לשכת עורכי הדין מתעקשת: להדיח את אלשיך
ראש הלשכה ביקש משר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון להדיח את סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, בעקבות קביעת נציב תלונות השופטים כי אלשיך שיפצה פרוטוקול דיון משפטי ללא סמכות
פרשת שיפוץ הפרוטוקול של אלשיך מזעזעת את מערכת בתי המשפט בישראל מזה כמה חודשים. בסוף שנת 2011 הגישה לשכת עורכי הדין תלונה נגד השופטת אלשיך על ששיפצה פרוטוקול דיון משפטי.
הלשכה קיבלה את הפרטים לאחר שאחד הפרקליטים שהופיע בדיון באולמה של השופטת אלשיך, הידועה במומחיותה בפירוקי החברות, זיהה 35 שינויים בין פרוטוקול שקיבל מיד לאחר הדיון ובין פרוטוקול שהגיע אליו מספר חודשים לאחר מכן. הנציב גולדברג קיבל את תלונת הלשכה ואף קבע בחוות דעתו כי השינויים שבוצעו בפרוטוקול היו מהותיים ונעשו ללא כל סמכות.
"המתנתי לבירור יסודי של התלונה ולקבלת חוות הדעת המקצועית מאת נציב תלונות הציבור", טען ברזילי במכתבו. "חוות דעת זו, אשר מסקנותיה ברורות, מציבה אותנו כאחראים להתנהלותה התקנית של מערכת המשפט בישראל ואין ברירה אחרת, אלא שאומרת, שעם כל הצער בדבר, על כב' השופטת ורדה אלשייך שמכהנת בנוסף, כיו"ר נציגות השופטים, לסיים את תפקידה במערכת המשפט", הוסיף.
השיטה: משוב שופטים. כמו כוכב נולד רק לא בSMS
ברזילי מינף את קביעת הנציב גולדברג לקידום משוב השופטים אותו הוא מנסה לקדם. לפי ברזילי יש להשיב את משוב השופטים, אשר בו עורכי דין נותנים ציונים לשופטים בתיקים אשר בתיקיהם הם פסקו.
ברזילי טען כי העלה בעבר את הצורך הממשי בחידוש משוב השופטים במדינת ישראל, אך הדבר זכה להתייחסות שלילית בקרב גורמים מסוימים, למרות תמיכה גורפת של ציבור עורכי הדין, לדבריו.
מערכת המשפט כולה התנגדה להחזרתו של משוב השופטים, שהיה נהוג בעבר, וכך גם השופטת אלישך שהתבטאה נגד היוזמה. "כיום אנו עדים לתוצאה שבסבירות גבוהה יכלה להימנע באם היה קיים משוב, שכן בין מטרותיו היא חשיפת הלכי הרוח המתקיימים באולמות בתי המשפט וזיהוי מראש של כשלים ומחדלים מסוג זה", טען .