לבנת: "גלעדי - דאג להנצחה מכובדת של הי"א"
הנשיא פרס אירח את המשלחת ללונדון. שרת הספורט ביקרה את חבר הוועד האולימפי הבינלאומי בנושא דקת הדומיה לחללי מינכן: "ארה"ב וגרמניה השתכנעו, הוא לא". גלעדי ל-ynet ספורט: "זכותה לומר זאת". פרס: "עיני העם נשואות אליכם", נתניהו: "רוצה שתחזרו עם מדליות ממתכת, לא משוקולד"
קבלת הפנים החגיגית, נערכה במשכן הנשיא לספורטאי המשלחות האולימפית והפראולימפית, ונפתחה בדקת דומיה לזכר י"א חללי מינכן. לקחו בה חלק גם משפחות הנרצחים ואלמנותיהם. במרכז הארוע עמדה ההתקפה חסרת התקדים של שרת הספורט לימור לבנת נגד אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי וחבר הוועדה המארגנת של לונדון 2012, על רקע הסירוב לקיים דקת דומיה לי"א חללי מינכן באולימפיאדה.
צפו בפגישתו של ראש הממשלה עם המשלחת. (צילום: לע"מ)
לבנת: "הלפיד האולימפי עובר מספורטאי לספורטאי כבר 118 שנה. לפני ארבעים שנה, באולימפיאדת מינכן, היה נדמה שהוא עומד ליפול ושהאש הספורטיבית
תכבה. הטרור הכה באחת ובברוטליות בליבו של השטח שהיה אמור להיות זירה בטוחה להתמודדות ידידותית בין מדינות.
"בפברואר פניתי בפניה אישית לראש הוועד האולימפי הבינלאומי, ז'אק רוגה, בבקשה להנציח את זכרם של חללי מינכן בקיומו של טקס זיכרון רשמי באירוע הפתיחה של המשחקים האולימפיים. מאז, הצטרפו לבקשה גם פרלמנטים רבים ברחבי העולם ויש היענות אדירה וחובקת עולם. אבל כל הפניות נענו בשלילה.
"לפני כמה שבועות התאכזבתי לשמוע שידידי אלכס גלעדי אמר ש'לא הגיעה השעה ליוזמה הזאת של דקת דומיה' וש'השעה לא נכונה לוועד האולימפי העולמי לעשות את זה'. שהוא לא יתמוך בצעדים שעלולים לפגוע באחדות של התנועה האולימפית ושלא ייתן לאויבים שלנו הזדמנות להחרים את המשחקים האולימפיים.
מחממים מנועים לקראת לונדון 2012:
ואני אומרת כאן את מה שאמרתי לאלכס באופן אישי: 40 שנה חלפו מאז אותו טבח נוראי ועדיין לא הגיעה השעה? 40 שנה חלפו מאז שספורטאינו חזרו הביתה בארונות מתים. 40 שנה שבהן בכל פעם שניתנים פרחים ומדליות לזוכים במשחקים, אנו מתאבלים עם משפחות 11 הנופלים. 40 שנה זה די והותר זמן".
לבנת המשיכה: "דווקא הנציג הישראלי היחיד שלנו בוועד האולימפי הבינלאומי, דווקא הוא אמור לעמוד בחוד החנית של המאבק של מדינת ישראל להנצחת הספורטאים שלנו באופן רשמי בטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים.
ממנו היינו מצפים להיות הנציג של המשפחות השכולות, הנציג של החברה הישראלית כולה שמבקשת שיכירו בבנים שלה שנרצחו במשחקים האולימפיים רק בגלל שהם יהודים ובגלל שהם ישראליים.
הסנאט האמריקאי השתכנע. הבונדסטאג הגרמני השתכנע. הפרלמנט האוסטרלי. הפרלמנט הקנדי. כולם השתכנעו. רק אלכס גלעדי לא השתכנע שהגיעה השעה. אלכס, טעית! אבל יש לך אפשרות לתקן. התגייס גם אתה ועשה את כל אשר ביכולתך כדי שהוועד הבינלאומי יכיר רשמית בי"א חללי מינכן וידאג להנציח אותם באופן מכובד.
"ואם באולימפיאדה הזו לא הצלחנו, אם דקת דומיה לזכרם של הנופלים לא תהיה במשחקים הקרובים - ישמש ניגון המנון 'התקווה' בכל פעם שאחד מספורטאינו יזכה, כאות זיכרון לחללי מינכן. ספורטאיות וספורטאים יקרים, הניצחונות שלכם, ההתנהלות המכובדת שלכם במשחקים, הם שינציחו את החללים והם שיוכיחו לעולם שאהבת הספורט של ישראל חזקה יותר מכל מכשול.
