השבוע שבו צוקרברג הפך מפלא לילד
שבוע אחרי הצלצול בפעמון של נאסד"ק, ההנפקה הגדולה בהיסטוריה נראית כמו כישלון קולוסאלי. הבנקים החתמים הפסידו 100 מיליון דולר וניצבים בפני תביעות והמשקיעים פתחו אופציות בהיקף של מיליארד דולר כנגד היחלשות המניה
זה התחיל בחגיגה. ילד הפלא שהמציא את הרשת החברתית שהפכה לישות המאוכלסת ביותר בעולם אחרי סין, צלצל בפעמון והשיק את ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה של וול סטריט. שבוע אחר כך, המנייה שווה 16.5% פחות, החתמים הפסידו 100 מיליון דולר והמשקיעים פותחים אופציות להרוויח מירידת המניה, ולא מעלייתה.
ארבעת עושי השוק המובילים בהנפקה - סיטי, נייט קפיטל, סיטדל סקיוריטיס ו-USB - הפסידו ביחד יותר מ-100 מיליון דולר על רקע הבעיות שנוצרו בעסקה, כך לפי מנהל בכיר באחת החברות.
בנק ההשקעות סיטיגרופ רשם לבדו הפסד של 20 מיליון דולר על ההשקעה במניית הרשת החברתית. סיטיגרופ שהיה בין החתמים שהובילו את ההנפקה, מתמודד כעת עם תביעה שהגישו המשקיעים כנגד החתמים בטענה שהטעו את המשקיעים.
ביום הראשון למסחר במניית פייסבוק, מחשבי הבורסה בנאסד"ק הוצפו במיליארדי פקודות קנייה ומכירה בעוד שהבורסה לא היתה ערוכה לכמות שכזו. כתוצאה מהעומס נרשמו שיבושים כבדים במהלך המסחר כך שהסוחרים לא ידעו האם הפקודה שקיבלו בוצעה ולקוחות רבים התלוננו כי לא מכרו את המנייה בזמן.
הרגולטורים, בהם רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC), ועדת הבנקאות של הסנאט והרשות לפיקוח על תעשיית הפיננסים בוחנים כעת את הטיפול בהנפקה הכושלת.
השאלה הגדולה שמנקרת כרגע בראשי המשקיעים היא האם פייסבוק תעזוב את מדד הנאסד"ק. לקראת סוף השבוע החלו להסתובב דיווחים, שלפיהם פייסבוק שוקלת את המעבר למסחר בבורסת ניו יורק. בתגובה לדיווח - יתרות השורט על המניה, המשקפות את ציפיות המשקיעים לירידת ערכה - עלו למיליארד דולר.