כבל ועיני במאמץ אחרון בקרב על ההסתדרות
על אף נסיונות לערוך עימות בין כבל לעיני, עימות כזה לא התקיים. מי מהשניים ייבחר ליו"ר ההסתדרות בשבוע הבא?
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
צה"ל עצר 474 עריקים ומשתמטים בשישה ימים
30 למותה של הילה בצלאלי: "האחראים ייענשו"
מתוך כחצי מיליון חברי ההסתדרות, רק 27 אחוז התייצבו בקלפיות בבחירות הקודמות, שבהן כאמור התמודד עיני נגד עצמו. הפעם, מאמינים הן במטה עיני והן במטה כבל, יעמדו אחוזי ההצבעה על כ-40%. "חשוב לנו מאוד שיגיעו אנשים להצביע", אמרו בסביבתו של היו"ר המכהן. "אנחנו עושים מאמץ גדול כדי שאחוזי ההצבעה יהיו גבוהים יותר". גם במטה כבל מדולל התקציבים מקווים שאחוזי ההצבעה יהיו גבוהים יותר, אולם חוששים כי יהיה קשה להביס את מי שעומד בראש מנגנון כה משומן, כמו היו"ר המכהן. כדי למנוע תקלות הצליחו כבל ואנשיו להציב מאות משקיפים בקלפיות ברחבי הארץ.
רוב העובדים מאוגדים ביותר מ-400 ועדים, חלקם גדולים מאוד. אם להאמין לאנשיו של עיני, רוב מכריע של הוועדים הביע בו תמיכה. כבל לא מכחיש כי רק ועדים מעטים הביעו בו תמיכה באופן פומבי. הוא טוען כי רבים מהמצביעים חוששים להזדהות איתו, פן ייאבדו את מקום עבודתם. "אנחנו נלחמים בפחד", אמר השבוע. עיני מצדו מכחיש כל ניסיון לאיים על עובדים או להפחיד אותם. "אלה קשקושים", ציין. "זה פשוט לא נכון. אנשים לא מטומטמים, הם יודעים מה עשינו למענם בחמש השנים האחרונות".
עיני משוכנע בנצחונו. נתוני הסקרים לטובתו והוא מתהדר ברשימה ארוכה של הסכמים שהשיגה ההסתדרות לטובת העובדים. אך כבל מאשים את עיני כי הזניח את העובדים הפשוטים, את אלה שאינם מאוגדים בוועדים גדולים ועוצמתיים. "הוא שכח את הגמלאים, שכח את העובדים הסוציאלים, שכח את כל מי שחלש", הוא אומר. "אנחנו חייבים לשנות את זה".
ההבדלים בין עיני ובין כבל משמעותיים, הן באופי והן בקמפיין שניהלו. רונן צור, היועץ האסטרטגי שמנהל את הקמפיין של עיני החליט להעלים אותו, להוריד אותו למחתרת. עיני כמעט לא התראיין ונמנע מעימותים חזיתיים עם כבל, מתוך מחשבה שאין "לכבד" את המועמד הנגדי בתגובות לטענותיו. כבל, להבדיל, ניסה במהלך השבועות האחרונים להוציא את עיני מכליו ולגרור אותו לעימות חזיתי. אלא שהמהלך לא צלח, למרות ההאשמות הקשות שהוטחו בעיני ובאנשיו. את הקמפיין שלו בחר עיני, בסופו של דבר, לנהל מעל שלטי חוצות.
להצביע בעבודה
הבוחרים יוכלו לממש את זכותם ב-2,042 קלפיות: 772 קלפיות באזורי מגורים, 1,018 קלפיות נייחות במקומות עבודה ו-252 קלפיות ניידות. יום הבחירות לא נחשב ליום חופש, ולכן ניתן יהיה להצביע גם במקומות עבודה.
ביום הבחירות תעסיק ועדת הבחירות למעלה מ-9,000 עובדים במגוון תפקידים - חברי ועדות קלפי, מזכירי קלפיות, חברי ועדת בחירות מרחביות וארצית, כמו גם אנשי תמיכה טכנית ולוגיסטיקה.
קלפיות המגורים יפעלו בין השעות 08:00 בבוקר ועד 22:00. ההצבעה בקלפיות מקומות העבודה והקלפיות הניידות תתאפשר בהתאם לשעות הפעילות במקומות העבודה. בראש ועדת הבחירות עומדת עו"ד טל קרת, בסיוע היועץ המשפטי עו"ד יחיאל שמיר.