שתף קטע נבחר
 

בעקבות משפחה בצמיחה: הצטמצמנו לרכב אחד

אף שלא היו במינוס, קארין וגלעד היו צריכים ללמוד איך להתנהל פיננסית כמשפחה ולא כשני שותפים. בינתיים גם המשפחה צמחה ונוספה לה תינוקת קטנטנה

השבוע, כשפרויקט "משפחה בצמיחה" הגיע לשלבי הסיום, צמחה משפחת חשן משמעותית: נולדה התינוקת אביגיל, וחייהם של בני הזוג השתנו.

 

 

לכאורה, קארין מור וגלעד חשן לא נזקקו לעצות של מומחים פיננסיים. שניהם עורכי דין צעירים, עובדים במשרדים המבוססים של ההורים, הכנסתם מובטחת (גם אם לא גבוהה במיוחד כרגע), והם אפילו חוסכים. הם שוכרים דירה בלב תל־אביב, ולקארין דירה מושכרת בקריית אונו.

 

ובכל זאת, השניים מעידים על תועלת רבה מההשתתפות בפרויקט. "הפקתי מהעניין בעיקר מודעות", אומר גלעד. "אם קודם חייתי בלי חשבון, היום אני חושב פעמיים". קארין: "לא רק שלמדתי המון, מבחינתי הכי חשוב זה שהתחלנו לדבר בינינו על כסף. נפתח בינינו ערוץ תקשורת חדש".

 

לדבריה, אם פעם חשבה שהיא וגלעד שונים זה מזה בתפיסות הכלכליות שלהם, ולא רצתה "לעורר קונפליקטים", כעת נוכחה לדעת שהפער אינו גדול, וכי הם יכולים להסכים על נושאים רבים, וכך להתקדם. בני הזוג היו יוצאי דופן בין המשפחות שהשתתפו בתוכנית, ולא רק בגלל מצבם. הם טענו בלהט שחשוב להם לשמור על חשבונות בנק נפרדים.

 

 (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
(צילום: יונתן בלום)

 

"זה מאפשר לנו להרגיש פחות תלויים, וגם להפתיע זה את זה במתנות", הסבירו. כיום הם מבינים שהעצמאות הזו היא בלתי כלכלית בעליל. צעד נוסף שעשו הוא צמצום מספר כרטיסי האשראי. לגלעד יש שלושה ולקארין לא פחות מארבעה, "נבטל את כל הכרטיסים המיותרים".

 

מה עוד שיניתם?

קארין: "בעקבות הייעוץ משושנה חן שיניתי את הרגלי הקנייה. אני מרכזת קניות בחנות אחת, ויקטורי, הזולה ביותר בסביבה, ולא קונה יותר בתווי הקנייה של מגה שרכשנו בהנחה כביכול בלשכת עורכי הדין. לפי הערכתי, צימצמנו את ההוצאות על הקניות ב־25%". גלעד: "מכרנו רכב אחד מהשניים שהיו לנו. הבנו שאם אנחנו גרים במרכז תל־אביב, והמשרד שלי במרחק הליכה, אין טעם להחזיק שתי מכוניות".

 

המשימה הבאה שגלעד מתכוון לבצע היא צמצום הוצאות הגז. "כבר יצרתי קשר עם השכנים במטרה לדרוש את הפחתת התשלום עבור הגז המרכזי. אם יהיה צורך, נחליף חברה".

 

אתם אמנם צעירים, אבל בדקתם גם את נושא הפנסיה.

"התברר שההפרשה שלי לפנסיה היא מקסימלית, ואף שבבוא היום היא לא תספיק למחייתי, לא ניתן כרגע לעשות שינוי", אומרת קארין. גלעד: "אצלי דווקא היו ליקויים. מקום העבודה שלי לא הפריש את הסכומים המתאימים, וגם הקופה עצמה גבתה סכומים מיותרים. בשבוע הבא אני נפגש עם קופה אחרת, שנמצאת בהסדר עם לשכת עורכי הדין, ואשקול לעבור לשם". בקרן ההשתלמות קארין גילתה שהיא משלמת דמי ניהול גבוהים מדי, והעבירה את הצבירה לחברה אחרת. "בקרוב נתחיל לבדוק גם ביטוחי בריאות וחיים".

 

קארין מספרת שגילתה כי הרישום המדוקדק של כל ההוצאות הוא "סופר חשוב". כך, למשל, הבינו בני הזוג חובבי הבילויים שרכישת אינספור שוברים באתרי הקופונים לא מבטיחה חיסכון. "הייתי בהלם כשהבנתי את זה", היא אומרת. "פתאום ראיתי שאנחנו מוציאים כ־2,000 שקל בחודש על הקופונים. לא תמיד הם שווים את ההוצאה ולא תמיד מספיקים לממש". ההחלטה שנפלה: קונים קופונים רק לאותו שבוע.

 

תמשיכו לגור בשכירות?

גלעד: "הייעוץ של גיל אורלי היה חשוב מאין כמוהו. בעקבותיו נתחיל בקרוב לחפש דירה או בית עסק להשקעה. אנחנו אוהבים את תל־אביב ורוצים להישאר בדירה הזו עד שנוכל להרשות לעצמנו את דירת חלומותינו". כיוון ששניהם צברו חסכונות יפים, ומוכנים גם לקחת משכנתה, הם יחפשו השקעה שתניב תשואה נאה בשכר דירה. נותר לקוות שבעל הבית שלהם לא יעלה פתאום את שכר הדירה (5,600 שקל).

 

איך הגיבה הסביבה לחשיפה שלכם?

קארין: "היו הרבה תגובות עוקצניות, אבל רבים אמרו שהם למדו מאיתנו, וזה גרם לי הרבה סיפוק". גלעד: "הרוב חשבו שזה מיותר, אבל פירגנו לנו. בסך הכל למדתי לא מעט, ובעיקר לחשוב פעמיים לפני שאני מגהץ כרטיס אשראי". קארין: "פעם צחקתי על הוריי, שרושמים כל מנת פלפל כהוצאה. היום אני מבינה שבלי רישום, הוצאות מתנפחות. עם התינוקת יהיה לי פחות זמן, אבל אני מקווה להמשיך עם זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחת חשן
צילום: יונתן בלום
מומלצים