שתף קטע נבחר

 

אחרי ההדחה: שר הטקסטיל ימונה לר"מ פקיסטן

בית המשפט העליון הדיח את ראש הממשלה יוסוף רזא גילאני מהתפקיד בשל הרשעתו לפני חודשיים בביזיון בית המשפט. מחליפו, מקדום שחבודין, ייאלץ להתמודד עתה עם דרישת מערכת המשפט לחקור את הנשיא זרדרי על טענות לשחיתות

מפלגת השלטון בפקיסטן אישרה היום (יום ה') כי תמנה את שר הטקסטיל מקדום שחבודין כמועמדה לתפקיד ראש הממשלה, זאת לאחר שבית המשפט העליון הדיח שלשום את יוסוף רזא גילאני מהתפקיד בשל הרשעתו לפני חודשיים בביזיון בית המשפט. כך מסר דובר ארמון הנשיאות הפקיסטני.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

הכאוס במצרים: גם הבחירות לנשיאות יבוטלו?

החטא ועונשו: גרמניה תובעת את "ילד היערות"

 

בעבר כיהן שחבודין בן ה-65 גם כשר האוצר והבריאות. דובר ארמון הנשיאות פרחתוללה בבר מסר כי שחבודין, חבר "מפלגת העם" (PPP) ימלא עוד היום את טופסי הרישום הנדרשים. לקואליציה בראשות PPP יש רוב בפרלמנט ואם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, יאושר מינויו של שחבודין לראש ממשלה מחר.

 

מערכת יחסים מתוחה עם וושינגטון. אובמה עם נשיא פקיסטן זרדרי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מערכת יחסים מתוחה עם וושינגטון. אובמה עם נשיא פקיסטן זרדרי(צילום: AFP)

 

בית המשפט העליון הרשיע בחודש אפריל את ראש הממשלה גילאני בביזיון בית המשפט משום שסירב לפתוח מחדש בחקירה נגד הנשיא אסיף עלי זרדרי בגין טענות ישנות לשחיתות. למרות הרשעתו, סירב גילאני לפרוש מתפקידו. מסיבה זו החליט שלשום בית המשפט להדיח אותו ונענה לעתירות שהוגשו נגד סירובו של גילאני להתפטר.

 

עימות חריף בין השלטון למערכת המשפט

העימות הנוכחי בין השלטון לבין מערכת המשפט התגלע על רקע אלפי תיקי שחיתות ישנים שנגנזו בשנת 2007 בעקבות חוק חנינה שאושר תחת שלטונו של הנשיא לשעבר מטעם השלטון הצבאי, פרבז מושארף.

 

זרדרי נחשב למוטב העיקרי כתוצאה מהחנינה הזו והוא גם המטרה המרכזית של בית המשפט, שביטל את תוקפו של החוק ב-2009 והורה לפתוח מחדש בחקירות בתיקים שבהם הואשם הנשיא זרדרי בהלבנת כספים באמצעות חשבונות בנק שוויצריים.

 

ראש הממשלה הבא של פקיסטן צפוי לעמוד גם הוא בפני דרישה של בית המשפט לפתוח בחקירה נגד הנשיא זרדרי, והמשמעות היא שחוסר היציבות הפוליטי במדינה האיסלאמית יימשך עד סוף כהונתה של הממשלה הנוכחית במרס 2012.

ממשלתו של גילאני ספגה ביקורת ציבורית גדולה בגלל חוסר יכולתה להתמודד עם האתגרים הביטחוניים והכלכליים הגדולים שניצבים בפניה.

 

יציבות בפקיסטן היא אינטרס אמריקני בעל חשיבות גדולה לאור הנסיגה הצפויה של ארה"ב מאפגניסטן ב-2014 והמלחמה שמנהל המערב בטרור של הג'יהאד האיסלאמי. אולם היחסים בין וושינגטון לבין איסלאמבד ידעו קשיים גדולים בתקופה האחרונה בשל התנגדותה של פקיסטן להעניק לאמריקנים נתיבי אספקה משטחה לכוחות הזרים באפגניסטן. מנגד, בממשלו של ברק אובמה מאשימים את פקיסטן בסיוע לטליבאן המקומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירושה מלאת בעיות. שחבודין
צילום: AFP
סירב לחקור את הנשיא על שחיתות. גילאני
צילום: AFP
מומלצים