שתף קטע נבחר

 

3 תושבי בני ברק וי-ם חשודים בהשחתת יד ושם

חוקרי משטרת ש"י הצליחו לאתר את החשודים - בני 18, 26 ו-27 - וטוענים כי שחזרו את השחתת המוזיאון, ואף הודו גם בריסוס כתובות באתרי הנצחה בבקעת הירדן ובגבעת התחמושת. בדירותיהם נמצאו דגלי אש"ף. המפכ"ל: מחפשים עוד חשודים

"אידאולוגיה אנטי ציונית שספגנו בבית" - כך נימקו לפי המשטרה שלושה צעירים חרדים את ריסוס כתובות נאצה באתר ההנצחה "יד ושם".  שלושת החשודים נעצרו אמש על-ידי היחידה המרכזית של מחוז ש"י במשטרה ויובאו היום (ג') להארכת מעצרם. החוקרים מייחסים להם גם עבירות דומות שביצעו בגבעת התחמושת ובאנדרטאות בבקעת הירדן. על פי המשטרה, השלושה שיחזרו הלילה את המעשה במוזיאון בירושלים.

 

השחתה ב"יד ושם" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השחתה ב"יד ושם"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

גבעת התחמושת. הלל לגינטר גראס (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
גבעת התחמושת. הלל לגינטר גראס(צילום: אוהד צויגנברג)

 

העצורים הם תושבי ירושלים ובני ברק בני 18, 26 ו-27. המשטרה ערכה חיפוש בדירותיהם והחרימה חומר רב בגנות הציונות ומדינת ישראל, וכן דגלי אש"ף, תרסיסי צבע וחומרים החשודים כדברי הסתה במחשביהם.  

 

ב-19 באפריל הם אלה שעל פי החשד ריססו גרפיטי על שלוש אנדרטאות לזכר חללי צה"ל ועל ואנדרטת השוטרים שנרצחו בבקעת הירדן. אחת האנדרטאות שהושחתו הוקמה לזכרה של סלעית שטרית ז"ל, שנרצחה בפיגוע ירי בשנת 2001, וממוקמת סמוך ליישוב מחולה. סמוך לאנדרטה מוצב דגל ישראל עשוי מברזל, שרוסס בספריי שחור ועל האנדרטה עצמה צויר דגל פלסטין.

 

באנדרטת הבקעה, הסמוכה ליישוב פצאל ובה מונצחים שמותיהם של חללי צה"ל ואזרחים שנהרגו באזור, רוססו כתובות "די לכיבוש" ו"סוף לציונות". שמות החיילים החקוקים על האנדרטה רוססו בספריי שחור ובדומה לאנדרטה הסמוכה למחולה, גם עליה צויר דגל פלסטין.

 

חילול האנדרטה בבקעת הירדן (צילום: חגי יהודה) (צילום: חגי יהודה)
חילול האנדרטה בבקעת הירדן(צילום: חגי יהודה)
 

 

כשבוע לאחר מכן, ערב יום הזיכרון הושחת אתר ההנצחה גבעת התחמושת בירושלים, כשרוססו במקום כתובות נאצה בגנות הציונות והיהודים. דגל המדינה הענק שהתנוסס על תורן בגובה של 30 מטרים הופל לרצפה ונשרף כליל. בין יתר הכתובות שרוססו נמצאה כתובת שהיללה את המשורר הגרמני וחתן פרס נובל לספרות גינטר גראס, שעורר תרעומת בישראל, לאחר שתקף את מדיניות ישראל נגד איראן: "גינטר גראס צדק", "הציונות - אם כל חטאת" ו"ציונים עלובים". ראש העיר ירושלים ניר ברקת גינה את המעשה ושלח את צוותי העירייה להסיר את כתובות הנאצה ולסייע להשיב את מצב האתר לקדמותו.

  

מפקד מחוז ש"י, ניצב עמוס יעקב, הנחה את מפקד היחידה המרכזית, סגן ניצב חיים ניסים, לפתוח בחקירה מאומצת לגילוי החשודים במעשה.

 

"מדובר באירוע חמור ביותר", אמר מפכ"ל המשטרה, יוחנן דנינו, שדיבר בכנס כלכלי בירושלים, וציין שהמשטרה מתכוונת להגיע לעוד חשודים. "הנושא צובר תאוצה ובין היתר אנחנו בודקים את המניעים". כשנשאל על כך ענה: "אני לא רוצה להתייחס אבל ניתן לנחש עקב החלטתם ללכת למקומות כל כך ממלכתיים". בצהריים צפויים השלושה להגיע לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בירושלים. 

 

יו"ר יד ושם אבנר שלו אמר בהמשך למעצר: "אנו שמחים שהמשטרה עשתה עבודה מהירה ויעילה. אני סבור שחשוב היה שנדע מה זהותם של מרססי הכתובות".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו אביטל להב ועומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתובות הנאצה ב"יד ושם"
צילום: אוהד צויגנברג
השחתה במוזיאון
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים