ג'וקיץ': "השינוי בכדוריד כאן צריך להתחיל בראש"
המאמן הסרבי החדש של סגל הזהב נכנס לתפקידו היום, באמונה כי עבודה קשה תוביל את הכחולים-לבנים לריו 2016: "זו הזדמנות לבנות משהו שונה ואצטרך את תמיכת המועדונים. נבנה נבחרת שתתאים לאיכויות של השחקנים הישראלים, ונצטרך למצוא את אלה שמוכנים להקריב למען עתידם בענף"
הכדוריד הישראלי הפך לענף כדור מוביל לפני כשנתיים, כאשר המטרה העיקרית היא העפלה לאולימפיאדת ריו 2016. לשם כך דרשו מנהל הספורט והוועד האולימפי, שהחליטו על קידום הענף למטרה זו, כי על ראשי האיגוד למצוא מאמן זר, שיהיה אחראי על סגל הזהב והנבחרת הבוגרת.
עוד ב-ynet ספורט:
- הג'ננה של דנה / עמיר פלג על אשתו של אלי טביב
- את השער הנפלא של לואיס סוארס כבר ראיתם?
- אולי לא כדאי בכלל לארח אולימפיאדה?
במשך יותר משנה חיפשו באיגוד אחר מאמן כזה, ואף היו קרובים לחתימה עם פר קרלן, מאמנה השבדי לשעבר של המבורג ואחד השמות הגדולים באירופה. בסופו של דבר המהלך עם קרלן לא צלח, אולם באיגוד הצליחו למצוא שם גדול ומוכח לא פחות שימלא את התפקיד - דראגן ג'וקיץ'.
הסרבי בן ה-50, נכון לעכשיו מאמן נבחרת הכדוריד של בריטניה עד לאחר המשחקים האולימפיים בלונדון הקיץ, הוצג היום (א') רשמית במסיבת עיתונאים במשרדי האיגוד. ברזומה שלו ניתן למצוא מלבד בריטניה עוד שלוש נבחרות שאותן אימן: שווייץ, מקדוניה ושכנתנו ירדן, כמו כן נבחרות צעירים ונשים בסרביה (בנוסף לכמה קבוצות באירופה). את נבחרת ישראל הוא פגש פעמיים בשנה החולפת, והפסיד לה במסגרת מוקדמות אליפות אירופה.
שמחי: "זה מרוץ המרתון שלנו"
יו"ר האיגוד, דורון שמחי, בהופעה פומבית ראשונה מאז אירוע הלב שעבר, פתח ואמר: "במשך השנה האחרונה התכוננו למרתון שלנו, ומהיום אנו יוצאים להתמודד בו. היו הרבה מועמדים לתפקיד, ומבין כולם מצאו כי דראגן הוא המאמן הנכון שיוכל להוביל את פרויקט סגל הזהב. האיגוד יכין תכנית בת ארבע שנים, שבה ייכנסו שינויים מקצועיים כדי להוביל את הכדוריד לעידן חדש בצד המקצועי".
המאמן ג'וקיץ', שנראה נרגש מאוד, הדגיש את מטרת מינויו: "אני מודה על ההזדמנות להצטרף לפרויקט שכבר התחיל לפני שהגעתי, ועל ההזדמנות לבנות משהו קצת שונה. הפרויקט הוא מרוץ ארוך, אבל אי אפשר לשנות שום דבר בלי תמיכה של אנשים. הדבר הכי חשוב הוא שכל הכדוריד הישראלי ישתנה וירצה להשתנות, כדי שעתיד הספורט הזה בארץ יפנה לדרך חדשה".
הפרויקט, שכבר מתקיים עם המאמן שלמה הופמן ועוזרו סער פרנקל, מתוקצב על ידי רשות הספורט והוועד האולימפי על סך 2 מיליון שקלים. הופמן ופרנקל עוד ידריכו את הנבחרת הבוגרת במוקדמות אליפות אירופה (שלב א') שייערכו בארץ ביוני הקרוב, אולם סגל הזהב עצמו יורכב בעיקר משחקני נבחרת העתודה של הנבחרת
ושחקנים בגילאים 25-20.
