שתף קטע נבחר

 

פינוי האולפנה: נתניהו לוחץ לא לדון בחוק ההסדרה

נלחם במרד שרי הימין: רה"מ סיכם על הקפאה של שבועיים, במהלכה ייעשה מאמץ לפתור את הפער בין החלטת בג"ץ לעמדת חלק מהפוליטיקאים, אך החוק שנועד להכשיר יישובים ביו"ש יועלה כנראה בכל זאת לדיון במליאה - ביוזמת האיחוד הלאומי

ראש הממשלה נלחם במרד שרי הימין: "חוק ההסדרה" יוקפא לשבועיים, אך יעלה בכל זאת לדיון הערב (יום ד') בכנסת, בפיתול פוליטי שעירב אינטרסים קואליציוניים ויוזמה נחושה של סיעות הימין.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, סיכם עם יוזם החוק, ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) על הקפאה של שבועיים בקידומו, במהלכה ייעשה מאמץ להסדיר את הסוגיה. במקביל, הנחה נתניהו את שר הביטחון, אהוד ברק, להפסיק מיד את כל ההכנות להריסת מאחזים באותה תקופה.

 

בתגובה, הודיע ח"כ יעקב כ"ץ (האיחוד הלאומי) כי הוא מתכוון להעלות לדיון במליאה חוק ברוח דומה, תוך שהוא מגדיר את המהלך כ"עניין עקרוני". הקואליציה צפויה להפעיל משמעת הצבעה גורפת על חבריה נגד החוק ולהעניק הזדמנות לפתרון המצב בשבועיים הקרובים.

 

שכונת גבעת האולפנה בבית אל (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שכונת גבעת האולפנה בבית אל(צילום: אוהד צויגנברג)

 

לפי חוק ההסדרה, אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה תוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה. נתניהו נמצא תחת לחץ כבד של שרי הימין והליכוד לקדם חקיקה עוקפת בג"ץ, שתמנע את פינוי גבעת האולפנה בבית אל בעקבות החלטת בג"ץ, שקבעה כי יש להרוס חמישה בניינים בשכונה שבבית אל עד 1 ביולי.

 

אמש נפגש נתניהו עם ח"כ כ"ץ ועם ח"כ אורי אריאל מסיעתו, וניסה לשכנעם להסיר את החוק מסדר יום, אך הצדדים לא הגיעו להבנה. "מדובר בעניין עקרוני ועל ראש הממשלה לאפשר לכל שר להצביע בהתאם למצפונו, כפי שהיה מקובל במקרים דומים בעבר", אמר כ"ץ מהאיחוד הלאומי. "הריסת הבתים בשכונת האולפנה עלולה להוביל להריסת אלפי בתים נוספים ביהודה ושומרון וזאת גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה".

 

עוד לפני הודעת נתניהו, הבהיר השר ישראל כ"ץ מהליכוד כי בכוונתו להצביע בעד הצעת החוק להסדרת ההתיישבות היהודית ביו"ש. "מדובר בעניין עקרוני ועל ראש הממשלה לאפשר לכל שר להצביע בהתאם למצפונו. הריסת הבתים בשכונת האולפנה עלולה להוביל להריסת אלפי בתים נוספים ביהודה ושומרון, וזאת גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה". בתגובה לאיומים כי הצעת החוק תוביל את ישראל להאג, אמר השר כי "הוא מוכן להתייצב בפני בית הדין הבינלאומי ולהגן על זכותם של יהודים להתיישב בארץ ישראל".

 

נשיא העליון במהלך הדיון על הפינוי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשיא העליון במהלך הדיון על הפינוי(צילום: גיל יוחנן)

 

במקביל, הודיע שר הביטחון על התנגדותו התקיפה להצעות החוק בנושא, ואמר כי "מדובר בהצעת חוק שמזיקה למדינת ישראל, לממשלת ישראל ולמפעל ההתיישבות, ותשמש נשק אפקטיבי בידי יריבי ישראל בזירה הבינלאומית ובמערכות המשפט הבינלאומיות".

 

לדברי ברק, "במדינה מתקדמת אין אפשרות לחוקק חוק שיבטל פסק דין קונקרטי וחלוט של בג"ץ. בית אל הוא יישוב גדול וחשוב שעתיד להישאר חלק מישראל בכל הסדר עתידי. הפתרון שיימצא צריך לשלב ביצוע החלטת בג"ץ עם חיזוק בית אל".

 

ח"כ יצחק הרצוג (העבודה) הודיע אף הוא על התנגדות סיעתו בנושא. "היום יוכח עד כמה ראש הממשלה שבוי בידי הימין הקיצוני. הטענה שבמקרה דומה בתוך תחומי מדינת ישראל החוק לא היה נאכף היא שקרית. די לראות את הבתים

השוממים בעין חמד על כביש 1 כדי להבין שחוק הוא חוק ויש לאכפו. חוק ההסדרה יסבך את ישראל מבחינה מדינית ועומד בסתירה לכללי צדק ומשפט", הדגיש הרצוג.

 

שלשום הודיע גם יו"ר סיעת קדימה והמשנה לראש הממשלה, שאול מופז, על התנגדות סיעתו לחוק, שנועד לעקוף את החלטות בג"ץ. "לא אתן ידי לחוק עוקף בג"ץ", הצהיר, תוך שהוא מבהיר כי בקואליציה הודיעו כי יינתן חופש הצבעה לחברי הכנסת, אולם השרים יצטרכו להצביע נגד.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה נתניהו
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
זבולון אורלב
צילום: גיל יוחנן
יעקב כ"ץ
צילום: גיל יוחנן
אהוד ברק
צילום: אוהד צויגנברג
שאול מופז
צילום: אוהד צויגנברג
יצחק הרצוג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים