סוריה: מתנגדינו טבחו כדי לעודד התערבות זרה
בניגוד לעדויות מחולה, הוועדה שמונתה על-ידי משטר אסד לבדוק את הטבח טוענת כי 108 הקורבנות חוסלו על-ידי ארגונים חמושים המתנגדים למשטר. המטרה - לעודד התערבות צבאית זרה במדינה. ארה"ב: "זה שקר"
סוריה מתנערת שוב מהטבח האכזרי: דמשק הודיעה הערב (יום ה') כי חקירה ראשונית העלתה כי ארגונים מזוינים המתנגדים לממשלה עומדים מאחורי רציחתם של 108 אזרחים בטבח בחולה בסוף השבוע האחרון. שגרירת ארצות הברית באו"ם, סוזן רייס, דחתה את מסקנות הוועדה ואמרה כי מדובר ב"עוד שקר בוטה".
הטבח בחולה - דיווחים אחרונים ב-ynet:
אסד הפגיז בחולה, קלינטון הסבירה למה לא לתקוף
ילד תיאר הטבח: אמא צרחה ונורתה בחדר השינה
דרוזים בגולן: "אסד לא רוצח, ישראל זורעת סכסוך"
לפי גרסת המשטר, המטרה בטבח הייתה לעודד התערבות צבאית זרה נגד המשטר הסורי. קאסם ג'מאל סולימאן, קצין בכיר בצבא הסורי שעמד בראש ועדת הבדיקה שהוקמה על-ידי הממשלה,
אמר כי הקורבנות היו משפחות אשר "סירבו להתנגד לממשלה והיו מסוכסכים עם הארגונים החמושים". הוא הוסיף כי רבים מהקורבנות הם קרובי משפחה של חבר פרלמנט.
בניגוד לגרסה הסורית, בדיקת פקחי האו"ם העלתה כי חולה הופגזה על-ידי הצבא הסורי. לדברי ניצולים, לאחר מכן אנשי כוחות הביטחון וכנופיות המזוהות עם הנשיא בשאר אסד ירו למוות בגברים ברחובות ודקרו למוות נשים וילדים בבתיהם.
הטבח בחולה ביום שישי שעבר הוביל לעליית מדרגה בחזית הדיפלומטית הבינלאומית נגד דמשק, ואף לדיבורים על פעולה צבאית. אתמול התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדיון על המצב בסוריה, אך רוסיה עדיין מתנגדת לעיצומים נגד משטר אסד.
במקביל, משרד החוץ הסורי פרסם הערב כי דמשק מעוניינת בהצלחת תוכנית השלום של שליח האו"ם והליגה הערבית קופי אנאן. דובר המשרד ג'יהאד מקדיסי גם קרא לקבוצות האופוזיציה להידבר עם הממשלה.
כבר לאחר הטבח הכחיש משרד החוץ הסורי כי הצבא היה מעורב בטבח בחולה. במכתב ששוגר למועצת הביטחון של האו"ם ופורסם על-ידי כלי תקשורת בסוריה נאמר כי לא היו טנקים באזור. לטענת השלטון, הצבא היה במצב של "הגנה עצמית נגד קבוצות מחבלים חמושות". אותן קבוצות, כך טען
משרד החוץ, כללו מאות גברים חמושים שביצעו את הטבח. דמשק אף טוענת כי הרוצחים השתמשו בסכינים שמהוות "חתימה" של תוקפים איסלאמים.
ביום שלישי נפגש נשיא סוריה אסד עם שליח האו"ם והליגה הערבית אנאן ולפי הטלוויזיה הסורית אמר לו כי "קבוצות טרוריסטיות" הגבירו את פעילותן במדינה. אנאן אמר אחר כך במסיבת עיתונאים: "אני צריך שהנשיא אסד יפעל עכשיו, ושהאחרים יעשו את חלקם".
ברחבי העולם גינו כאמור במהלך השבוע את הטבח ונשיא צרפת פרנסואה הולנד אף החריף את ההתבטאויות. הולנד ביום שלישי כי ארצו אינה פוסלת התערבות צבאית בסוריה, אם מועצת הביטחון של האו"ם תאשר את הצעד.
"אי אפשר לתת למשטר של בשאר אסד לטבוח בעמו", אמר הולנד בראיון טלוויזיוני. "התערבות צבאית איננה נפסלת כל עוד היא במסגרת החוק הבינלאומי, כלומר דרך החלטת מועצת הביטחון. עליי ועל אחרים לשכנע את רוסה וסין וגם למצוא פתרון שאינו בהכרח צבאי".