שתף קטע נבחר

דרס למוות כשדיבר בנייד - ונכלא לשנה וחצי

אפרים גורצקי עצר את משאיתו ליד מעבר חצייה בקריית אתא כדי לדבר בטלפון הנייד. הוא לא הבחין בבן 90 שחצה את הכביש. השופט: "רשלנות פושעת המחייבת מאסר בפועל"

"התמונה המתקבלת מהקביעות העובדתיות היא התמונה העגומה של רשלנות פושעת", כך נכתב בגזר דינו של תושב חיפה שנשלח היום (ה') למאסר של שנה וחצי, לאחר שדרס למוות קשיש בן 90 והורשע בגרימת מוות ברשלנות כשנהג בעת שדיבר בטלפון הנייד.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הגדוד החרדי פורח: "בבני ברק מתפוצצים מקנאה"

נכי צה"ל המשותקים שיתקו את התנועה באיילון  

ביקש שקט מנערים - והותקף ממארב כ"נקמה"

 

במרס 2007 נסע אפרים גורצקי (31) עם משאיתו בקריית אתא. סמוך למעבר החצייה בצומת הרחובות חנקין וסוקולוב עצר גורצקי את רכבו והחל לדבר בטלפון הנייד. באותו הזמן חצה הקשיש אלפרד אלזם את הכביש ואז גורצקי החל שוב בנסיעה. נהג המשאית לא הבחין בקשיש, פגע בו במשאיתו והעיף אותו למרחק של כשמונה מטרים. אלזם נפגע באורח אנוש ולאחר כמה ימים מת מפצעיו.

 

במהלך המשפט התברר כי בעקבות התאונה החריפו הבעיות הרפואיות שמהן סבל הנהג. כיום הוא אינו עובד והוא מתקיים מקצבת נכות. בנו של הקשיש המנוח סיפר במהלך המשפט כי אביו היה אדם בריא על אף גילו המבוגר ונהג ללכת לבית הכנסת במשך עשרות שנים בנתיב שבו מצא את מותו.

 

שופט בית משפט השלום לתעבורה בחיפה קבע בגזר הדין

כי גורצקי "נהג במשאית כבדה תוך הפגנת רשלנות רבתי שהתוודע בכך שהחל את הנסיעה מבלי שבחן את מעבר החצייה, תוך שהוא משוחח בטלפון הנייד. הנאשם נהג ברכב עם שמשה קדמית מלוכלכת וגם לא ביצע בדיקה במראות שהיו ברשותו".

 

השופט ציין כי העובדה שמדובר בנהג מקצועי הנוהג ברכב כבד מהווה שיקול לחומרה, שכן לגבי נהג כזה, קיימת חובת זהירות מוגברת. השופט כתב עוד בגזר הדין כי "התמונה המתקבלת מהקביעות העובדתיות להכרעת הדין היא התמונה העגומה של רשלנות פושעת של הנאשם המחייבת הלימה בדמות עונש מאסר מאחורי סורג ובריח".

 

מלבד עונש המאסר שהושת על גורצקי, נפסל רישיון הנהיגה שלו למשך 15 שנה והוא גם חויב לפצות את משפחת המנוח ב-15 אלף שקלים.

 

בנו של ההרוג, מרדכי אלזם, אמר לאחר גזר הדין: "הצדק נעשה אבל זה לקח יותר מדי זמן. נאשמים בעבירות מהסוג הזה של דריסה צריכים להישפט הרבה יותר מהר". הוא סיפר כי הנאשם התנצל בפני אחותו בליל התאונה ואף הגיע לבקר את האב בבית החולים. גם בבית המשפט, לאחר שנשאל על כך ספציפית בידי השופט, הוא הביע את צערו על המקרה.

 

"חשוב מאוד לפרסם את הדברים, כדי למנוע אולי עבירות כאלה בעתיד", אמר הבן. "יש לצערנו עוד הרבה אנשים שממשיכים לנהוג בצורה רשלנית, הנהג הזה אפילו לא הרגיש שהוא פגע באבי ורק לאחר שאנשים צעקו לו לעצור הוא הבחין בתאונה". אלזם הוסיף כי אביו היה אדם ירא שמים, שנהג ללכת בדרך שבה נדרס פעמיים ביום. "פעם אחת לתפילת שחרית, פעם אחת למנחה וערבית", הוא סיפר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאונה במעבר החצייה (ארכיון)
צילום: הרצל יוסף
מומלצים