר על כנו מאזנת שני אלמנטים", אמרה החשבת הכללית, מיכל עבאדי בויאנג'ו. "הכנסות הגז העתידיות הצפויות להתקבל, אשר תוצאותיהן החיוביות לא שוקללו בדרוג, אל מול החשש להסלמה באזור שמציינת החברה וכן ההתייחסות ליחס החוב תוצר אשר למרות ירידה עקבית בשנים האחרונות, עדיין גבוה יחסית למדינות קבוצת הייחוס של ישראל".

 

לדברי עבאדי-בויאנג'ו, הכלכלה הישראלית כמשתקף מההודעה חזקה ומגוונת, אולם בשל החששות הגיאופוליטיים יש צורך לניהול כלכלי אחראי גדול מאשר נדרש ממדינות דומות.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחזית בלי גז ובלי איראן
צילום: רויטרס
עדות ליציבות וחוסן. שטייניץ
צילום: עושים צילום
מומלצים