יפן: האסון הגרעיני בפוקושימה נגרם מכּשל אנושי
יותר משנה אחרי רעידת האדמה והצונאמי שהיכו במדינה האסייתית: ועדת חקירה ממלכתית קבעה כי ממשלות העבר, זו הנוכחית, הרגולטורים וחברת החשמל שהפעילה את המתחם הגרעיני נכשלו במילוי חובתם להגן על חיי אזרחים
התאונה הגרעינית בפוקושימה הייתה "אסון מעשה ידי בני אדם" ולא נגרמה רק מרעידת האדמה והצונאמי שהיכו בצפון-מזרח יפן ב-11 במרס 2011. כך סיכמה הלילה (יום ה') ועדת חקירה ממלכתית שמונתה על ידי הפרלמנט בטוקיו לחקור את נסיבות האסון.
עוד חדשות בעולם :
"ברור שהתאונה הייתה אסון שנגרם על ידי אדם. ממשלות העבר וזו הנוכחית, רגולטורים וחברת 'טוקיו אלקטריק פאואר' (מפעילת הכורים הגרעיניים בפוקושימה) נכשלו במילוי חובתם להגן על חיי החברה והאזרחים", נכתב בדו"ח ועדת החקירה.
"אפשר וצריך היה לצפות מראש את האסון ולמנוע אותו, וניתן היה לרכך את השלכותיו באמצעות תגובה אנושית יעילה יותר", נכתב בדו"ח. "אף על פי שאסונות הטבע יזמו את התאונה בפוקושימה, אי אפשר להגדיר אותה כאסון טבע".
ב-11 במרס 2011 החרידה רעידת אדמה בעוצמה 9.0 את יפן. גלי הצונאמי הגבוהים שטפו תוך זמן קצר את ערי החוף. ברעש האדמה האדיר נהרגו 15,850 בני אדם, 6,011 נפצעו ועוד 3,287 עדיין מוגדרים נעדרים. צונאמי ששטף אזורים נרחבים במדינה עקר ממקומם בתים רבים והחריב עיירות שלמות.
בפוקושימה נפגע הכור הגרעיני וקרינה דלפה ממנו ועשרות אלפי תושבים באזור נאלצו לעזוב את בתיהם.
לאחר אסון הצונאמי, נסגרו כל הכורים הגרעיניים ביפן לצורכי תחזוקה. לאחר מכן נבדקה בטיחותם כדי לוודא שיוכלו לעמוד באסונות טבע מסוג זה שגרם למשבר הגרעיני הכבד ביותר מאז אסון צ'רנוביל ב-1986. לפני ההתכה בפוקושימה, יפן הסתמכה על כוח גרעיני להפקת כ-30 אחוזים מצריכת החשמל שלה. היא הייתה הצרכנית השלישית של חשמל ממקור גרעיני, לאחר ארה"ב וצרפת.