שתף קטע נבחר

 

הולך על חבל חצה לראשונה את מפלי הניאגרה

ניק וולנדה רשם תקדים היסטורי כשהגיע לצד הקנדי של המפלים, אחרי הליכה בת חצי שעה על כבל מתוח מהצד האמריקני. הוא הקדיש את ההישג לסבו, גם לוליין ידוע, שמת בהליכה על חבל

הלוליין ניק וולנדה הפך אמש (יום ו') לאדם הראשון לחצות את מפלי הניאגרה בהליכה על חבל מתוח. בצעד בטוח ובנשימה עצורה הוא צלח את 550 המטרים המפרידים בין הצד האמריקני והקנדי של המפל, כשמכל עבר צופים בו אלפי מעריצים נרגשים. "זה החומר ממנו עשויות חלומות", אמר לקהל כשרק עלה על הכבל.

 

מפלי הניאגרה בכותרות:

בפעם ה-3 בהיסטוריה: קפץ למפלי הניאגרה ושרד

רצתה להתקרב למפלי הניאגרה - וצנחה אל מותה

בקרוב: חתונה המונית לזוגות חד מיניים בניאגרה

   

 

וולנדה מתקרב לצד הקנדי של המפל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וולנדה מתקרב לצד הקנדי של המפל(צילום: רויטרס)

 

130 אלף איש הגיעו למפלים, ועוד מיליונים צפו בטלוויזיה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
130 אלף איש הגיעו למפלים, ועוד מיליונים צפו בטלוויזיה(צילום: MCT)

 

וולנדה, נצר למשפחת לוליינים מפורסמת, הקדיש את ההישג היסטורי לסבו, שמת בהליכה על חבל. הוא הראשון שמנסה לחצות את הניאגרה מאז 1896, וגם אז הלכו לוליינים לא מעל המפל אלא חצו את נהר הניאגרה בנקודה צרה יותר במורד הזרם. לפי ההערכות, 125,000 צופים התאספו בצד האמריקני של המפל ועוד 4,000 איש עקבו אחר וולנדה מהצד ששייך לקנדה. עוד מיליונים ברחבי העולם צפו בשידור החי מהמפלים.

 

הפעלולן צעד במשך כחצי שעה כשהוא מחובר בכבל בטיחות, בעקבות התעקשות רשת הטלוויזיה שפרסה חסות ותיעדה את ההליכה והתנתה את מימון הפעלול בכך שהוא ינקוט אמצעי זהירות שימנעו ממנו ליפול מטה לתהום. עבור וולנדה היה זה תרגיל שונה מאלו שבהם התנסה בעבר, מאחר שהוא נעשה מעל מים וללא כבלי העזר המשמשים למנוע מהחבל לנוע ברוח.

  

וולנדה הוא הראשון לחצות את המפל ולא רק את נהר הניאגרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וולנדה הוא הראשון לחצות את המפל ולא רק את נהר הניאגרה(צילום: AFP)

 

ההמונים צופים בוולנדה. "הייעוד שלו היה לעשות את זה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההמונים צופים בוולנדה. "הייעוד שלו היה לעשות את זה"(צילום: רויטרס)

 

"אני מרגיש עכשיו ברקיע השביעי", אמר לכתבים שהמתינו לו בצד הקנדי בתום ההליכה. "הרוח נשבה מכל הכיוונים, הערפל הקשה על הראות אבל הנוף היה בלתי יתואר. לא היה ניתן להתמקד בתנועת הכבל. אם הסתכלתי למטה על החבל ראיתי מים בכל מקום, ואם הסתכלתי למעלה - ראיתי רק ערפל. זו הייתה תחושה מיוחדת, מאוד מוזרה".

 

וולנדה, בן 33, אב לשלושה מפלורידה, סיפר כי הצליח להשלים את המשימה "הודות להרבה תפילות, זה בטוח. אבל עדיין, זה עניין של ריכוז, התמקדות ואימונים". לדבריו, בנקודה מסוימת באמצע הכבל הוא חשב על סבא-רבא שלו וכל הפעלולים שהוא ביצע. "זה כל הסיפור, להוקיר את אבותיי ואת הגיבור שלי, קארל וולנדה", אמר.

 

וולנדה עם סיום ההליכה. "מרגיש ברקיע השביעי" (צילום: MCT) (צילום: MCT)
וולנדה עם סיום ההליכה. "מרגיש ברקיע השביעי"(צילום: MCT)

 

ההליכה מהצד האמריקני לקנדי ארכה כחצי שעה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההליכה מהצד האמריקני לקנדי ארכה כחצי שעה(צילום: רויטרס)

 

עד כה כ-12 אקרובטים חצו על חבל מתוח את נהר הניאגרה, והאחרון שבהם היה ז'אן פרנסואה גרבלה, המכונה "בלונדן הגדול", ב-1859. כעשור לאחר מכן, ב-1896, אסרו הרשויות על פעלולים שכאלו, ולוולנדה נדרשו שנתיים כדי לשכנע את הגורמים האמריקניים והקנדיים לחרוג מן הכלל למענו, בתקווה שהתרגיל ימשוך שוב תיירים לאזור.

 

"כל הפעלול הזה היה מדהים", הצהיר ויליאם בן ה-8 שצפה בוולנדה עם הוריו מהצד הקנדי של המפל. "אני לא הייתי רוצה ללכת ככה, אפילו מעל משהו לא כל כך גבוה". צופה אחרת, תושבת אונטריו, הוסיפה: "מזג האוויר היה מושלם, זה היה חלומי. הייעוד שלו היה לעשות את זה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
וולנדה באוויר. בן למשפחת לוליינים מפורסמת
צילום: רויטרס
מומלצים