שתף קטע נבחר

קו טיפולי חדש: FDA אישר תרופה חדשה לסרטן שד

מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר בסוף השבוע האחרון את שיווקה של "אפיניטור", תרופה חדשה המחזירה את הרגישות לטיפול הורמונלי ומעניקה תקווה חדשה לאלפי חולות בסרטן השד

בשורה לאלפי חולות בסרטן השד : מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר בסוף השבוע האחרון את התרופה "אפיניטור" לטיפול בחולות סרטן שד גרורתי, אשר עברו טיפולים קודמים שנכשלו. מחקרים הראו כי התרופה הצליחה להאריך את חייהן. התרופה מהווה למעשה קו טיפולי נוסף חדש שלא היה קיים עד עתה. התרפה עדיין לאאושרה בשראל.

 

קראו עוד על סרטן השד:

 

בישראל מתגלים מדי שנה למעלה מ-3,500 מקרים חדשים של סרטן השד, מתוכם 900 בשלבים גרורתיים. עד כה, חולות סרטן שד במצב מתקדם שנכשלו בטיפול ההורמונלי הופנו לטיפול הורמונלי אחר, אשר סיכויי הצלחתו במקרה זה נמוכים, ולחלופין לטיפול כימותרפיה, שניתן כאשר אין עוד אפשרויות לטיפול הורמונלי.

 

"אפניטור" נחשבת לדור הבא של התרופות לטיפול במגוון מחלות סרטן. היא מעכבת את המסלול הקרוי mTOR, החשוב להישרדות ולשגשוג תאי הסרטן, ובתוך כך מעכבת את בניית כלי הדם סביבו ומונעת את התפשטות הגידול הסרטני.

  

אישור ה-FDA מתבסס על ממצאי ניסוי קליני חדש בשם BOLERO 2, שבחן את משך ההישרדות ללא התקדמות המחלה בקרב חולות סרטן שד גרורתי. במחקר השתתפו 724 חולות: שני שלישים מהן טופלו באפיניטור לצד טיפול הורמונלי בתרופה ארומזין, והנבדקות האחרות קיבלו טיפול הורמונלי בלבד.

 

תוצאות המחקר הראו כי הטיפול המשולב באפיניטור לצד הארומזין מסייע בעצירת התקדמות המחלה בכשישה חודשים בממוצע.

 

בעוד שמשך ההישרדות של החולות ללא התקדמות המחלה עמד על כ-4.1 חודשים בקרב קבוצת החולות שטופלו הורמונלית בלבד, בקרב החולות שטופלו באפיניטור בנוסף נרשמה הישרדות ללא התקדמות המחלה של כ-10.6 חודשים.

  

הטיפול באפניטור יינתן לפי אישור ה-FDA לחולות בסרטן שד גרורתי שנכשלו בטיפול הורמונלי, ונמצאו חיוביות לקולטנים הקרויים HR positive, בתוספת לטיפול הורמונלי חלופי. לדברי החברה המפתחת, הטיפול החדש מוכיח כי בניגוד להנחה הרווחת ניתן להתגבר על העמידות לטיפול הורמונלי שפיתח הגוף ולהשיב את הרגישות לטיפול.

 

המטרה בטיפול באפיניטור היא לאפשר המשך טיפול הורמונלי בסרטן השד בנשים אלו, ולדחות ככל הניתן את המעבר לטיפול כימותרפי.

 

"הבעיה הגדולה היום של נשים חולות סרטן שד שנמצאו כחיוביות לקולטנים הורמונליים היא שהטיפול ההורמונלי לא עובד לנצח", אומרת פרופ' בלה קאופמן, מנהלת יחידת השד במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. "הטיפולים מאפשרים לחולות לנהל חיים נורמליים יחסית, ללא התקדמות המחלה. לכן, החלום של כל אישה שחולה בסרטן שד הוא להאריך את משך הזמן בטיפול ההורמונלי לפני המעבר לטיפול כימותרפי.

 

"נכון להיום, כמעט כל החולות פיתחו עמידות לטיפולים ההורמונליים ועברו לטיפול כימותרפי. הבנת מנגנון העמידות לטיפול הורמונלי ובעקבות כך פיתוח האפינטור מהווה בשורה של ממש, שכן הוא מאפשר לחולה להמשיך בטיפול ההורמונלי על כל יתרונותיו".

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפול באפיניטור מסייע בעצירת התקדמות המחלה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים