שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן, אוהד צויגנברג

מופז ל-ynet: אין פה שאלה של אמינות אישית

הוא ידע שתהיה ביקורת ציבורית על הצטרפותו לממשלה, ער לחוסר האמון בפוליטיקה, אבל מבקש לשפוט אותו לפי התוצאה. "אעזור לכל מחאה באופן החוקי והיעיל ביותר", מבטיח מופז, ותוקף את לבני: "מפגינה נגד מפלגה שהביאה אותה למצב הזה"

אחרי שהפתיע את כולם וחבר לבנימין נתניהו, אותו תקף פעם אחר פעם, לממשלת אחדות - מסביר השר הטרי שאול מופז בראיון ל-ynet מדוע הצטרף לממשלת הליכוד, מה הוא חושב על הביקורת החריפה שנמתחה עליו, על ההתבטאויות שלו נגד ראש הממשלה בימים האחרונים וגם על התמיכה שהבטיח להעניק למחאה החברתית.

 

ממשלת אחדות - עמוד מיוחד ב-ynet 

 

- מציגים אותך בימים האלה כאויב הציבור. איך אתה חי עם זה?

"כשקיבלתי את ההחלטה לצאת למהלך היסטורי וחשוב כל כך למדינת ישראל, ידעתי שתהיה ביקורת. אני לא אדיש אליה ואני קשוב לה. אבל אני גם יודע שמנהיגים, שעה שהם הולכים לקבל החלטות גדולות וקשות, צריכים לדעת לחיות עם הביקורת הזאת וחייבים להסתכל לעתיד, למה שטוב למדינת ישראל ולעתידה".

 

מופז מושבע לשר, השבוע (צילום:  גיל יוחנן) (צילום:  גיל יוחנן)
מופז מושבע לשר, השבוע(צילום: גיל יוחנן)

 

- חזית את עוצמת התגובות השליליות מהצטרפות קדימה לממשלה?

"כן. הערכתי שתהיה ביקורת כזאת, אבל לצד זה אני שלם לחלוטין עם המהלך. אני חושב שבשלוש וחצי השנים האחרונות שממשלת נתניהו בשלטון, היא לא הצליחה לקדם שורה של נושאים ויש לה עכשיו הזדמנות גדולה. זו הפעם הראשונה שיש קואליציה רחבה כזאת, של 94 ח"כים.

 

עוד על ממשלת האחדות החדשה:

מופז בפייסבוק: לא אדיש לביקורת, זאת הזדמנות

שר בליכוד: "3 מוסקיטרים מהסיירת ביזו אותנו"

היועץ לשעבר למופז: הפנית עורף לצדק החברתי

מסר למערב: רה"מ הביא את מופז לשיחות גרעין

חיים רמון פרש מקדימה: "חזרנו להיות הליכוד"

 

"אני מניח שהמהלך הכעיס חלק מהאנשים, אבל מי שנעלב מביקורת של עיתונים, לא יכול להיות במגרש הזה. הביקורת של האזרחים כן נגעה ללבי. אני מבין שיש סיכונים, אבל יותר מזה, יש סיכויים".

 

מופז ונתניהו במסיבת העיתונאים, השבוע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מופז ונתניהו במסיבת העיתונאים, השבוע(צילום: גיל יוחנן)

 

- מרבית הבוחרים לא מאמינים שטובת המדינה לנגד עיניך, אלא טובתך האישית.

"אני חושב שרוב הציבור רוצה לראות ממשלת אחדות. הציבור בעד אחדות. הציבור רוצה שהבחירות יתקיימו במועדן ורוצה שינוי בשיטת הממשל וחוק שמוביל לשוויוניות בנטל. המצב הזה שבו מבחירות מוקדמות הלכנו לאחדות היה מהלך דרמטי והציבור בהתחלה סקפטי. אני יכול להבין אותו ולכן אני גם מקבל את הביקורת באופן פתוח וקשוב. אני לא אטום לזה. אני מניח שהכעס נובע גם מכך שלא היה דיון ולא מספיק ידעו על התהליך שקרה פחות מ-24 שעות מאז שהבשילו התנאים".

 

- אמרת לציבור שיש לו ראש ממשלה שקרן, איך פתאום הוא הפך אמין בעיניך עד כדי ישיבה בממשלה שלו?

"האירוע הזה היה אירוע לא טוב שקרה בוועדת חוץ וביטחון. מאז, דיברתי איתו והנחנו את זה מאחורינו. לפנינו כעת שורה של תהליכים מדיניים חברתיים וכלכליים. יש לנו כעת בסיס להליכה משותפת ומעשינו ידברו. מה שהיה שמנו מאחורינו. אנשים צריכים לדעת לגשר על בעיות שהיו בעבר ולהביט קדימה מתוך תקווה ושיתוף פעולה".

 

ההבטחה של מופז, לפני הפריימריז בקדימה ()
ההבטחה של מופז, לפני הפריימריז בקדימה

 

- איך אפשר יהיה להאמין לך מעכשיו?

"תמיד האמנתי בממשלת אחדות, גם כשציפי לבני לא הצליחה להקים ממשלה. כיו"ר אופוזיציה, תפקידי היה למצוא כל

דרך להתמודד עם ממשלת נתניהו, להצביע על כשלים וטעויות ולהבליט אותם וזה מה שעשיתי. מערכת בחירות הייתה עולה לישראל שני מיליארד שקלים. אני נערכתי לבחירות והתכוננתי, אבל כשנוצרה האפשרות לממשלת אחדות היסטורית, הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות.

 

"ברמה האישית אין פה שאלה של אמינות. משעה שיש תנאים לאחדות, הולכים לאחדות. האם רוב הציבור בישראל לא רוצה לתקן את חוק טל? לא רוצה שיטת ממשל טובה? אני יכול להבין את החשדנות והציניות וער למידת חוסר האמון בפוליטיקה שלנו, אבל תשפטו אותי על פי התוצאה".

 

- גם לאחר שגובשו הבנות ראשונות ושעות לפני שנודע על ההסכם תקפת בחריפות את נתניהו והאשמת את שלי יחימוביץ' בתיאום איתו, שעה שהיית סגור עם ממשלתו.

"עד שזה לא נגמר - זה לא נגמר. הסיפור של יחימוביץ' שהצטרפה להקדמת הבחירות ב-4 בספטמבר, היה כיוון שעמדה לימינו של נתניהו ותמכה בזה. בכך היא זנחה את המשרתים. אני אמרתי: אין לי בעיה עם בחירות, אבל ראיתי בחוק טל ערך עליון וחשבתי שצרך לסיים עם זה טרם היציאה לבחירות.

 

שלי יחימוביץ' תוקפת את מופז (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שלי יחימוביץ' תוקפת את מופז(צילום: גיל יוחנן)

 

"לכן גם תקפתי את יחימוביץ'. מפלגת העבודה, היא אותה מפלגה שישבה בעצמה בממשלת נתניהו, אסור לשכוח לרגע שאחרי הפילוג, כל ח"כים האלה פוטרו ועברו לאופוזיציה. לגבי ראש הממשלה, נאמתי היכן שנאמתי והייתי חייב לומר את דעתי על הממשלה. דעתי אגב לא השתנתה. שלוש שנים וחצי הם לא הצליחו לקדם שורה של דברים משמעותיים ואני מקווה שמיום ראשון נראה רוח אחרת ושהדברים יתנהלו באופן שונה. אחרי שמצאנו בסיס משותף חדש למהלך היסטורי, בנושאים שעומדים על סדר יומה של ישראל ולא טופלו".

 

- למה לא נכתב בהסכם הקואליציוני שימונו עוד שרים מקדימה ?

"כיוון שזה לא סוכם סופית. לא הגענו לזה. את עיקר הזמן הקדשנו לנושאי המהות. אמרנו שאם יהיה צורך, נדון בהמשך. לא הגענו לכלל סיכום והסמכה וגם לעצמי לא ביקשתי כלום".

 

זאב אלקין ודליה איציק חותמים על ההסכם (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
זאב אלקין ודליה איציק חותמים על ההסכם(צילום: גיל יוחנן)

 

- אם תמנה שלושה שרים, זו תהיה ודאי מלחמת עולם בקדימה. מי המועמדים שלך?

"אנחנו לא שם. לא דנים בזה, לא עוסקים בזה. לא מול ראש הממשלה ולא בקדימה. אנחנו באמת לא שם".

 

- אם יהיו הפגנות מחאה בקיץ, אתה מתכוון להגיע אליהן כמו שתכננת?

"אני מתכונן לעזור לכל מחאה באופן החוקי והיעיל ביותר. משעה שהצטרפתי לממשלה אני גם יכול להשפיע בתוך הממשלה. אני ער מאוד וקשוב לקולות של מחאת הקיץ האחרון ונכון גם לפתור את הבעיות עבורם ועבורנו. זה גם עבור הילדים שלי".

 

בנימין בן אליעזר תוקף את מופז בכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בנימין בן אליעזר תוקף את מופז בכנסת(צילום: גיל יוחנן)

 

- מה יש לך לומר לבנימין בן אליעזר , שמתח עליך ביקורת בכנסת  בלשון קשה במיוחד?

"פואד ואני הולכים כבר המון שנים. עבדנו יחד במערכות הכי רגישות אבל ברגעים האלה, וביום כזה, כולנו צריכים להציג דברים בפרופורציה. היו לא מעט אנשים אחרים מהאופוזיציה שדיברו בצורה יותר מתונה ומאוזנת. אני חושב שצריכים להיות יותר מידתיים בבחירת המילים".

 

- איך הרגשת כשציפי לבני הפגינה נגדך?

"אני לא עוסק בזה. זה מאחורי. צריך לשאול אותה איך היא מרגישה כשהיא מפגינה נגד מפלגה שעמדה בראשה שלוש שנים וחצי והביאה אותה למצב שהביאה".

 

לבני בהפגנה בכיכר הבימה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
לבני בהפגנה בכיכר הבימה(צילום: מוטי קמחי)

 

- יש מורדים בסיעתך, שלוטשים עיניים החוצה.

"הח"כים של קדימה הם מהטובים והמנוסים בכנסת. כשהבאתי בפניהם את ההמלצה שלי ביום שלישי לפנות בוקר להצטרף לממשלת אחדות היסטורית חוץ מאחד שנמנע (רוברט טיבייב, מ"א), כולם תמכו ואפילו תמכו מאוד ושיבחו את המהלך. ספקות יש לכולם. כולם מבינים שיש הזדמנות גדולה. אני אישית שומר עליהם כל הזמן. גם בעבר כשהיה ניסיון של פיצול עמדתי נגד זה. עשיתי מה שיכולתי כדי לעצור את זה ואני מאמין שתרמתי לכך שזה לא קרה".

 

- האם תיתן ידך לחוק עוקף בג"ץ בסוגיית גבעת האולפנה ?

"בעניין הזה, דינא דמלכותא דינא. בעיני אנחנו חייבים למלא אחר פסיקת בג"ץ. כל נושא שבו נטפל, יהיה חייב לעבור את מבחן בג"ץ".

 

- אמרת שלא תפרוש מהליכוד ופרשת, אמרת שלא תחבור לנתניהו ונכנסת לממשלה. האם בהתחשב בהיסטוריה, יכול להיות שתהיה זה שיאחד את קדימה עם הליכוד?

"קדימה היא מפלגת מרכז ושכזאת היא תישאר. אני מאמין שלקדימה יצטרפו

 עוד כוחות טובים מאוד מהציבוריות הישראלית והיא עוד תתחזק. היא איבדה יותר ממחצית המנדטים שלה, לפחות על פי הסקרים, רק משום שלא השפיעה. אני לא עוסק בזה. לא עסקתי בזה ואני לא רוצה לעסוק בזה היום. אנחנו נקדם מאוד בקרוב נושאי מהות ואני בטוח שנהיה ציר מרכזי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר שאול מופז
צלום: אוהד צויגנברג
מומלצים