בית"ר ירושלים: בין הפטיש לסדן
האוהדים ואנשי הקבוצה יודעים שעזיבה חלקית של גאידמק תשאיר את הקבוצה באותו מצב כלכלי גרוע. השחקנים מבולבלים, גל יוסף עם רגל וחצי בחוץ וקורנפיין טובע בבוץ. את העונה הבאה בית"ר עלולה לפתוח עם מינוס נקודות במקרה ולא יימצא רוכש חדש. גרסת 2012/13 של הירושלמים מדאיגה מתמיד
למרות שארקדי גאידמק הודיע השבוע לאיציק קורנפיין באופן סופי כי החליט שלא לתמוך בקבוצה מעתה והלאה, גם במועדון וגם סביבו לא אהבו את הפרסומים על עזיבתו של הבוס. אבל תאמינו או לא, זה לא בגלל שקשה למישהו לעכל את הבשורה. הכוונה בבית"ר היא לרעיון של הבעלים לפיו זכויות ניהול המו"מ של המועדון יישארו בידיו של עורך דינו, ישראל שלו, ולא יעברו למועדון עצמו כפי שרצה קורנפיין.
- לונדון 2012 - העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט
- יורו 2012
- הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות
למעלה משלוש שנים שגאידמק שולט במועדון אבל לא מכניס כסף כך שמבחינת האנשים בבית"ר, אין כל חדש. "כל עוד ארקדי לא חותם על מסמך משפטי בו הוא מודיע על ויתור כל זכויותיו, הוא לא יכול לומר שעזב את הקבוצה", אמרו גורמים בקבוצה. "כל עוד הוא שומר על זכויותיו - הקבוצה באחריותו ובעצם שום דבר חדש לא קרה".
גם אוהדי הקבוצה שהעלו השבוע את רעיון המחאה ומתכננים הפגנות מול ביתו של הבעלים בהרצליה, לא מתרגשים יותר מידי מהודעתו של גאידמק. "קודם כל
חשוב לציין שהמחאה שלנו תהיה חוקית והוגנת כיאה לכבוד שאנחנו רוחשים לארקדי", הבהירו ראשי חוג האוהדים.
"מצד שני, אם יועציו של גאידמק חושבים שזה שהוא מודיע על הפסקת התמיכה הכספית יגרום לנו לנטוש את המחאה הם טועים. מטרת ההפגנה היא לגרום לארקדי להחליט - או שהוא הבעלים או שהוא בחוץ לגמרי".
שחקני הקבוצה המריאו לפני כחודש לחופשות בחו"ל, כשהם שומעים כי פתיחת העונה הבאה אמורה להיות טובה, כפי שהעונה האחרונה הסתיימה. בעוד שבוע יגיעו השחקנים לבדיקות הרפואיות לקראת העונה הבאה ושבוע לאחר מכן הם אמורים להתחיל להתאמן. הבעיה היא שחלקם עדיין לא חתום על חוזה חדש והבשורות החדשות מכיוונו של הבוס משאירות את השחקנים בערפל.
"אני לא יודע אם נוכל לשרוד עוד עונה כזאת", אמר אחד השחקנים, "קבוצות כבר סוגרות את הסגל ויוצאות למחנות אימון בחו"ל ורק אנחנו רחוקים מזה. אפילו תשובות אין לאף אחד בשבילנו".
למרות התחושות הפחות נעימות מהמצב המקצועי, הפתיעו השחקנים, שכבר עברו סרט אחד או שניים עם גאידמק, כשהביעו את דעתם על המצב הניהולי במועדון. "ארקדי עשה בשביל הקבוצה הרבה מאוד אבל זה היה צריך להיגמר מזמן. שום דבר שקורה פה לא מעניין אותו והוא גם לא מסתיר את זה", אמר אחד השחקנים הבכירים במועדון. "אולי עכשיו כשהוא יזוז הצידה נוכל לצאת לדרך חדשה".
מבט לעתיד: היום שאחרי גאידמק
חשוב מאוד לציין כי הבעלים כבר הודיע לא פעם על הפסקת התמיכה במועדון ועדיין נשאר במועדון כך שעדיין, כל עוד לא נחתם הסכם עזיבה וויתור על זכויות, גאידמק הוא עדיין הבעלים וההצהרה כי הוא עוזב את הקבוצה עשויה להיות חלק מספין שמטרתו להניע את האוהדים מלהגיע אל ביתו.
