שתף קטע נבחר

 

עונש חמור לאריתריאי שגנב ותקף: "להרתיע זרים"

השופט צבי גורפינקל פסק כי רחובות הערים הפכו לא בטוחים, ובמטרה להרתיע גזר עליו 4.5 שנות מאסר. "על אנשים אלה להבין שנגד הזכות שניתנה להם להיכנס למדינה ולשהות בה, מוטלת עליהם חובה לכבד את חוקיה ולא להיות מעורבים במעשים אלימים". אך מחקר שפורסם עומד בניגוד לדברי השופט: שיעור הפשיעה בקרב זרים עדיין נמוך משיעור הפשיעה באוכלוסייה הכללית

למען יראו וייראו: ארבע שנים וחצי צפוי האריתריאי כאברי אנגסון לשהות בכלא, לאחר ששדד אשה בתל אביב יחד עם אדם נוסף. כך פסק בצהריים (יום ד') בית המשפט המחוזי בתל אביב. אנגסון הורשע בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ושוד בנסיבות מחמירות, והשופט הסביר שהחמיר בעונשו בשל הצורך להרתיע את הזרים הרבים שנמצאים בארץ.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

צלם השלכת הביצה: "רצינו לשמח את הסודני"

תושב דרום ת"א בכנסת: "בנותינו פוחדות מאונס"

שמאלוב: לכלוא פעילי זכויות אדם במחנות בדרום

 

על פי האישום, בחודש ינואר האחרון תקפו השניים עוברת אורח בעיר, שדדו את תיקה והתחלקו בתכולתו, שכללה משקפי שמש, 320 שקל, אזניות לטלפון וסיגריות. הנאשם הכחיש את מעורבותו בשוד, אך בית המשפט הרשיע אותו ופסק לו עונש חמור כיוון שלדברי השופט צבי גורפינקל, "על אנשים אלה להבין שכנגד הזכות שניתנה להם להיכנס למדינה ולשהות בה, מוטלת עליהם חובה לכבד את חוקי המדינה ולא להיות מעורבים במעשים אלימים".

 

בית המשפט פסק כי הוא רואה את עצמו כאחד הגורמים שתפקידם להעניק ביטחון לאזרחים. בפסק הדין ציין השופט: "בעבר נתקל בית המשפט במקרים בודדים של מעשי שוד או אלימות על-ידי עובדים זרים, פליטים או מהגרי עבודה. אולם בשנה האחרונה התגברה התופעה עד מאוד, ואין לך שבוע שבו אינו מתקיים דיון שבו מעורב אזרח זר במעשה אלימות או במעשה שוד".

 

לדברי השופט, מהצהרת המתלוננת וגם בלעדיה עולה כי רחובות הערים הפכו לבלתי בטוחים, "אזרחים שלווים חוששים לצאת מבתיהם מחשש לאלימות, ויש צורך להעביר מסר חד משמעי כי בית המשפט לא ייתן ידו למצב שבו אנשים חוששים לצאת מביתם וללכת ברחובות העיר בתום יום עבודה או לצורך בילוי.

 

"לאור ריבוי המקרים והצורך להרתיע את ציבור האזרחים השוהים בישראל, נראה כי יש להעלות את טווח הענישה ולהעמידה בין שלוש לשש שנות מאסר".

 

השופט סייג את הדברים: "בית המשפט צריך להזהיר את עצמו שלא להיגרר אחר האירועים החמורים שהתרחשו בתקופה האחרונה, ולא לעשות הכללות בענין מהגרים ופליטים". 

 

הוא פסק כי "חלקו של הנאשם הינו מרכזי, והשוד בוצע תוך כדי אלימות נגד אשה לרבות הפלתה לארץ ומתן מכת אגרוף בפניה". אך נוכח מעמדו כפליט לא מחויב אנגסון לשלם פיצויים.

 

שיעור פשיעה נמוך בקרב הזרים

עם זאת, בניגוד לדברי השופט, שיעור הפשיעה בקרב זרים עדיין נמוך משיעור הפשיעה באוכלוסייה הכללית. כך עולה ממחקר שערך ד"ר גלעד נתן ממרכז המחקר והמידע של הכנסת. לפי הנתונים, במרחב יפתח של משטרת ישראל שכולל את תל אביב, שם נרשמה העלייה המשמעותית ביותר במספר העבירות של זרים, עמדה בחודשים ינואר-אפריל 2012 פשיעת הזרים על שיעור של 13.5% מכלל העבירות (פשיעה מדווחת) במרחב. 

 

על פי הנתונים, אוכלוסיית הזרים בישראל נאמדת בכרבע מיליון איש. בתוכה הקבוצה היחידה שגדלה בשנים האחרונות היא אוכלוסיית המסתננים ומבקשי המקלט. הזרים מהווים כ-3% מהאוכלוסייה הכללית. רובם המוחלט של הזרים הם גברים ונשים בגיל העבודה, בני 20-64; באוכלוסייה זו שיעורם של הזרים עומד על כ-6%. 

 

שיעור ההליכים המתנהלים נגדם, עומד על 0.55% מכלל ההליכים הפליליים בישראל. נתון זה מהווה עלייה לעומת שנים קודמות. שיעור הזרים בקרב כלואים, עצירים ואסירים עומד כיום על 4.2% מכלל הכלואים הפליליים. נתון זה נמוך לעומת הנתון של השנה הקודמת, שעמד על 5.9%, והיה קרוב לשיעור הזרים באוכלוסייה הכללית.

 

שיעור האסירים השפוטים מקרב הכלואים במתקני שב"ס עלה בשנים האחרונות, אולם נותר נמוך ביחס לשיעורם באוכלוסייה (2.35%). בקרב כלואים על עבירות של הפרת סדר ציבורי ועבירות סמים, שיעור הזרים מתקרב לשיעורם באוכלוסייה, ואילו בעבירות שוד, רכוש, מין עבירות כלפי חיי אדם ואלימות, שיעורם נמוך משיעורם באוכלוסייה.

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רחובות הערים (ארכיון)
צילום: עופר עמרם
צבי גורפינקל
אתר בתי המשפט
מומלצים