ג'וקיץ' מודע לעובדה הזו, כמו גם לעובדה כי מי שיצטרכו לעשות את השינוי הגדול ביותר הם המועדונים בליגה: "אני יכול להבטיח בשמי ובשם השחקנים שנעבוד קשה, אני מאמין בעבודה קשה. נצטרך למצוא דרך לשחק עוד משחקי אימון עם הנבחרת, כי עם מה שיש כעת יהיה מאוד קשה להתקדם. נכון לעכשיו אנו צריכים למצוא יותר ימי אימון לשחקני הנבחרת, וזה תלוי גם במועדונים.
"בלי התמיכה שלהם לא נוכל לעשות כלום, ההחלטות צריכות להיעשות יחד. המטרה שלי היא לעזור להם ושהם יעזרו לנו. אני מצפה שהם יעזרו לנו בלוח הזמנים, למשל להקדים את פתיחת הליגה לספטמבר ולא באוקטובר. הם צריכים לגלות יותר הבנה, כי כולנו רוצים עתיד טוב יותר לענף. לא אהיה מאמן רק במשרד, אהיה מאמן בשטח, אכיר את השחקנים אישית".
"המטרה - לשנות משהו בראש של השחקנים"
לגבי היכולת של השחקנים הישראלים, בליגה שהיא חצי מקצוענית, להתמודד עם יריביהם באירופה, אמר ג'וקיץ': "קשה להאמין שנבחרת ישראל תוכל לשחק כמו דנמרק או שבדיה, כי זה סוג אחר של שחקנים.
אבל הכדוריד העולמי משתנה, והרבה נבחרות חדשות, בעיקר מדרום אמריקה ואפריקה, מציגות משחק כדוריד חדש ועולמי.
"נכון שהכדוריד האירופי הוא הכי חזק ומבוסס, אבל יש לי ניסיון רב בארצות אחרות ואני רוצה לייסד כאן נבחרת שתתאים לשחקנים ולאיכויות שלהם. נצטרך לבחור בשחקנים שיש להם שאיפות גבוהות בענף, למצוא אותם ולחבר אותם לנבחרת. יש לנו את אבישי סמולר וחן פומרנץ (משחקים בגרמניה, ל.ש), ואנו צריכים למצוא עוד שחקנים שיהיו מוכנים להקריב בהתחלה כדי להגיע לצמרת".
ג'וקיץ', שבילה בארץ בחודש האחרון וראה לא מעט משחקים בליגת העל, סיפר: "הגעתם לאליפות אירופה לפני עשר שנים, אבל מאז לא הצלחתם. המטרה היא לשנות משהו בראש של השחקנים, כי לרבים מהם יש כישרון כמו בשאר הארצות. השאלה היא כמה הם ישקיעו בזה, האם הם רוצים לשנות משהו בחייהם כדי להתקדם בענף או לא".
רון קוגמן, יו"ר הוועדה המקצועית של האיגוד, אמר: "פרויקט סגל הזהב הוא פרויקט לאומי, ועכשיו אנו נכנסים לשלב מקצועי נוסף בליווי המאמן
. זוהי דרך ארוכה שאנו יוצאים אליה ביחד. אם אנו דורשים מקצוענות מהשחקנים, אז חובה עלינו לאפשר להם משאבים כגון שכר גבוה יותר שיאפשר להם להתעסק רק בכדוריד".
גילי לוסטיג, מנהל היחידה לספורט הישגי: "כדי שהתוכניות של דראגן יבוא לידי ביטוי, הוועד האולימפי יעזור מאוד ויישא גם בחלק הארי של שכרה מאמן. המפתח להצלחה הוא המאמן, ואני שמח שהאיגוד לקח את הזמן בבחירת האיש המתאים לתפקיד הזה".