שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

בבוקר, רונדו בסוף הלימודים - בערב, נשף הסיום

חרף האיסור של משרד החינוך יצאו בבאר-שבע עשרות שמיניסטים לנסיעה המסורתית בשיירה קולנית. בערב צפויים נשפי הסיום, שצפויים להיות פחות ראוותניים השנה. בכרמיאל ועד ההורים יבדוק אם התלמידים מגיעים שתויים לטקס. מנהלת בי"ס: "צריך לבוא בג'ינס וטי-שירט"

התיכוניסטים יוצאים לחופש הגדול, ועושים את זה בגדול: כמה עשרות מכוניות של תלמידי תיכון בבאר-שבע השתתפו היום (ד') בשיירה המכונה "רונדו" לציון היום האחרון לשנת הלימודים בבתי הספר התיכוניים. המכוניות המקושטות נסעו ברחבי העיר כשחלק מהנוסעים הוציאו את גופם מחוץ לחלונות. 

 

התלמידים, ממקיף ו' בעיר, טוענים כי זו הפעם הראשונה שנערך בבירת הנגב רונדו שבו השתתפו קרוב ל-40 כלי רכב. "רצינו להשוויץ לכל שאר המקיפים בעיר והסתובבנו שם וצילמנו את זה", סיפר אחד התלמידים. לדבריהם, המשטרה העירה להם "אבל לא אכפת לנו", הוסיף התלמיד.

 

חרף האיסור, תלמידים ברונדו בבאר-שבע היום ()
חרף האיסור, תלמידים ברונדו בבאר-שבע היום

 

יוצאים לחופש הגדול מבית הספר, לתמיד ()
יוצאים לחופש הגדול מבית הספר, לתמיד

 

מיכל, תלמידית י"ב בבית הספר, סיפרה כי "ממש התגבשנו לקראת מסיבת הסיום, ורצינו לעשות רונדו. זו הפעם הראשונה שזה קורה בבאר שבע. אפילו עצרה אותנו משטרה". חברתה ענבר הוסיפה כי התלמידים מקווים שיהיה ליוזמה המשך. "עושים רונדו הרבה במרכז ולבאר שבע זה עוד לא הגיע. אנחנו רוצים להפוך את זה למסורת".

 

"שום דבר לא יכול להתעלות על הרונדו"

בבתי ספר רבים כוללות חגיגות סוף השנה נסיעה בשיירת מכוניות בדרכים המרכזיות בערים, שנהוגות בידי הבוגרים. הנסיעה הידועה בשם "רונדו", מלווה בקול תרועת הצפצפות לעיני כול. השנה פרסם משרד החינוך איסור לקיים את הנוהג, אך מספר תלמידים כבר הצהירו כי ינסו לארגן שיירות קולניות בכל זאת, ובכך מסתכנים בקנסות ואף בשלילה לפי איומי המשטרה.

 

יואב קוסן, מנהל אורט כרמים בכרמיאל אמר כי "ה'רונדו' הוא תופעה מסוכנת ומדאיגה. ילדים שלא מזמן קיבלו רישיון נהיגה, נוהגים בצורה מסוכנת למדי, במהירות גבוהה או בהוצאת ראשים וידיים החוצה". 

 

 

חלק מהתלמידים מסכימים עם המנהל. עדי קרייניס (18) מכרמיאל מודע לכך ש"חלק מהתלמידים ייצאו נגדי, כי אני אישית מסכים עם האיסור על ה'רונדו'. זה מעצבן אנשים, זה מפריע. זה לא תורם. אפשר במקום זה לעשות מסיבה" .

 

אך מנור דוד (19) מכרמיאל סבור כי האיסור מוגזם. "זה לא מוצדק לדעתי. אני לא מבין מה הבעיה בזה. זו פעם אחת בשנה, בסך הכול שעה, לא יום שלם. זה הדבר הכי יפה שיש. כילד תמיד ראיתי מהצד וממש חיכיתי לזה, וכבר קבעתי עם חברים עם מי אהיה באוטו ואיזה קישוטים נכין, ופשוט אסרו עלינו", אמר מנור בצער. הוא וחבריו מנסים למצוא תוכנית אמצע, "אבל שום דבר לא יכול להתעלות על ה'רונדו'".

 

נשף סיום בצל המחאה החברתית

פרט למסעות הרונדו, תלמידי י"ב מתכוננים לנשפי סיום התיכון. בצל ביקורת ברוח אווירת המחאה החברתית, יש תלמידים החשים שזה לא הזמן להשקיע בחליפה או בשמלה נוצצת מדי.

 

ד"ר מירה גלעדי, מנהלת תיכון אורט סינגלובסקי בתל אביב, סבורה כי הנשף בכללותו מיותר לגמרי. "אין לזה מקום, לדעתי צריך לבוא לשם בג'ינס וטי-שירט, להיות מותאמים יותר למנטליות הישראלית וליכולות הכלכליות".

 

"מצחיק שמנסים להרשים דווקא את האנשים שלמדו איתך בשכבה, אלו האנשים שראו אותך כל בוקר הכי הפוכה שיש", הסבירה נוי חייקין (18) מתל אביב. לדברים הצטרפה עופרי אבן צור (18) מכרמיאל, שאמרה: "צריך להמשיך עם המסורת אבל לבוא בגישה שונה. לא להוציא הרבה כסף על זה, הרי סתם מגזימים וצריך להתחשב בכולם. לחתונה שלי אני לא רואה סיבה לבוא בלימוזינה, אז לטקס?" תהתה. אבן צור סיפרה כי "בנות מגזימות במחירים של השמלות, האיפור וסידור השיער. זה כמו מיני חתונה, אנשים מוציאים על זה הרבה מאוד כסף. אם רק שמלה עולה כמעט 1,000 שקל אז כל הסיפור יכול להגיע לאלפי שקלים".

 

שיק פשוט: לא יותר מ-300 שקלים. נוי חייקין ()
שיק פשוט: לא יותר מ-300 שקלים. נוי חייקין

 

חייקין הבהירה כי יש גבול עד כמה היא מוכנה להשקיע בנשף הסיום. "אני פחות לוקחת את עניין הנשף ברצינות. כן אשקיע בפן ובשמלה חדשה, אבל לא יותר מ-300 שקלים. יותר מזה זה מוגזם, זה ערב של כמה שעות אז לא חשוב איך אראה, אלא איך ארגיש".

  

לעומתן השמיע מנור דוד (19) מכרמיאל קולות אחרים. "אם כבר מעתיקים מאמריקה, אז עד הסוף", הסביר. אם ניהול הנשף היה תלוי בו, הוא כלל לא היה מערב את ההורים. "רוב בוגרי השכבה הם בני 18 פלוס, ויש לנו מספיק בגרות לשתות אלכוהול ולהחליט על העניינים לבד". מנור סיפר כי ועד ההורים של שכבת י"ב בבית הספר הגיע להסכמה עם התלמידים, ולפיה במסיבת הסיום תחושב כמות האלכוהול לפי שתי כוסות אלכוהול לכל בוגר, וייערכו בכניסה בדיקות בתיקי המוזמנים. בעזרת מכשירי ינשופים הבודקים את רמת האלכוהול יוכלו לקבוע עוד בטרם העלייה לאוטובוס שיסיע את התלמידים למסיבה, כי מי ששתוי לא יורשה לעלות אליו. 

 

מסיבת סיום בדואית: "הכול מתרומות"

ויש גם מי שחוגגים את הסיום ללא נשף נוצץ. בית הספר "מחנה נתן" בבאר שבע, שבו לומדים 215 תלמידים בדואים בלבד חוגג את סוף השנה במתכונת מעט שונה. מוחמד אלגבי אמר כי המסיבה לא חסרה לו. "מספיק הטקס מול ההורים עם הענקת התעודות. מאוד מרגש המעמד הזה". כמנחה הערב, התרגשותו כפולה. "אני מתרגש, עכשיו אני יוצא לחיים שלי. זה מפחיד, אבל בית הספר הזה נתן לנו הכול כדי לצאת עם יותר ביטחון עצמי. אם לא הייתי מגיע לבית הספר הייתי יוצא שונה לגמרי".

 

"מספיק הטקס מול ההורים עם התעודות". הבוגרים הבדואים (צילום: תמיר חסון) (צילום: תמיר חסון)
"מספיק הטקס מול ההורים עם התעודות". הבוגרים הבדואים(צילום: תמיר חסון)

 

המנהלת אורלי כהן סיפרה כי המסיבה הבית ספרית אינה על חשבון התלמידים. "הילדים לא משלמים כלום חוץ מהטיול השנתי, כי אין להם. אז הכול נעשה מתרומות שאנחנו מגייסים. לכן הם גם לא מארגנים לעצמם מסיבה לבד. המסיבה היחידה שלהם היא כאן בבית הספר, והיא מסמלת את הסיום. זה מאוד מרגש עבורם".

 

לדבריה, בשונה משנים קודמות, השנה התלמידים ינחו את הערב כולו מול ההורים. "הם יופיעו עם להקת דבקה ויערכו מופע של דגלים, כשהנושא הוא 'אני בדואי בתוך החברה הישראלית'. עצם זה שההורה מגיע והילד שלו, שעבר המון קשיים, נכשל בבתי ספר קודמים ופתאום הוא עם גלימה וכובע, מקבל תעודת סיום - זה משהו שהוא לא מובן מאליו. ההורים מאוד גאים, משתפים פעולה ועוזרים בהפקה".

 

בין התומכים בנשף מפואר לבין אלה הנאלצים להסתפק בנשף צנוע, יש מי שחושב שצריך למצוא את דרך האמצע. "צריך לציין את סוף השנה בצורה שהיא חריגה שמציינת משהו מיוחד, צריך לתת לנוער מקום להתפרק", הסביר נטע ברסלר (18) מרמת השרון, "מצד שני, אני חושב שהמתכונת הנוכחית מוגזמת ומאות השקלים שמוציאים זה עובר את גבול הטעם הטוב".

 

ברסלר סבור שאין קשר של ממש בין המסיבות הצנועות יותר לבין רוח המחאה החברתית. "זה קצת לאנוס את זה על הנושא", הוא הוסיף, "גם אם המחאות משפיעות על הנוער,

זה בשביל לצאת ולמחות ברחוב, וזה לא באמת קשור לאיך מסיבות הסיום צריכות להיראות".

 

גם שני (17) מרמת השרון לא רואה קשר בין המחאה החברתית לבין המסיבות הצנועות השנה, "המחאות בקיץ אולי גרמו לאנשים להתעורר, אבל אין להן קשר לדעתי לנשפי הסיום השנה, אולי המחאה גרמה להעריך יותר צניעות".

 

לדבריה של שני, המתכונת הנוכחית כבר צנועה מספיק. "השנה המסיבה תעלה 150 שקל, פעם נהוג היה לקחת הרבה יותר. אם מישהי תקנה שמלה בכיכר המדינה ב-1,000 שקל זה ייצור אנטי כלפיה, אנשים לא יחשבו עליה דברים טובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אם כבר מעתיקים מאמריקה, אז עד הסוף". רונדו בבאר-שבע
את מי בדיוק יש להרשים? נוי חייקין
מעמד מרגש. המנהלת אורלי כהן
צילום: תמיר חסון
מומלצים