שתף קטע נבחר

 

"ישראל עוצרת קטינים פלסטינים בחוסר מצפון"

כך נטען בכלי תקשורת בבריטניה על בסיס דו"ח של משפטנים בריטים בכירים שסיירו בישראל וברשות הפלסטינית. בריטניה כבר דרשה תגובה מישראל לטענות. מחברי הדו"ח הדגישו שזכו לגישה חסרת תקדים מצד ישראל ואומרים כי חלק מהטענות הפלסטיניות לא ניתנות לאימות, אבל חוזרות בעקביות מדאיגה

ממשלת בריטניה הביעה דאגה חמורה בפני ישראל בשל היחס של השלטונות הישראליים כלפי קטינים פלסטינים, שנעצרים ומועברים לחקירה בחשד לעבירות ביטחוניות שונות, כגון יידוי אבנים. כך דיווחו ביום שלישי כלי תקשורת בבריטניה. לפי ה"גארדיאן" הבריטי, השר הבריטי במשרד החוץ הממונה על ענייני המזרח התיכון, אליסטר ברט, קרא לישראל להגיב לטענות בדחיפות ולטפל בנושא מיידית.

 

במקביל דיווח ה"אינדיפנדנט" הבריטי כי משרד החוץ של בריטניה נערך לטפל בנושא מול ישראל, בשל דו"ח שפרסמה משלחת של משפטנים בריטים רמי דרג שביקרו בישראל ובשטחי הרשות הפלסטינית. בדו"ח נטען, בין היתר, כי ישראל נוקטת שורת אמצעים "חסרי מצפון" כגון כיסוי עיניהם של עצירים קטינים וכפיתת רגליהם באזיקים, במסגרת מעצר מנהלי. עם זאת, מחברי הדו"ח משבחים את ישראל על שהעניקה להם גישה "חסרת תקדים" למערכת המשפט הצבאית בשטחים ומציינים כי חלק גדול מהטענות הפלסטיניות אינן ניתנות לאימות, אף שהן חוזרות בעקביות.

 

עוד בחדשות:

התנקשות בדמשק: "חוסל עוזרו של מבחוח"

ח"כים בקדימה: חוק גיוס צודק - או פילוג

סוריה: המורדים בכפכפים, מאוחדים רק בשנאה

 

מעצר פלסטיני במחסום חווארה בשכם. ארכיון (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
מעצר פלסטיני במחסום חווארה בשכם. ארכיון(צילום: איי פי)

 

עוד פרסמה המשלחת הבריטית כי בני נוער פלסטינים, חלקם בני 12, נגררים ממיטותיהם בכוח בשעת לילה, נכפתים באזיקים, עיניהם מכוסות והם נאלצים לשכב או לכרוע ברך במשך זמן רב לצד כלי רכב צבאיים. לטענת המשפטנים הבריטיים, התנאים בהם מוחזקים הנערים כמעט עונים על ההגדרה של עינויים, הם על פי רוב לא זוכים לראות את הוריהם והם לעיתים מוחזקים בבידוד.

 

עוד נטען כי הנערים מוחזקים ערים בכוח לפני שהם עוברים מסכת התעללות מילולית וגופנית שבסופה הם נאלצים לחתום על הודאות שהם אינם מסוגלים לקרוא.

 

הטענות חוזרות באופן מעורר דאגה, אבל לא ניתן לאמת אותן. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הטענות חוזרות באופן מעורר דאגה, אבל לא ניתן לאמת אותן. ארכיון(צילום: AFP)

 

הדו"ח של המשלחת הבריטית, שבראשה עמד השופט לשעבר סר סטיבן סדלי בולט למדי בשני העיתונים הבריטיים, אך לא זוכה להתייחסות נרחבת בשאר כלי התקשורת בבריטניה. בשבוע שעבר נשאל השר אליסטר ברט בבית הנבחרים הבריטי לגבי מעצרם של קטינים פלסטינים והשמתם בבידוד ובדיון שהתפתח בנושא אמר כי בריטניה רואה את הנוהג הישראלי לכבול באזיקים קטינים פלסטינים החשודים בעבירות שונות כנוהג פסול. 

 

כותבי הדו"ח מדגישים כי ישראל אפשרה להם גישה חסרת תקדים לתצפיות על

מערכת המשפט הצבאי ותנאי המעצר של הנערים הפלסטינים. בנוסף הם מציינים כי חלק גדול מהטענות נגד המדיניות הישראלית מבוססות על דברים שאמרו להם אזרחים פלסטינים שישראל הכחישה והם לא הצליחו לאמת באופן ודאי. עם זאת, לדבריהם, הטענות חזרו ועלו באופן עקבי ומעורר דאגה.

 

בעקבות פרסום הדו"ח בימים האחרונים הודיעו גורמים במשרד החוץ הבריטי כי בכוונתם לטפל בעניין מול הרשויות בישראל באופן מיידי. דובר השגרירות הישראלית בבריטניה מסר בתגובה לדיווח ב"גארדיאן" כי ישראל מעריכה את עבודתה של משלחת המשפטנים הבריטים וטען כי הפלסטינים "מהללים את הטרור. כתוצאה מכך ילדים ובני נוער מעורבים פעמים רבות בפעולות קטלניות. הרשות הפלסטינית אינה מסוגלת או שאינה מעוניינת למלא את התחייבויותיה לחקור ולתבוע את האחראים לכך. לישראל אין ברירה אלא לעשות זאת בעצמה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"אמצעים חסרי מצפון", או מעצרים בלית ברירה?
צילום: רויטרס
הטענות הפלסטיניות חוזרות ונשנות - אך לא ניתנות לאימות
צילום: איי פי
מומלצים