שתף קטע נבחר

 

מצרים: איסלאמיסטים יצורפו לראשונה לממשלה

כלי תקשורת בקהיר דיווחו כי תחת הלחץ, המועצה הצבאית תודיע בתוך יומיים על צירופם לממשלה של אנשי האחים המוסלמים. בתקופת מובארק דוכאה פעילותם של אלה, אך אחרי המהפכה הם רשמו ניצחון מוחץ בבחירות ההיסטוריות לפרלמנט

המועצה הצבאית העליונה בהנהגתו של מוחמד חוסיין טנטאווי, השולטת במצרים מאז הדחתו של חוסני מובארק, מתכוונת לערוך בתוך יומיים שינויים בממשלה המצרית, כך שהיא תכלול גם איסלאמיסטים. כך דיווח הערב (יום א') העיתון המצרי "אל-אהראם".

 

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

"אל-אהראם" דיווח על כניסתם המתוכננת של האיסלאמיסטים לממשלתו של ראש הממשלה כמאל אל-גנזורי בהסתמך על מקורות בממשלה. "טנטאווי יציג לד"ר גנזורי את החילופים בממשלתו והיא תכלול קבוצה של שרים שייצגו את האיסלאמיסטים וכוחות פוליטיים אחרים בפרלמנט", אמרו המקורות ל"אל-אהראם".

 

העיתון המצרי, ששייך לממשלה, ציטט גורם רשמי בכיר המקורב למועצה הצבאית, כאומר שהחילופים בתוך הממשלה יהיו "מוגבלים". לפי דיווחים בכלי תקשורת נוספים במצרים, אל-גנזורי ימשיך לכהן כראש הממשלה, ושלושה שרים יוחלפו. לפי המקורות, השרים החדשים יהיו ממפלגת "החירות והצדק" של "האחים המוסלמים" ומקרב צעירי המהפכה.

 

המהפכה הביאה שינוי בפרלמנט, אבל מה עם הממשלה? (צילום: AP) (צילום: AP)
המהפכה הביאה שינוי בפרלמנט, אבל מה עם הממשלה?(צילום: AP)

 

אם נכון הדבר, פירושו שלאיסלאמיסטים תהיה נציגות בגוף שאמור לשלוט במצרים, לראשונה זה עשרות שנים. תחת כהונתו של מובארק נאסר על ארגונים איסלאמיים קיצוניים כמו "האחים המוסלמים" או אנשי הזרם הסלפי הדתי למדי לקחת חלק באופן מאורגן בחיים הפוליטיים. פעילותם דוכאה, ומועמדיהם נאלצו להירשם לבחירות שלא במסגרת מפלגותיהם.

 

אלא שאחרי נפילת משטרו של מובארק הפכו "האחים המוסלמים" לכוח הפוליטי המאורגן ביותר במצרים, ולכן גם החזק ביותר בשדרה האזרחית. בבחירות הדמוקרטיות ההיסטוריות לפרלמנט שנערכו בדצמבר ובינואר האחרונים זכו האיסלאמיסטים לרוב מוחץ, כשהאחים המוסלמים במקום הראשון והסלפים - זרם קיצוני שרוצה להחיל את ההלכה האסלאמית - במקום השני.

 

ב-23 וב-24 במאי ייערך גם הסיבוב הראשון בבחירות ההיסטוריות לנשיאות מצרים. סיבוב שני ומכריע ייערך בין שני המועמדים המובילים ביוני. אחרי שוועדת הבחירות פסלה מנימוקים שונים ומשונים את מועמדותם של חלק מהמועמדים, בהם עומר סולימאן שהיה סגנו של מובארק והמועמד הבכיר של האחים המוסלמים חיירת א-שאטר, המועמדים הפייבוריטים

שנותרו במרוץ הם הם מזכ"ל הליגה הערבית לשעבר עמרו מוסא, מועמד האחים המוסלמים מוחמד מורסי, ומועמד המפלגה הסלפית האסלאמית-קיצונית מונעים אבו אל-פותוח. הבחירות האלה נתפשות כעוד קרב על דמותה העתידית של מצרים.

 

עדיין קשה להעריך כיצד תתנהל מצרים אחרי הבחירות האלה, שאמורות להביא לשלטון אזרחי במדינה. לא ברור אם המועצה הצבאית תוותר לחלוטין על כוחה, ומעריכים שהיא תנסה לשמרו במידה רבה. האחים המוסלמים, שיש סיכויים סבירים מאוד שמועמדם ינצח, הבהירו כמה פעמים בעבר שהם מחויבים לכל ההסכמים שעליהם חתמה מצרים, כולל הסכם השלום עם ישראל, אף שהם אינם תומכים בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש המועצה הצבאית טנטאווי. שינויים תוך יומיים
צילום: EPA
מומלצים