במקרה בו גאידמק באמת יעזוב את המועדון, דרכו של גל יוסף, מי שעשוי היה להיות הבעלים של בית"ר בעתיד, הסתיימה. במקרה שגאידמק ירצה להעביר את הקבוצה ליוסף, אפילו ללא תמורה, יצטרך יוסף לשלם סכום של 400,000 דולר לנושיו של גאידמק, שעדיין ממתינים לכסף שמגיע להם מאז תבעו את גאידמק לפני כשלוש שנים.
חגיגת יורו 2012 ב-ynet ספורט:
- אנדריי שבצ'נקו מציג: הרנסנס
- אופטימיות זעירה: כל תסריטי המחזור המכריע ביורו
- בלאן לקראת אוקראינה: "25 הדקות הראשונות יהיו קריטיות"
- אנגליה מול שבדיה: הלחוצים חוזרים לחלוצים / פלג מדווח מאוקראינה
בנוסף, ההערכה היא כי יוסף לא יקבל את אישור ההתאחדות לכדורגל להפוך לבעלים של בית"ר מאחר ורק לפני כחודש סיים דרכו כבעלים של הכח ר"ג. יש לציין כי בסביבתו של יוסף מבהירים כי לאחרונה הוא הבין שההרפתקה של בית"ר ירושלים גדולה עליו וכי ירד מרצונו מהרעיון להשתלט על הקבוצה.
בית"ר נמצאת בקשיים כלכליים עם גירעון של 6 מיליון ש"ח משתי העונות האחרונות. יחד עם תשלום משכורות ופרמיות לשחקנים, חובות מצטברות לשחקנים ולספקים, דרושים בסך הכל למועדון 2.5 מיליון דולר כדי להתחיל את
העונה הבאה עם הסגל שסיים את העונה שעברה ועם חיזוק בו מעוניין אלי כהן.
האפשרות הראשונה העומדת בפני קורנפיין היא מכירת שחקנים. בעבר השתמש קורנפיין באופציית מכירת השחקנים כאשר מכר שחקנים כמו ברק יצחקי, עידן ורד וטוטו תמוז. שני השחקנים בעלי הפוטנציאל להימכר בקיץ הנוכחי הם השוער אריאל הרוש שתג המחיר שלו עומד על 1.25 מיליון יורו והקשר קובי מויאל. עבור שניהם אגב, לא קיבלה בית"ר הצעה רשמית.
חשוב לציין כי אפילו לאחר הודעתו של ארקדי גאידמק, עדיין מחזיק איציק קורנפיין בדעה כי אופציית מכירת השחקנים תהיה האופציה האחרונה בה ישתמשו במועדון.
האפשרות השנייה העומדת בפני קורנפיין היא פניה להקפאת הליכים. במקרה כזה יורדו ממאזנה של הקבוצה תשע נקודות וכמו במקרה של הפועל פ"ת, תעבור בית"ר למפרק שימכור את נכסיה לכל המרבה במחיר. ברשות לבקרת תקציבים כבר הביעו את דעתם בנושא וטענו כי במצב בו לא תהיה ברירה תעבור בית"ר לידי הבקרה ותנוהל על ידה במטרה לעזור לקבוצה לשרוד.
האפשרות השלישית והטובה מכולם עבור בית"ר ירושלים ואוהדיה, בהנחה כמובן שגאידמק יעביר לקורנפיין את זכויות ניהול המו"מ היא שבית"ר תצליח בסופו של דבר למצוא רוכש חדש. הבעיה היא שכל עוד אנשיו של ארקדי גאידמק לא עוזבים את המועדון ונשארים לנהל את המו"מ, לא בטוח כמה מתעניינים יכניסו את עצמם להרפתקה. "הרבה אנשים, שהיו מעוניינים בעבר לקחת את המועדון והנוכחות של ארקדי ויועציו הפריעה להם, יכולים אולי לחזור לעניינים עכשיו", אמרו במועדון.
בשבוע הבא צפוי גאידמק להודיע באופן רשמי על עזיבתו את המועדון ואז יחל המרוץ של קורנפיין למציאת רוכש. לקורנפיין יישאר פרק זמן קצר של כחודש וחצי, עד תחילת חודש אוגוסט, במהלכו יצטרך לגבש תקציב ולמצוא מקורות מימון להפעלת הקבוצה. אם לא ימצא רוכש עד תחילת אוגוסט, יפנו בבית"ר לאופציות האחרות.