שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

הדרום סודנים יגורשו: "מאוכזבים שאין רחמים"

בעוד שבוע יפוג האולטימטום לעזיבה מרצון שהציבה רשות ההגירה בפני כ-3,600 מהגרים מדרום סודן וחוף השנהב. לאחר מכן יאותרו הקהילות המרכזיות בתל אביב, באילת ובערד - ואנשיהן יגורשו. ארגוני הסיוע מוחים: "איך משפחה יכולה להתארגן תוך שבוע?"

"אף אחד מאיתנו לא יילך לכלא. נעזוב באופן מסודר וגאה בחזרה למדינה שלנו, דרום סודן ". כך אמר אתמול (יום ה') ל-ynet סיימון מאייר (41), מבקש מקלט שמתגורר בדרום תל אביב, בתגובה להחלטת בית המשפט ולפיה ניתן לגרש את אזרחי דרום סודן וחוף השנהב בחזרה לארצם. "אני מאוכזב מהחלטת בית המשפט אבל לא מופתע", הוסיף מאייר, אב לארבעה שמתגורר בישראל בחמש השנים האחרונות. "התחננו בפני הממשלה שלא יגרשו אותנו אבל איש לא שמע את הזעקה שלנו".

 

כתבות נוספות בנושא המסתננים מאפריקה ב-ynet:

 

אפריקנים בגינת לוינסקי בתל אביב. "לא שמעו את צעקתנו" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
אפריקנים בגינת לוינסקי בתל אביב. "לא שמעו את צעקתנו"(צילום: עופר עמרם)

 

בעקבות החלטת בית המשפט נערכת רשות האוכלוסין וההגירה להחזרת האזרחים הדרום-סודנים למדינתם. ברשות מעריכים את מספרם בכ-1,500, אבל לעומת זאת בקהילה ובארגונים המסייעים לה טוענים כי מדובר בסך הכול בכ-700 איש, כשכמעט מחציתם ילדים. כך או אחרת, בין אם יגורשו אותם מאות בני אדם המתגוררים בישראל ובין אם לאו, ברור שמספרם בטל בשישים ביחס לסך המהגרים האפריקנים, שמספרם מוערך בכ-60 אלף.

 

אורית מרום, פעילה בארגון הסיוע לפליטים א.ס.ף, תקפה את החלטת הרשות להקציב למבקשי המקלט שבוע לעזיבה מרצון: "לא ברור איך חושבים ברשות להודיע על כך למאות אנשים בתוך זמן כה קצר, ואיך אנשים עם ילדים יכולים להתארגן תוך פחות משבוע".

 

"לא ביקשנו להישאר כאן לנצח, אלא רק שיתחשבו במצב המיוחד ובתנאים המיוחדים במדינה הצעירה שלנו", ממשיך מאייר. "אנחנו אוהבים את ישראל אבל מאוכזבים מאוד מכך שאין רחמים כלפינו. עכשיו נלך למדינה החדשה שלנו ונבנה אותה. בינתיים אני מכין את הילדים וסוגר את ענייני כאן. אני אומר להם שזה נגמר ואנחנו חייבים לעזוב".

 

מתקן הכליאה סהרונים. "אשרוד גם בכלא" (צילום: אילנה קוריאל) (צילום: אילנה קוריאל)
מתקן הכליאה סהרונים. "אשרוד גם בכלא"(צילום: אילנה קוריאל)

 

אתמול הודיעה רשות האוכלוסין וההגירה כי כל אזרח דרום סודן שירצה לעזוב מרצונו מבלי להיעצר, רשאי לפנות ליחידה לעידוד עזיבה מרצון במהלך השבוע הקרוב בלבד, ולקבל סיוע, ליווי ומענק בגובה 1,000 יורו. על פי הודעת הרשות, מי שלא יעזוב בתום שבוע - ייעצר ויגורש.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

"עדיף ללכת לכלא ולא לחזור לדרום סודן"

ל-ynet נודע כי בתום שבוע תופעל תכנית ללהרחקתם מהארץ של אזרחי דרום סודן ושל עוד כ-1,800 אזרחי חוף השנהב השוהים בישראל. החזרת האזרחים מחוף השנהב החלה במהלך השנה האחרונה, אבל בעקבות דחייה של עתירה נוספת היום, עלה מספר האזרחים הניתנים לגירוש מ-1,200 ל-1,800.

 

רשות האוכלוסין וההגירה תפעל בתקופה הקרובה באופן מאומץ ותתמקד בשתי האוכלוסיות הללו. בשבוע הבא תתבצע פעילות מודיעינית לאיתור הריכוזים של האזרחים הדרום סודנים ואזרחי חוף השנהב בתל אביב ובאילת, כשלצורך כך יאוחדו כוחות מהמרחבים השונים של הרשות. בהמשך תתרכז הפעילות בערד,

ולבסוף בערים אחרות שבהן ריכוז האוכלוסיות הללו נמוך.

 

בכנס של מינהל זרים ואכיפה ברשות, שנערך שלשום ברמת אפעל, תודרכו כ-170 עובדי המינהל האחראים להרחקתם של שוהים בלתי חוקיים בפרטי ההערכות. ברשות לא הכחישו את הדברים אבל סירבו לפרט על הפעילות המבצעית: "הפעילות שאנו עושים בתקופה האחרונה תימשך, ואם נצטרך אף תתעצם, עד שלא יישארו כאן אזרחים מדרום סודן או מחוף השנהב".

 

"מכריחים אותי לחזור לארץ שעזבתי לפני 10 שנים. אין לי שם דבר ואני הולך אל הלא נודע", אמר ל-ynet גבריאל קואל (29), שהגיע לישראל ב-2007. "אני מרגיש לא בטוח כי בדרום סודן עדיין יש אזורי מלחמה. אנחנו אנשים שמבקשים עזרה אבל דחפו אותנו לתהום ולכן ההחלטה היא לא הומניטארית. 1,000 היורו שיתנו לי לא שווים לעומת חיי, ולכן לא אעזוב מרצון. שרדתי במצרים כשירו בחבר שלי ושרדתי בצבא בדרום סודן, לכן אשרוד גם את זה. אם אני צריך ללכת לכלא בגלל שאני פליט – כך יהיה".


פורסם לראשונה 07/06/2012 23:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקשי מקלט בגינת לוינסקי בתל אביב. "לא ביקשנו להישאר לנצח"
צילום: AFP
הפגנת תמיכה במבקשי המקלט בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים