שתף קטע נבחר
צילום: index open

אלבומים בחינם, בזכות "הקוטנר של אנגליה"

ג'ון פיל, שדר הרדיו הבריטי, מעלה לאינטרנט אוסף אלבומים מקוטלג להאזנה חופשית. הפרויקט עדיין בתחילתו, אז בינתיים גיא חג'ג' מצא עבורכם עוד שפע של מוזיקה חינמית ברשת

סלחו לי אם יש לי שגיאות הקלדה השבוע, הלב שלי עדיין מנסה לחזור לתקתוק סדיר אחרי צמד ההופעות של ליסה ג'רמנו, הזמרת האמריקאית המהפנטת שהופיעה השבוע בתל אביב. יש הופעות שאפשר לכתוב עליהן אלפי מילים, ויש כאלו שמספיקה להן מילה אחת בלבד: קסם. כל מילה אחרת רק תקלקל. ובכל זאת, מסתבר שהיתה השבוע מוזיקה בעולם חוץ מזו של ליסה ג'רמנו, אף על פי שבעולמי היא היתה היחידה. הנה כמה דברים מומלצים בהחלט שהתגלגלו השבוע לרשת.

 

עוד איים בזרם ב-ynet: 

 

מי אוהב פסיכדליה סוריאליסטית, אבסורדית וצבעונית בקצב מתפוצץ של שלושים סצינות בדקה? אני, אבל יותר ממני אוהבים את זה The Flaming Lips, הלהקה שהפכה את ארבע המילים האלו - פסיכדליה, סוריאליזם, אבסורד וצבעוניות - לעקרונות הקדושים שלה בכל פעם שהיא נכנסת לאולפן ההקלטות, לחדר עריכת הקליפים או למועדון ההופעות.

 

 

ביום חנויות התקליטים שנערך החודש, הליפס הוציאו אלבום שאפתני במהדורה מוגבלת, בו הקליטו שירים עם כמה חברים שאתם אולי מכירים: בון איבר, כריס מרטין, Ke$ha, ניק קייב, יוקו אונו, אריקה באדו ועוד. לא הכל מבריק, אבל החברים בהחלט עשו כיף גדול. הכיף זלג גם לקליפ החדש שיצא מהאלבום הזה, "Supermoon made me want to pee", מסע מטורף של שלוש וחצי דקות.

 

ארוחת החינם של השבוע

ג'ון פיל הוא שם שאינו מוכר בישראל כמו המוזיקאים שהוא עזר לקדם לאורך עשרות השנים שלו ברדיו הבריטי, אבל אני חושב שהשוואה פשוטה וקלה תהיה זו: ג'ון פיל היה יואב קוטנר של אנגליה. עד מותו ב-2004, הוא היה שדרן המוזיקה המשפיע ביותר באנגליה במשך כ-40 שנה, וקשה לדמיין את הרוק הבריטי בלעדיו.

 

ככזה, לפיל היה אוסף תקליטים עצום ומגוון, שאחרי מותו הפך למאגר מידע יחיד מסוגו על מוזיקה פופולרית של המאה ה-20. אחרי שנים של עבודה, נפתח החודש האוסף לציבור, לאט לאט (כרגע רק האלבומים באות A עלו לאוויר, ובשבוע הבא תעלה האות B), ואלבומים רבים ממנו מועלים לרשת להאזנה מלאה.

 

באתר המיוחד שהוקם לאוסף התקליטים, תוכלו לדפדף בין האותיות (רוב התקליטים יעלו בעתיד הקרוב) ולהאזין למבחר גדול של תקליטי בלוז, פאנק, רגאיי ומה לא. לא לכל התקליטים יש אפשרות להאזנה, וחלקם ניתנים להאזנה רק באייטיונז או בספוטיפיי, ולא לכולנו יש חשבונות פעילים שם. ובכל זאת, האוסף עצום ומרתק, והאלבומים שאפשר לשמוע דרך סאונדקלאוד שווים את זמנכם, כמו תקליט הפולק היפה של מייק אבשלום.

 

אמן השבוע

מאז הוציא את אלבום הבכורה המפתיע שלו, הפך Bon Iver ליקיר עדת האינדי העולמית. עם האלבום השני שלו מ-2011, ההשתתפות שלו באלבום המצליח של קנייה ווסט וזכייתו בגראמי, הוא פרץ למיינסטרים וזכה להצלחה אדירה - לפחות בארצות הברית ובאירופה. אבל ג'סטין ורנון, שקולו ודמותו עומדים בראש הפרויקט שנקרא בון איבר, הוא לא האיש היחיד בהרכב. אחד התורמים המשמעותיים הוא שון קארי, שמוציא אלבומים יפהפיים תחת הקיצור S. Carey.

 

 S. Carey בראיון על העבודה העצמאית ועל Bon Iver

 

האלבום האחרון שלו היה אינטימי ומהפנט, וקל היה לשמוע את התרומה שלו לאלבום הראשון של בון איבר. עכשיו הוא מוציא EP חדש ומוצלח מאוד בן 4 שירים, וגם בו אפשר לשמוע התפתחות מקבילה לזו שניכרת באלבום השני של בון איבר: מעבר לכלים אלקטרוניים יותר, מניפולציות על הקול וכד'. מה ששונה מאוד מלהקת האם הם השירים, שקארי כותב בעצמו, וקולו כזמר ששונה מאוד מזה של ורנון. קארי אולי יישאר לעד בצילו של ורנון, אבל הוא בהחלט שווה האזנה בפני עצמו. האזינו לכל האי-פי החדש שלו אונליין.

 

שמעתם משהו שאנחנו פשוט חייבים לשמוע? ספרו לנו בתגובות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
The Flaming Lips. פסיכדליה סוריאליסטית
לאתר ההטבות
מומלצים