מדינה שלמה עומדת מאחוריכם. מדינה שלמה נושאת אליכם את עיניה. צאו בשלום וחיזרו בשלום. הגיעו גבוה יותר, מהר יותר, רחוק יותר. אנו גאים בכל אחת ואחד מכם ושולחים עמכם את מלוא תפילותינו ותקוותינו".
אלכס גלעדי, שנמצא כבר בלונדון בהכנות לאולימפיאדה, אמר בתגובה ל-ynet ספורט: "לבנת דיברה איתי וכבר סיפרה לי מה היא מתכוונת להגיד בטקס. זו זכותה ואני מברך אותה על כך".
פרס לספורטאים: "עיני העם נשואות אליכם"
נשיא המדינה פתח את הארוע הגדול ואמר: "אני מייחל הצלחה למשלחת, כולי תקווה שיום אחד האולימפיאדה תגיע לארץ, אני תמיד אופטימי. אתם מוכנים ומסוגלים להביא כבוד לישראל".
בהמשך נערך טקס העברת דגל ישראל מידי נציגי המשלחת הישראלית לאולימפיאדת בייג'ינג לחברי המשלחת הישראלית לאולימפיאדת לונדון. השנה מונה המשלחת האולימפית הישראלית 38 ספורטאים, המשלחת הפרלימפית מונה 25 ספורטאים שיתחרו ב-9 ענפי ספורט שונים.
"בשמם של כל אזרחי ישראל, זוהי זכות לברך מקרב לב את משלחת ספורטאי ישראל למשחקים האולימפיים בלונדון", פתח את דבריו נשיא המדינה. "גודל ציפיות העם מהם, כך גודל הכבוד שהם נושאים עימם בייצוגם של מדינת ישראל, את אזרחיה, ואת הספורט הישראלי".
הנשיא, שיגיע ערב תחילת המשחקים להיות נוכח גם בטקס הנפת הדגל בכפר האולימפי, המשיך: "עיני העם כולו תהיינה נשואות בקיץ ללונדון, מייחלות להצלחת ספורטאינו, כמהות למראה דגל ישראל מונף ברחבת המנצחים ולשמיעת "התקווה" ברקע.
"ליציאת המשלחת ללונדון נלווית השנה התרגשות נוספת, שכן אנו חוגגים 60 שנים ליציאת המשלחת האולימפית הראשונה של ישראל, 20 שנים לזכייה במדליות האולימפיות הראשונות של ישראל, לצד ציון 40 שנים לרצח הנוראי של 11 ספורטאינו המצטיינים בידי טרוריסטים שפלים".
"ספורטאים יקרים, אתם העדות לחוסן הגוף ולהתעלות הרוח וכוח הרצון", סיכם הנשיא. "אתם ההוכחה לכוחו של הספורט לחצות גבולות, לשמש כשפה בינלאומית המובנת לכל ולהיות גשר נישא של סבלות, אחווה ושלום בין עמים. עלו והצליחו". בסיום יצאו כולם לחצר, כדי להצטלם לתמונה הקבוצתית.
צבי ורשביאק, יו"ר הוועד האולימפי פנה לנשיא: "אנו מברכים אותך שאתה מארח אותנו כאן ומציגים בפניך את המשלחת ללונדון - המשלחת המקצועית והטובה ביותר. זו שנה מיוחדת - 60 שנה למשלחת הראשונה, 40 לרצח י"א הספורטאים במינכן ו-20 שנה למדליות הראשונות. אין לי ספק שזו משלחת איכותית וגם מלונדון נחזור עם מדליות, בענף שלא זכינו ובענפים שכבר זכינו".
דני בן אבו, יו"ר הוועד הפראלימפי, סיפר: "אנחנו מרגישים בבית. זהו יום היסטורי, ספורטאים אולימפיים ופראלימפיים יחד בבית הנשיא. גם הספורטאים הפראלימפיים נחושים להביא כבוד, אני מאמין שכך יהיה".
נתניהו: "רוצה שתחזרו עם מדליות ממתכת ולא משוקולד"
מיד לאחר ביקור המשלחת הישראלית לאולימפיאדה בבית הנשיא, כל הספורטאים המשיכו למשרד ראש הממשלה, שם העניק להם בנימין נתניהו מדליות משוקולד. נתניהו: "אני רוצה שתחזרו עם מדליות ממתכת ולא משוקולד, רצוי זהב. יש פה מאמץ של שנים עם התמסרות ונחישות גדולה, אני מקווה שתחזרו עם הישגים וההמנון יתנגן ברקע".
ראש הממשלה התייחס גם לסירוב לקיים דקת דומיה לזכר י"א חללי מינכן: "40 שנה לא עמדו דקת דומיה עבור הספורטאים שלנו שנטבחו. הגיע הזמן שזה יקרה, זו הדרישה שלנו לוועד האולימפי הבינלאומי".