שתף קטע נבחר

 

סקר עולמי: ערבים בעד תקיפה באיראן, רוסים נגד

טהרן היא לא רק הבעיה שלנו: סקר עולמי מקיף חושף את הלך הרוח ב-21 מדינות בנוגע לאפשרות של תקיפה באיראן. בארה"ב הכי הרבה תומכים (63%), ברוסיה הכי מעט (24%). גם המצרים בעד פעולה, והלבנונים - מסתבר - פוחדים יותר מכולם במזה"ת

סקר עולמי חדש, שנערך בקרב אזרחי 21 מדינות ברחבי תבל, קובע כי בעולם יש כיום התנגדות נחרצת למצב שבו איראן תחזיק בנשק גרעיני ותמיכה גדולה בהטלת סנקציות כלכליות קשות יותר עליה. עם זאת, בכל הקשור לתקיפה צבאית באיראן, אזרחי העולם חלוקים.

 

הגרעין האיראני - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

בסקר שפורסם אתמול (ו') ושערך מכון "פיו" בין 17 במרס ל-20 באפריל השנה, מצאו הסוקרים כי התמיכה הגדולה ביותר בהתערבות צבאית נמצאת בארצות הברית, והנמוכה ביותר היא ברוסיה. לפחות 50% מהאנשים שנשאלו בבריטניה, בצרפת, בגרמניה, בספרד, באיטליה, בפולין

ובצ'כיה על דעתם בנושא תומכים בפעולה צבאית.

 

לפי הסקר, בהתערבות צבאית באיראן - אם לא תישאר ברירה אחרת - תומכים 63% מהאמריקנים (28% מתנגדים), 51% מהבריטים (40% מתנגדים), 51% מהצרפתים (48% מתנגדים) ו-50% מהגרמנים (41% מתנגדים). ברוסיה לעומת זאת רק 24% תומכים בפעולה צבאית (40% מתנגדים), ובסין רק 30% (39% מתנגדים). המגמה הזו עולה בקנה אחד עם המתיחות הדיפלומטית בין המדינות האלה - בעוד מדינות המערב מנסות זה שנים להעביר החלטות קשות יחסית נגד איראן במועצת הביטחון של האו"ם, אלה רוסיה וסין שנוטות לסכל החלטות כאלה.

 

במדינות אחרות מתפלגת התמיכה בפעולה צבאית כך: צ'כיה - 55% תומכים ו-31% מתנגדים, ספרד - 53% תומכים ו-37% מתנגדים, איטליה - 52% תומכים ו-22% מתנגדים, פולין - 51% תומכים ו-22% מתנגדים, יוון - 27% תומכים ו-30% מתנגדים, מצרים - 52% תומכים ו-17% מתנגדים, ירדן - 50% תומכים ו-25% מתנגדים, לבנון - 46% תומכים ו-36% מתנגדים, טורקיה - 26% תומכים ו-42% מתנגדים, ברזיל - 55% תומכים ו-31% מתנגדים, מכסיקו - 54% תומכים ו-34% מתנגדים, יפן - 40% תומכים ו-49% מתנגדים. יש לשים לב לתמיכה הגבוהה יחסית שלה זוכה האופציה של תקיפה צבאית נגד איראן במדינות ערביות כמו מצרים, ירדן ולבנון.

 

הכור בבושהר. למה דווקא הלבנונים פוחדים? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכור בבושהר. למה דווקא הלבנונים פוחדים?(צילום: רויטרס)

 

כך או כך, בין שההתגרענות האיראנית תסוכל בתקיפה או בדרכים אחרות, לפי עורכי הסקר יש התנגדות עולמית נחרצת למצב שבו יהיה לה נשק גרעיני. 96% מהצרפתים ומהבריטים, 94% מהאמריקנים ו-91% מהבריטים מתנגדים לשאיפות הגרעיניות של איראן. במדינות אירופיות אחרות השיעורים דומים במידה רבה.

 

את שיעורי ההתנגדות הנמוכים ביותר לאיראן גרעינית ניתן למצוא בטורקיה (54%), בתוניסיה (43%), בהודו (34%) ובפקיסטן (11%). יצוין כי בלבנון יש התנגדות גדולה לאיראן גרעינית, למעט בקרב השיעים ש-73% מהם תומכים בשאיפות הגרעין של איראן. איראן, יש לזכור, היא

מדינה שיעית והפטרון העיקרי של ארגון הטרור חיזבאללה, השולט בפועל בחלקים נרחבים בלבנון.

 

יוון וטורקיה הן החברות היחידות בנאט"ו שרוב תושביהן שנשאלו אינם תומכים בהתערבות צבאית או שאין להם דעה בנושא, אף שרוב הציבור בשתי המדינות הללו מתנגד למצב שבו תורשה איראן להחזיק נשק גרעיני.

 

בקרב מדינות המזרח התיכון הערביות והמוסלמיות, הלבנונים הם אלה שפוחדים יותר מכול מהגרעין האיראני: 57% מהלבנונים רואים באיראן גרעינית סכנה, ואחריהם המצרים (54%) והטורקים (46%). לפי הסקר, מאז 2006 חלה עלייה של 34% בשיעור המתנגדים לאיראן גרעינית בירדן ו-24% במצרים. בטורקיה פחתה ההתנגדות מאז ב-11%.

 

לפי הסקר, מבין כל המדינות שאזרחיהן תושאלו, רק בפקיסטן יש דעה חיובית על איראן. בכל שאר המינות תדמיתה שלילית, ברובן - באופן נחרץ.


פורסם לראשונה 18/05/2012 23:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא איראן אחמדינג'אד. התנגדות מקיר לקיר
צילום: EPA
מומלצים